
برگزاری نشست کارآفرینی اجتماعی در دانشگاه تهران

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، «نشست کارآفرینی اجتماعی به توان جوان» به مناسبت هفته جهانی کار، با حضور دکتر علیرضا رحیمی، معاون وزیر ورزش و جوانان، جمعی از کارآفرینان و دانشجویان، روز یکشنبه ۷ اردیبهشت ۱۴۰۴، در باشگاه دانشجویان دانشگاه تهران برگزار شد.
روحالله نصرتی، معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه تهران در پیامی ویدئویی، با اشاره به مفهوم نوآوری اجتماعی گفت: «نوآوری اجتماعی ارائه و توسعه ایدهها و تولید محصولاتی است که خروجی آن رفاه اجتماعی است.»
وی همچنین به پیشینه اندیشه نوآوری اجتماعی پرداخت و گفت: «سابقه این ابتکار به دهه ۱۹۶۰ برمیگردد که در اولین مرحله خود تا دهه ۱۹۸۰ در ارائه ایدهها خلاصه میشد. در مرحله دوم، از سال ۱۹۸۰، نقطه تمرکز نوآوری اجتماعی نهادسازی بود که خروجی آن ایجاد شرکتها و ساختارهایی برای نوآوری اجتماعی بود. مرحله سوم از تکامل این ایده، از سال ۲۰۰۰ روی داد. در این مرحله، روی نوآوری اجتماعی سرمایهگذاری شد و با خلق مفهوم «کارآفرینی اجتماعی»، ایدهها به محصولاتی تبدیل شد که قابلیت تولید انبوه دارند.»
وی در پایان افزود: «امروز مسئله آن است که چگونه میتوان به واسطه نوآوری اجتماعی و با تغییرات سیستمی و ساختاری، مشکلات اجتماعی و محیط زیستی را به حداقل رساند. در این زمینه، ارتباط دانشگاه با صنعت و اجتماع، و ظرفیتهایی، چون نیروی انسانی نخبه، تجهیزات آزمایشگاهی و امکانات پژوهشی برای هدف نوآوری اجتماعی اهمیت دارند. با توجه به این ظرفیت، در نظر داریم تا در آینده یک مرکز نوآوری اجتماعی در دانشگاه تهران راهاندازی کنیم.»
در بخش دیگری از این مراسم، چند تن از کارآفرینان اجتماعی و متخصصان کسبوکار، به بحث و مناظره پیرامون موضوع کارآفرینی و نوآوری اجتماعی پرداختند و به پرسشهای دانشجویان پاسخ گفتند.