آخرین اخبار:
کد خبر:۱۲۵۶۳۰۵

خشونت فرقه‌ای علیه علوی‌ها در سوریه؛ روایت تلخ اخراج اجباری و پاکسازی مذهبی در دمشق

هم‌زمان با قدرت‌گیری دولت جدید سوریه، صد‌ها خانواده علوی از خانه‌های خود در دمشق اخراج شده‌اند؛ اقدامی که تحلیل‌گران آن را بخشی از پاکسازی فرقه‌ای می‌دانند.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری دانشجو؛ خبرگزاری رویترز در گزارشی ویژه اعلام کرد که موج جدیدی از تبعیض و خشونت مذهبی علیه علوی‌ها در سوریه آغاز شده که از مناطق ساحلی به پایتخت، دمشق رسیده است. این خشونت‌ها، شامل اخراج اجباری، مصادره اموال و تهدیدات امنیتی مستقیم علیه ساکنان علوی‌مذهب بوده است.

به گفته منابع رسمی و شاهدان، از زمان به قدرت رسیدن ابومحمد جولانی به‌عنوان رئیس‌جمهور موقت سوریه، روند اخراج علوی‌ها از منازل‌شان شتاب گرفته است. این اقدام، شامل افرادی می‌شود که در خانه‌های دولتی یا حتی در املاک شخصی خود ساکن بوده‌اند.

بسام الأحمد، مدیر سازمان حقوق بشری «سوری‌ها برای حقیقت و عدالت»، تأکید کرده است:«ما با پدیده‌ای پراکنده مواجه نیستیم، بلکه با صدها و شاید هزاران مورد تخلیه سازمان‌یافته روبه‌رو هستیم.»

گزارش‌ها حاکی از آن است که بسیاری از اخراج‌ها با تهدید مسلحانه و بدون حکم قضایی انجام شده‌اند. در یکی از موارد، ام حسین، مادر چهارتا فرزند، تنها «دو دقیقه» فرصت برای ترک خانه‌اش داشته است. همچنین مغازه خانوادگی او نیز مصادره شده است.

 

دستگاه جدید امنیتی و ساختار «کمیته غنائم جنگ»

 

بر اساس گزارش سه مقام امنیتی سوری، دو کمیته ویژه برای مصادره اموال علوی‌ها تشکیل شده است. یکی مسئول ضبط دارایی‌ها، و دیگری مسئول رسیدگی به شکایات. این سازوکار برگرفته از الگویی است که پیش‌تر در ادلب توسط گروه‌های مخالف بشار اسد به‌کار گرفته شده بود.

در حالی‌که صدها شکایت از سوی شهروندان به شهرداری‌ها و ادارات دولتی رسیده، وزارت کشور و دفتر ریاست‌جمهوری سوریه از پاسخ به خبرنگاران رویترز خودداری کرده‌اند. در تماس‌های ثبت‌شده‌ای که در اختیار رسانه‌ها قرار گرفته، حتی الفاظ توهین‌آمیز فرقه‌ای از سوی نیروهای امنیتی شنیده می‌شود.

 

کوچ اجباری گسترده؛ نیم‌میلیون نفر به حاشیه رانده شدند

 

طبق تحلیل فابریس بالانش، کارشناس سوریه، تاکنون نزدیک به ۵۰۰ هزار علوی از دمشق، حمص و حلب به مناطق ساحلی پناه برده‌اند. جاشوا لندیس، استاد دانشگاه اوکلاهاما، معتقد است:«این روند نه‌تنها تبعیض‌آمیز است، بلکه سیستماتیک، با هدف تغییر ترکیب جمعیتی پایتخت و حذف ساختار قدرت پیشین صورت می‌گیرد.»

با وجود وعده‌هایی مبنی بر پیگیری حقوقی تخلفات، هیچ مکانیزم مؤثری برای توقف این روند وجود ندارد. مأموران امنیتی بدون حکم قضایی خانه‌ها را تخلیه می‌کنند و قربانیان، عمدتاً شهروندان کم‌درآمدی هستند که توانایی دفاع از حقوق خود را ندارند.

لندیس در پایان تأکید می‌کند:«آن‌چه امروز در سوریه می‌بینیم، عدالت نیست؛ ظلم است.»

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار