آخرین اخبار:
کد خبر:۱۲۵۷۱۳۴

جان مرشایمر: حمله به ایران فاجعه‌بار است/ دیپلماسی تنها گزینه عاقلانه است

جان مرشایمر، نظریه‌پرداز سرشناس روابط بین‌الملل و استاد دانشگاه شیکاگو، در گفت‌وگویی تفصیلی با رسانه آمریکایی اسپکتیتور، با تأکید بر ناکارآمدی گزینه نظامی علیه ایران، تصریح کرد که هدف نهایی رژیم صهیونیستی، نه توقف برنامه هسته‌ای، بلکه نابودی و تجزیه ایران است.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری دانشجو؛ مرشایمر در ارزیابی عملکرد سیاست خارجی دولت ترامپ، چهار محور اصلی شامل ایران، جنگ اوکراین، بحران غزه و سیاست‌های تعرفه‌ای را مدنظر قرار داد. او معتقد است ترامپ در قبال ایران و اوکراین از «غرایز درست» برخوردار بوده و دریافته که مذاکره با ایران و جلوگیری از جنگ، بهترین گزینه است. وی افزود: «ترامپ می‌داند که در موضوع اوکراین نیز باید با دادن امتیاز به روسیه، جنگ را پایان داد.»

در مقابل، مرشایمر عملکرد ترامپ در موضوع غزه را به‌شدت ضعیف ارزیابی کرد و گفت: «در قبال نسل‌کشی در غزه، ترامپ هیچ اقدامی نکرده است. همچنین در حوزه سیاست‌های تعرفه‌ای نیز بدون برنامه و بدون منطق عمل کرده و فقط باعث بی‌ثباتی بیشتر در اقتصاد آمریکا شده است.»

 

حمله به ایران، گزینه‌ای غیرواقع‌بینانه و پرهزینه

 

مرشایمر درباره گمانه‌زنی‌ها پیرامون طرح احتمالی حمله آمریکا یا رژیم صهیونیستی به ایران گفت:«حتی اگر تأسیسات هسته‌ای ایران نابود شود، تهران می‌تواند آن‌ها را بازسازی کند. در بهترین حالت، برنامه ایران دو تا سه سال به تأخیر می‌افتد.»

او تأکید کرد: «هرگونه حمله به ایران، تبعات اقتصادی شدید و تلافی سنگینی به‌دنبال خواهد داشت.» به گفته او، ایران توانایی بستن تنگه هرمز را دارد و در آن صورت، اقتصاد جهانی با یک شوک شدید مواجه خواهد شد. مرشایمر با لحنی قاطع گفت: «ایده حمله به ایران نه معقول است، نه منطقی و نه حتی جذاب. راه‌حل، دیپلماسی است.»

 

رژیم صهیونیستی به‌دنبال تجزیه ایران است، نه توقف غنی‌سازی

 

در بخش دیگری از این گفت‌وگو، مرشایمر به صراحت اهداف واقعی رژیم صهیونیستی در منطقه را افشا کرد. وی گفت:«اسرائیل نمی‌خواهد صرفاً برنامه هسته‌ای ایران را متوقف کند، بلکه در پی آن است که ایران را به سرنوشت سوریه دچار کند؛ کشوری تجزیه‌شده، فروپاشیده و از هم گسیخته.»

او هشدار داد: «حتی اگر برنامه هسته‌ای ایران از بین برود، باز هم رژیم صهیونیستی دست از تهدید ایران برنمی‌دارد؛ زیرا هدف نهایی، نابودی کامل ایران و تبدیل آن به چند کشور کوچک و ضعیف است.»

مرشایمر همچنین ادعای برخی تندروهای غربی مبنی بر «ضعیف بودن ایران» را رد کرد و با اشاره به قدرت موشکی و منطقه‌ای ایران تصریح کرد:«ایران با داشتن زرادخانه‌ای از موشک‌های دقیق، توان پاسخ‌گویی گسترده به هر حمله‌ای را دارد. توانایی بستن خلیج فارس تنها یکی از ابزارهای بازدارنده تهران است. حزب‌الله، حماس و انصارالله تأثیری بر قدرت مرکزی ایران ندارند؛ ایران مستقل از این بازیگران، یک قدرت منطقه‌ای واقعی است.»

جان مرشایمر با دیدگاهی واقع‌گرایانه، صریح و تحلیلی، بار دیگر بر بی‌منطقی سیاست‌های نظامی‌محور در قبال ایران تأکید کرد. او با هشدار درباره تبعات اقتصادی، نظامی و ژئوپلیتیکی هرگونه درگیری با ایران، خواستار تمرکز بر راه‌حل‌های دیپلماتیک شد. به‌زعم او، ایران نه‌تنها ضعیف نیست، بلکه یک قدرت منطقه‌ای با ظرفیت بالای بازدارندگی است و دشمنانش باید این واقعیت را بپذیرند.

 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار