شتاب نوآوری در پایتخت فناوری ایران؛ نوزدهمین جشنواره شیخ بهایی در شهرک علمی اصفهان

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، محمد نبی شهیکی، معاون فناوری و نوآوری وزیر علوم، در نشست خبری نوزدهمین جشنواره ملی فنآفرینی شیخ بهایی از برنامههای تحولآفرین این وزارتخانه برای تقویت زیستبوم فناوری کشور خبر داد. از جذب سرمایهگذار در پارکهای علم و فناوری تا راهاندازی پروژه "نوآفرین صنعتساز"، وزارت علوم با رویکردی تازه به دنبال افزایش مهارت فارغالتحصیلان، تمرکززدایی در ساختارها و نقشآفرینی پررنگ مراکز رشد در دانشگاههاست.
محمد نبی شهیکی، معاون فناوری و نوآوری وزیر علوم، روز یکشنبه ۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۴ در نشست خبری نوزدهمین جشنواره ملی فنآفرینی شیخ بهایی، از راهبردهای جدید وزارت علوم برای تقویت پارکهای علم و فناوری خبر داد. وی اعلام کرد که هدف اصلی این برنامهها، سوق دادن پارکها به سمت بازار و جذب سرمایهگذاران است.
شهیکی با اشاره به آغاز پروژهای با عنوان "نوآفرین صنعتساز" گفت: این طرح با هدف بهرهگیری از ظرفیت دانشجویان و فارغالتحصیلان در حوزه فناوری طراحی شده و بر افزایش مهارتآموزی تمرکز دارد. همچنین، تقویت نقش مراکز رشد در دانشگاهها به عنوان سومین محور راهبردی در دستور کار قرار گرفته است.
وی تاسیس مراکز رشد را از ابتکارات شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان دانست و بر لزوم پیوند مهارتها با توسعه بازار تأکید کرد.
معاون وزیر علوم افزود: ایجاد شبکه میان پارکهای علم و فناوری، تدوین اطلس سرمایهگذاری پروژههای فناورانه و تغییر آییننامهها بهمنظور تمرکززدایی از ساختارها از جمله برنامههای دیگر این وزارتخانه است. وی تاکید کرد که هدف از این اقدامات، افزایش قدرت اجرایی مدیران پارکها و ایفای نقش پررنگتر آنها در ایجاد ارزش افزوده اقتصادی است.
به گفته شهیکی، سازمانهای توسعه سرمایه در سه پارک علم و فناوری کشور در حال شکلگیری هستند و همکاریهای متقابل دانشگاهها و پارکها در قالب گرنتهای فناوری در حوزه آب و انرژی و طرح دستیاران فناور در حال گسترش است.
او همچنین از اجرای برنامه "راهیان پیشرفت" در سطح دانشآموزی و دانشجویی سخن گفت و جشنواره ملی فنآفرینی شیخ بهایی را الگویی موفق در معرفی استعدادهای فناورانه کشور دانست. شهیکی در پایان تاکید کرد: برای پاسخ به نیازهای متنوع حوزه فناوری، باید الگوهای متکثر و نوآورانهتری ارائه شود.
ابطحی:
سیدمهدی ابطحی، رئیس شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان، در نشست خبری نوزدهمین جشنواره ملی فنآفرینی شیخ بهایی از جایگاه رو به رشد این جشنواره در حمایت از نوآوری، دستاوردهای اقتصادی شهرک علمی تحقیقاتی و تنوع بخشهای رقابتی و تخصصی جشنواره خبر داد.
سیدمهدی ابطحی، رئیس شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان، در نشست خبری نوزدهمین جشنواره ملی فنآفرینی شیخ بهایی که روز یکشنبه ۱۴ اردیبهشتماه ۱۴۰۴ برگزار شد، اظهار کرد: جشنواره ملی فنآفرینی شیخ بهایی یک رویداد معتبر و تأثیرگذار در عرصه فناوری و اقتصاد دانشبنیان است که با هدف شناسایی، حمایت و معرفی ایدهها و محصولات فناورانه برگزار میشود. این جشنواره فرصت ارزشمندی برای تعامل میان نوآوران، سرمایهگذاران، مشاوران و فعالان این زیستبوم فراهم میکند.
وی با اشاره به قدمت و نقشآفرینی شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان، گفت: این شهرک نخستین شهرک علمی کشور است که ۳۰ سال پیش با هدف رشد اقتصاد دانشبنیان از طریق حمایت از شرکتهای فناور و نوآور شکل گرفت. در حال حاضر، ۶۷۲ شرکت فناور در این مجموعه فعالاند که برای ۹۷۰۰ نفر اشتغال ایجاد کردهاند. گردش مالی این شهرک در سال ۱۴۰۲ بالغ بر ۳۵ هزار میلیارد تومان بوده و میزان صادرات آن نیز به ۶۰ میلیون دلار رسیده است. همچنین، بزرگترین صندوق سرمایهگذاری شرکتی (CVC) کشور نیز در این مجموعه مستقر است.
ابطحی با تأکید بر اینکه جشنواره ملی شیخ بهایی همراستا با تحولات اکوسیستم نوآوری کشور بهروز شده است، اظهار داشت: این جشنواره در دو بخش اصلی برگزار میشود؛ بخش مسابقهای شامل دو زیربخش «طراحان کسبوکار» و «فنآفرینان نوپا و رشدیافته» است. در این بخشها، صاحبان ایدهها و شرکتهای فناور با یکدیگر رقابت میکنند تا محصولات و طرحهای خود را ارائه دهند.
وی افزود: بخش غیرمسابقهای یا جانبی نیز سه محور دارد: نمایشگاه فناوری با حضور شرکتهای دانشبنیان و نوآور، جلسات سرمایهگذاری و مذاکرات B2B برای ارائه حرفهای طرحها به سرمایهگذاران، و نشستهای تخصصی برای توسعه تعاملات میان فناوران و فعالان اقتصادی.
ابطحی همچنین گفت: جشنواره دارای جوایز ویژه در حوزههایی همچون فناوری اطلاعات و ارتباطات، مدیریت شهری، پویانمایی و آموزش و فرهنگ است. این جوایز نقش موثری در ترغیب فناوران به فعالیت در حوزههای اولویتدار دارند.
وی در پایان اعلام کرد: نوزدهمین دوره جشنواره فنآفرینی شیخ بهایی در روزهای ۲۴ و ۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۴ در شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان برگزار خواهد شد و مجموع جوایز آن ۲ میلیارد و ۴۰۰ میلیون تومان است. تاکنون ۲۲۱ طرح از ۲۵ استان کشور به دبیرخانه این جشنواره ارسال شدهاند که نشاندهنده استقبال گسترده و ملی از این رویداد است.