
آنروا: رژیم صهیونیستی از غذا و کمکهای انسانی به عنوان سلاح جنگی علیه غزه استفاده میکند

به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری دانشجو؛ فیلیپ لازارینی، دبیرکل آژانس سازمان ملل برای کمک به آوارگان فلسطینی (آنروا)، گفت که رژیم صهیونیستی از غذا و کمکهای انسانی به عنوان سلاح در جنگ خود علیه غزه استفاده میکند. او در گفتوگو با شبکه بیبیسی اظهار داشت: «هیچ شکی ندارم که این همان چیزی است که ما در طول ۱۹ ماه گذشته، بهویژه در دو ماه اخیر، شاهد آن بودهایم. این یک جنایت جنگی است. دادگاه بینالمللی دادگستری نظر خود را خواهد داد... اما آنچه که من میتوانم بگویم و آنچه که میبینیم و مشاهده میکنیم این است که غذا و کمکهای انسانی در واقع برای دستیابی به هدفی سیاسی یا نظامی در زمینه غزه مورد استفاده قرار میگیرند.»
لازارینی ادامه داد: «کلمات کافی برای توصیف فاجعه و بدبختی که مردم غزه با آن روبهرو هستند ندارم. بیش از دو ماه است که هیچ کمکی به آنها نرسیده است. گرسنگی در حال گسترش است و مردم خسته و گرسنه هستند... میتوانیم پیشبینی کنیم که در هفتههای آینده اگر هیچ کمکی نرسد، مردم نه بر اثر بمباران بلکه بر اثر کمبود غذا خواهند مرد. این همان تسلیح کمکهای انسانی است.»
رودخانه گرسنگی و قحطی در غزه
او در ادامه گفت: «به گزارشهای دورهای سازمانهای بینالمللی که سطح گرسنگی و امنیت غذایی را نظارت میکنند نگاه کنید. یکی از این گزارشها، گزارش طبقهبندی جامع مراحل امنیت غذایی است که پروژهای مشترک بین آژانسهای سازمان ملل، سازمانهای امدادی و دولتها برای اندازهگیری این است که آیا گرسنگی در حال رخ دادن است یا خیر. این گزارشها نشان میدهند که غزه در آستانه قحطی است. اما این گزارشها همچنین نشان میدهند که همه جمعیت، یعنی بیش از دو میلیون نفر، تقریباً نصف آنها کودکان، از بیامنیتی غذایی شدید رنج میبرند. به عبارت دیگر، این به معنای گرسنگی مردم به دلیل محاصره رژیم صهیونیستی است.»
آمارهای هولناک سوء تغذیه در غزه
لازارینی تصریح کرد که «۴۷۰ هزار نفر از ساکنان غزه، یعنی ۲۲ درصد از جمعیت، در مرحله پنجم طبقهبندی قرار دارند که به نام 'فاجعه' شناخته میشود. این مرحله به وضعیتی اشاره دارد که در آن حداقل یک خانواده از هر پنج خانواده از کمبود شدید غذا رنج میبرد و با قحطی مواجه است که منجر به گرسنگی، سوء تغذیه حاد و مرگ میشود.»
او اضافه کرد که طبق این طبقهبندی، «۷۱ هزار کودک و بیش از ۱۷ هزار مادر نیاز به درمان فوری برای سوء تغذیه حاد خواهند داشت.»
این شرایط در حالی است که هزاران تن از مواد غذایی و کمکهای پزشکی در فاصله کمی از غزه در مصر قرار دارند و مردم غزه به شدت به این کمکها نیاز دارند.
جنگ و نابودی نسلها؛ آیا نسلکشی در غزه در حال وقوع است؟
لازارینی همچنین در پاسخ به این سؤال که آیا محاصره به همراه یک سال و نیم جنگ و ویرانی به سطح نسلکشی میرسد، که برخی کشورها از جمله آفریقای جنوبی آن را به رژیم صهیونیستی نسبت دادهاند، گفت: «از هر لحاظ، ویرانی عظیم است. تعداد کشتهها بیشمار است، و قطعاً کمتر از آنچه که برآورد شده است. ما همچنین شاهد تخریب سیستماتیک مدارس و مراکز بهداشتی بودهایم. مردم در وضعیت هرج و مرج دائم در غزه زندگی میکنند و به طور مداوم در حال حرکت هستند. بنابراین، هیچ شکی نیست که ما در مورد فجیعتهای عظیم صحبت میکنیم. آیا این نسلکشی است؟ ممکن است به نسلکشی تبدیل شود. عوامل زیادی وجود دارند که میتوانند به این سمت پیش بروند.»
مسئولیت جمعی جامعه بینالمللی و سکوت جهانی
او همچنین به «مسئولیت جمعی» جامعه بینالمللی اشاره کرد و افزود: «پاسخ رژیم صهیونیستی به حمله ۷ اکتبر کاملاً نامتناسب بوده است و تقریباً به نابودی یک ملت در سرزمین خود منتهی میشود... من فکر میکنم که مسئولیت جمعی بر عهده جامعه بینالمللی است و سکوت و بیتفاوتی تا به امروز و عدم اقدام سیاسی، دیپلماتیک و اقتصادی مسئولیت بزرگی است. این بسیار وحشتناک است، بهویژه در کشورهای ما که گفتهایم: 'این هرگز دوباره تکرار نخواهد شد.'»
در همین راستا، باسکال هوندت، معاون مدیر عملیات کمیته بینالمللی صلیب سرخ، گفت که «شهروندان غزه با یک نبرد روزانه برای بقا در برابر خطرات ناشی از درگیریها، آوارگی مداوم و عواقب ناشی از محرومیت از کمکهای انسانی روبهرو هستند.»
این وضعیت خطرناک احتمالاً با ادامه جنگ و حملات هوایی رژیم صهیونیستی به غزه که از ۱۸ مارس (اسفند) آغاز شده است، بدتر خواهد شد.