
هآرتص: اسرائیل در هفته گذشته به ۱۰ بیمارستان و مرکز درمانی در غزه حمله کرده است
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری دانشجو؛ براساس گزارش هآرتص، ارتش رژیم اسرائیل از هفته گذشته، حملات هدفمند به مراکز درمانی غزه را آغاز کرده است. نخستین حمله به بیمارستان اروپایی خانیونس صورت گرفت که آغازی بر مرحله جدید عملیات نظامی با عنوان «ارابههای جدعون» بود.
در پی این حمله، موجی از بمباران مراکز درمانی در مناطق مختلف غزه آغاز شد؛ عملیاتی که فشار مضاعفی را بر نظام بهداشت و درمان باقیمانده در نوار غزه وارد کرده است.
تصویب طرح گسترش جنگ علیه غزه توسط کابینه رژیم اسرائیل
در تاریخ ۴ مه، کابینه امنیتی-سیاسی رژیم صهیونیستی با تصویب طرح «عربات جدعون»، رسماً گسترش جنگ را اعلام کرد. متعاقب آن، ارتش اسرائیل در ۱۸ مه با فراخوان دهها هزار نیروی ذخیره، عملیات زمینی از چند محور را آغاز کرد؛ حملاتی که زیرساختهای غیرنظامی، بهویژه بیمارستانها را بهشدت هدف قرار دادهاند.
هآرتص به نقل از سازمان جهانی بهداشت (WHO) گزارش داد که در تنها یک هفته، ۲۸ حمله به مراکز درمانی غزه ثبت شده است. این آمار شامل حملات مکرر به برخی بیمارستانها نیز میشود و معادل ۴٪ از کل حملات از ۷ اکتبر ۲۰۲۳ تاکنون است.
بر اساس آمار وزارت بهداشت غزه، در حال حاضر حدود ۴۰۰ هزار فلسطینی به هیچگونه خدمات درمانی دسترسی ندارند.
ارتش رژیم صهیونیستی همچنان مدعی است که نیروهای مقاومت فلسطینی در بیمارستانها پنهان شدهاند؛ ادعایی که بارها بهعنوان بهانهای برای حملات مکرر به زیرساختهای درمانی مورد استفاده قرار گرفته است. این در حالی است که نهادهای بینالمللی این ادعاها را تأیید نمیکنند و بر مصونیت بیمارستانها بر اساس قوانین بینالمللی تأکید دارند.
فروپاشی نظام سلامت غزه زیر آوار حملات
روز جمعه، سازمان جهانی بهداشت هشدار داد که حملات بیوقفه رژیم صهیونیستی، نظام سلامت نوار غزه را در آستانه فروپاشی کامل قرار داده است. این سازمان در بیانیهای در پلتفرم «ایکس» (توییتر سابق) اعلام کرد:«حملات شدید نظامی در غزه، نظام درمانی را به آستانه فروپاشی کشانده است.»
طبق آمار WHO، دستکم ۹۴٪ از بیمارستانهای غزه آسیب جدی دیده یا نابود شدهاند. در حال حاضر تنها ۱۹ بیمارستان از مجموع ۳۶ مرکز، آن هم بهصورت جزئی، فعال باقی ماندهاند.
این نهاد تأکید کرده است:«بیمارستانها نباید هرگز به پایگاه نظامی تبدیل شوند یا هدف قرار گیرند.»
WHO همچنین اعلام کرده که ۴ بیمارستان اصلی در غزه، تنها در یک هفته اخیر به دلیل حملات مستقیم، صدور دستورات تخلیه و ناامنی گسترده تعطیل شدهاند. این امر باعث قطع کامل خدمات پزشکی در مناطقی از غزه شده است که بیشترین تراکم جمعیت را دارند.
از ابتدای جنگ علیه غزه در ۷ اکتبر ۲۰۲۳، ارتش رژیم صهیونیستی بهطور سیستماتیک زیرساختهای درمانی را هدف قرار داده است. این حملات جان هزاران بیمار، کودک، زن و سالمند را به خطر انداخته و منجر به فلج شدن گسترده خدمات درمانی در این منطقه شده است.
سیاست گرسنگی و قحطی؛ مرحله جدید جنایت علیه بشریت
از ۲ مارس گذشته، اسرائیل سیاست گرسنگی دادن عمدی به ۲.۴ میلیون فلسطینی ساکن غزه را در پیش گرفته است. با بستن گذرگاهها به روی کاروانهای کمکرسانی، بحران قحطی به مرحلهای خطرناک رسیده و جان هزاران غیرنظامی را تهدید میکند.
بر اساس آمار رسمی نهادهای فلسطینی و گزارشهای میدانی، از زمان آغاز جنگ تاکنون بیش از ۱۷۶ هزار فلسطینی شهید یا مجروح شدهاند؛ اکثراً کودکان و زنان. همچنین بیش از ۱۱ هزار نفر مفقود هستند و سرنوشت آنها همچنان نامعلوم است.
این حملات بخشی از سیاست نسلکشی نظاممند رژیم صهیونیستی تلقی میشوند که جامعه جهانی در برابر آن، همچنان سکوت کرده است.