برنامه آهن ياري دختران دانش آموز راهنمایی و دبيرستاني در مناطق شهری، روستایی و عشایری فارس به منظور پيشگيري از كم خوني فقر آهن، از ابتدای آبان ماه به مرحله اجرا گذاشته میشود.
به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از شیراز، مرضیه وکیلی، مدير گروه تغذيه معاونت بهداشتي دانشگاه علوم پزشکی شیراز امروز در جمع خبرنگاران اظهار داشت: كم خوني فقر آهن يكي از شايعترين مشكلات تغذيه اي دنياي امروز است، بطوريكه سه ميليارد نفر از مردم جهان از آن رنج مي برند؛ در ايران نيز كم خوني يك مشكل عمده تغذيه اي بهداشتي است و بر اساس بررسي هاي پراكنده و متعددي كه در مناطق مختلف كشور انجام شده است، استان فارس از نظر كم خوني فقر آهن سومين استان كشور است.
وی افزود: كم خوني فقرآهن با عوارض زيانبار بهداشتي، اجتماعي و اقتصادي از جمله كاهش قدرت يادگيري و كاهش تمركز حواس، افت تحصيلي، كاهش مقاومت بدن در برابر بيماري ها، تغييرات رفتاري بصورت بي حوصلگي و بي تفاوتي، افزايش مرگ و مير مادران باردار به هنگام زايمان و تولد نوزادان كم وزن و نارس روند توسعه كشورها را در مخاطره قرار مي دهد.
مدير گروه تغذيه معاونت بهداشتي دانشگاه علوم پزشکی شیراز بيان داشت: برنامه آهن ياري دختران دانش آموز راهنمایی و دبيرستاني در مناطق شهری-روستایی و عشایری به منظور پيشگيري از كم خوني فقر آهن، از ابتدای آبان ماه و با همكاري گروه تغذیه معاونت بهداشتي دانشگاه علوم پزشكي شيراز و سازمان آموزش و پرورش استان به مرحله اجرا گذاشته می شود.
وکيلی گفت: تعداد كل مدارس تحت پوشش برنامه آهن یاری هفتگی، 1800 مدرسه و تعداد دانش آموزان دختر تحت پوشش این برنامه بیش از 25 هزار نفر است كه طي 16 هفته و در هر هفته يك قرص آهن را دريافت می کنند.
وی تصریح کرد: تعداد قرص آهن مورد نیاز اين برنامه چهار میلیون عدد قرص است که اين تعداد قرص با هزینه ای بالغ بر 400 میلیون ريال توسط گروه امور داروی معاونت بهداشتی تأمین شده است.