کد خبر:۱۸۵۷۵۹
بررسي وضعيت كتابخانههاي دانشگاه ياسوج؛
كتابخانههاي دانشگاه ياسوج؛ محيطی نامناسب براي مطالعه
برخي از دانشجويان دانشگاه ياسوج در بررسي وضعيت كتاب و كتابخانههای این دانشگاه از نبود محيط مناسب براي مطالعه در كتابخانههاي اين دانشگاه گلايه داشتند و برخي از به روز نبودن كتابها.
به گزارش خبرنگار «خبرگزاري دانشجو» از ياسوج، به بهانه برگزاري نمايشگاه بين المللي كتاب تهران، به بررسي وضعيت كتاب و كتابخانه ها در دانشگاه دولتي ياسوج مي پردازيم.
هر ساله و هم زمان با برگزاري نمايشگاه هاي مختلف كتاب از جمله نمايشگاه بين المللي كتاب تهران، دانشگاه ها و مراكز آموزش عالي كشور براي به روز رساني و تهيه نيازهاي خود در حوزه كتاب دست به كار مي شوند.
دانشگاه دولتي ياسوج به عنوان دانشگاه مادر در استان كهگيلويه و بويراحمد نيز از اين قاعده مستثنا نبوده و همه ساله براي تجهيز كتابخانه هاي تخصصي خود دست به فعاليت هايي مي زند؛ اما آيا اين فعاليت ها جوابگوي نيازهاي دانشجويان و اساتيد اين دانشگاه است و آيا تنها مشكل اين حوزه تجهيز كتاب و تزريق منابع است و يا مشكلات ديگري نيز سد راه دانشجويان و اساتيد وجود دارد.
يكي از دانشجويان رشته شيمي اين دانشگاه از وضعيت منابع و كتب كتابخانه دانشكده اظهار رضايت كرد؛ اما از سرگرداني خود در هنگام تهيه برخي كتاب ها خبر داد.
اين دانشجو بيان داشت: براي تهيه برخي كتاب ها كه در كتاب خانه دانشكده وجود ندارد به كتابخانه مركزي مراجعه مي كنيم و با پاس كاري بين كتابخانه هاي دانشكده هاي مختلف مواجه مي شويم.
دانشجوي ديگري از دانشكده علوم از قحطي زياد سيستم جستجوي كتاب و شيوه امانت دهي سنتي در كتابخانه اين دانشكده با وجود ديجيتال شدن كتابخانه هاي دانشگاه اظهار گلايه كرد.
محمد پورديان، مسئول كتابخانه دانشكده هاي علوم پايه و كشاورزي كه به صورت مشترك در طبقه سوم دانشكده كشاورزي مستقر است وضعيت منابع و كتاب هاي اين كتابخانه را مساعد عنوان كرد و گفت: بيشتر خريد منابع اين كتابخانه به صورت لاتين است كه در اين زمينه كمبود قابل توجهي مشاهده نمي شود و نواقص منابع نيز در نمايشگاه كتاب امسال برطرف مي شود.
وی بيشتر كمبود كتاب را به خاطر به روز بودن برخي منابع و همچنين منابع مورد استفاده توسط اساتيد مختلف عنوان كرد و ادامه داد: برخي منابع سالانه و برخي چند سالي يك بار به روز رساني مي شوند.
مسئول كتابخانه دانشكده هاي علوم پايه و كشاورزي در خصوص سرگرداني دانشجويان هنگام دريافت برخي كتاب ها بیان داشت: برخي كتاب ها به خاطر اشتراك بين رشته هاي مختلف در كتابخانه هاي دانشكده ها و كتابخانه مركزي به تناسب موجود است كه در برخي موارد به خاطر محدود بودن تعداد آنها در يك كتابخانه، دانشجو به كتاب خانه ديگري راهنمايي مي شود.
پورديان دليل قطعي سيستم جستجوي كتاب را مشكل اينترنت دانشگاه عنوان كرد و ادام داد: اين مشكل با همت مسئولان فناوري اطلاعات دانشگاه به نحو مطلوبي حل شد كه قطعي اينترنت را به حداقل رسانيد.
يك دانشجوي رشته علوم سياسي از وضعيت نگهداري نشريات و مجلات مختلف كتابخانه هاي دانشگاه ابراز نگراني كرد و گفت: آرشيوي از نشريات و روزنامه هاي مهم كشوري داريم ولي به قابل استفاده مطلوب نمي باشد و به خوبي نگهداري نمي شوند.
اين دانشجو بيان داشت: نسبت به نياز هاي روز دانشگاه كتاب اضافه نمي شود و كتب تاليفي اساتيد رشته هاي مختلف تهيه نمي شود.
دانشجوي ديگري از دانشكده ادبيات و علوم انساني گفت: مسئولين كتابخانه بايد با دانشجويان و مديران گروه هاي مختلف ارتباط موثري برقرار كنند تا بتوانند كتاب هاي جديد را به روز تهيه كنند.
اين دانشجو از وضعيت سالن هاي مطالعه كتابخانه ها ابراز نگراني كرد و گفت: در كتابخانه هاي دانشگاه محيط مناسبي براي مطالعه وجود ندارد، ميزهاي مطالعه گروهي و انفرادي در هر كتابخانه به اندازه نياز وجود ندارد.
وي افزود: در سالن مطالعه كتاب خانه مركزي دانشگاه به صورت يكجا و با هم شايد 50 نفر جاي نشود.
مدينه حسين نژاد، مدير داخلي كتابخانه مركزي دانشگاه ياسوج با اشاره به روند رو به رشد كتابخانه هاي دانشگاه گفت: كتابخانه هاي ما همه نياز دانشجو را برآورده نمي كند ولي به طور كلي روند رضايت بخشي دارد و در رشته هاي تخصصي براي دانشجويان و اساتيد مشكل خاصي از نظر منابع نداريم.
وی عمده ترين مشكل كتابخانه را مشكل در استفاده اساتيد و دانشجويان تحصيلات تكميلي از نشريات و پايگاه هاي اطلاعات الكترونيكي عنوان كرد و گفت: فضاي مناسبي براي استفاده از پايگاه هاي اطلاعات به صورت الكترونيكي و مجازي وجود ندارد.
مدير داخلي كتابخانه مركزي دانشگاه ياسوج از راه اندازي كتابخانه مركزي بزرگ دانشگاه در آينده نزديك خبر داد و بیان داشت: در حال حاضر كتابخانه هاي دانشكده هاي علوم پايه و كشاورزي به صورت مشترك و علوم انساني به صورت مجزار راه اندازي شد و كتابخانه مركزي دانشگاه مرجع كتاب هاي دانشكده فني است.
حسين نژاد افزود: به زودي كتابخانه مركزي دانشگاه در ساختماني بزرگ به بهره برداري مي رسد و كتابخانه فني نيز به صورت مستقل راه اندازي مي شود.
وي آخرين آمار كتاب هاي كتابخانه دانشگاه ياسوج را 49 هزار و 537 جلد منبع فارسي و 10 هزار و 430 جلد منبع لاتين در قالب بيش از 27 هزار عنوان اعلام كرد.
لینک کپی شد
گزارش خطا
۰
ارسال نظر
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.