آخرین اخبار:
کد خبر:۱۸۷۳۶۶
نخستين كنگره بين المللي علوم انساني اسلامي؛

آيت الله لاريجاني: حذف علوم انساني فعلي اشتباه است/ در بحث تحول در علوم انساني نبايد عجله كرد

رئيس قوه قضائيه با اشاره به اينكه بحث تحول در علوم انساني بحثي كوتاه مدت نيست، گفت: تحقق اين امر، كار جمعي بزرگي را مي‌طلبد و در اين زمينه نبايد عجله نشود.
به گزارش خبرنگار علمي «خبرگزاري دانشجو»، آيت الله آملي لاريجاني صبح امروز در مراسم افتتاحيه نخستين كنگره بين المللي علوم انساني اسلامي در سالن همايش هاي سازمان صدا و سيما با بيان اينكه موضوع علوم انساني و بازنگري در آن بحثي پراهميت و دشوار است، گفت: علوم انساني مغرب زمين كه هم اكنون در دنيا استفاده مي‌شود قرن‌هاست برپايه‌هاي غربي رشد كرده كه اين پايه‌ها را نمي توان يكباره متحول كرد.
 
وي با بيان اينكه تغيير در علوم انساني نيازمند تلاش است، افزود: اگر ما داعيه تحول در علوم انساني را داريم بايد متناسب با اين داعيه سرمايه گذاري كنيم و براين اساس بسيج عمومي از علما و فضلا و همه كساني كه دغدغه علوم انساني دارند، ايجاد شود.
 
رئيس قوه قضائيه با اشاره به اينكه بحث تحول در علوم انساني بحثي كوتاه مدت نيست، خاطرنشان كرد: بايد براساس مباني اسلامي و قرآني به سراغ علوم انساني برويم و اين فعاليت كار جمعي بزرگي را مي‌طلبد كه من پيشنهاد مي‌كنم در اين زمينه عجله نشود.
 
آملي لاريجاني اضافه كرد: موضوع تعطيلي علوم انساني در دانشگاه‌ها اشتباه است بلكه بايد در اين زمينه ايجابي عمل شود تا بتوان به جايگزيني مطلوبي دست يابيم.
 
وي با بيان اينكه علوم انساني ما اعم از جامعه‌شناسي، حقوق، روانشناسي و غيره به جلوه‌اي از حيات انساني مي‌پردازند، تصريح كرد: نگاه دين به انسان در علوم انساني بسيار مهم است و افرادي كه بعد از طرح موضوع تحول در علوم انساني ادعاي سياسي‌ بازي كردند به بيراهه رفته‌اند.
 
رئيس قوه قضائيه بيان داشت: در ايران برحسب كتاب و سنت نگاه خاصي به انسان وجود دارد كه براين اساس تمامي علوم حتي علوم غيرانساني مانند فيزيك و غيره مي‌توانند به نحوي از مجاري كه علوم انساني از آن متاثر است، متاثر شوند؛ چرا كه نگاه ما به انسان مي‌تواند در تحول علوم انساني موثر باشد.
 
آملي لاريجاني بيان داشت: در صورتي كه ادعاهاي مربوط به ساحت علوم انساني بررسي شود ما را به اين نتيجه مي رساند كه اين ادعاها براساس پيش فرض‌هاي غلط است.
 
وي تصريح كرد: ورود انسان به مسير لقاء الله براي غرب قابل پذيرش نيست البته اين نكته در تضاد با مباني تفكر غرب است.

مباني فكري غرب در تمام تار و پود حيات علمي علوم انساني وارد شده است
 
رئيس قوه قضائيه خاطرنشان كرد: متاسفانه مباني فكري غرب در تمام نظام و تار و پود حيات علمي در علوم انساني وارد شده اين در حالي است كه ما نمي‌خواهيم از تجارب عالم محروم بمانيم.
 
آملي لاريجاني گفت: در حوزه و دانشگاه هاي ما به آثار جهاني اعتناي زيادي مي‌شود اين در حالي است كه غربي‌ها سيطره فرهنگي ايجاد كرده‌اند و اين بسيار قويتر از سيطره نظامي است؛ چرا كه بنيان فكري را مي‌سازد و غربي‌ها تفكر خود را در تار و پود همه كشورها وارد مي‌كنند.
 
وي با بيان اينكه توصيه‌هاي غرب برخاسته از علم محض نيست؛ بلكه از علوم با پيش فرض‌هايي كه با دين ما سنخيت ندارند ناشي مي‌شود، اضافه كرد: ما درصدد حذف علوم انساني فعلي نيستيم بلكه براي بازنگري در علوم انساني به همين علوم غربي نياز داريم.
 
رئيس قوه قضائيه افزود: بايد به معارف و منابع ديني براي اكتشاف نگاه به انسان و عالم رجوع كنيم و تصويري از اسلام راجع به انسان و عالم پيدا نماييم و براين اساس بايد به تطبيق اين دو با يكديگر بپردازيم.
 
لاريجاني با بيان اينكه بايد آنچه را اسلام در مورد علوم مطرح كرده است را بررسي كنيم، بيان داشت: بايد مشخص شود كه اسلام در خصوص علوم چه تاثيري در پيش شرط‌هاي ما دارد.
 
وي گفت: برخي از روشنفكران ما مدعي هستند كه تمام معارفي كه از فهم متون ديني به دست مي‌آيد برخاسته از علوم ديگري است كه براي فهم متون به آنها نياز داريم اما اين صحيح نيست و ما معارفي را از بطن قرآن به دست مي‌آوريم كه منبعث از علوم ديگر نيست، قرآن و منابع ديني مملو از گوهرهايي است كه به بشر عرضه شده است.
 
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار