کد خبر:۱۸۸۸۲۲
معرفي مراكز و كانونهاي علمي فعال دانشجويي- 21
مركز تحقيقات راهبردي غذا و كشاورزي دانشگاه تهران؛ حضور كوتاه ولي موثر در بخش كشاورزي
مركز تحقيقات راهبردي غذا و كشاورزي دانشگاه تهران كه هنوز يك سال هم از تاسيس آن نميگذرد از پاييز سال گذشته تا كنون سعي داشته با ساماندهي ايدههاي ...
گروه علمي«خبرگزاري دانشجو»؛ مركز تحقيقات راهبردي غذا و كشاورزي دانشگاه تهران در راستاي منويات مقام معظم رهبري در مورد ضرورت جهاد علمي به منظور تقويت زيرساخت هاي كشور و تضمين حركت با ثبات، شتابدار و مطمئن در مسير تحقق اهداف و آرمان هاي انقلاب تشكيل شده است.
با توجه به اينكه با وجود رهيافت هاي چند سال اخير تا رسيدن به نقطه مطلوب علمي، فناوري و تكميل چرخههاي كامل علمي تا رسيدن به توليد اقتصادي فاصله زيادي وجود دارد، به منظور گام برداشتن در مسير تحقق جنبش نرم افزاري و نهضت توليد علم، تربيت نيروهاي متخصص تحليلگر و همچنين بهمنظور بهرهوري بيشتر از امكانات و دستاوردهاي پژوهشي و كاربردي كردن اين فعاليتها، مراكز تحقيقاتی بسیج دانشجویی در چهارچوب ضوابط و مقررات بسيج دانشجويي تاسيس مي شود كه هر كدام از اين مراكز در حوزه هاي تخصصي شروع به فعاليت كرده اند و مركز تحقيقات راهبردي غذا و كشاورزي دانشگاه تهران نيز در همين راستا به ارائه فعاليتهاي تحقيقاتي و خدماتي در زمينه رشته هاي كشاورزي ميپردازد.
مركز تحقيقات راهبردي غذا و كشاورزي دانشگاه تهران كه هنوز يك سال هم از تاسيس آن نمي گذرد از پاييز سال گذشته تا كنون سعي داشته با ساماندهي ايده هاي دانشجويي در عرصه پژوهش كشاورزي در مسير تاكيدات مقام معظم رهبري مبني بر اهميت كشاورزي در پيشرفت علم و اقتصاد كشور گام بردارد.
تحول در كشاورزي و تاثير آن بر علم و اقتصاد كشور؛ ضرورت تاسيس پژوهشكده كشاورزي
توجه به بازسازي مراكز صنعتي نبايد كوچكترين خللي بر ضرورت رسيدن به امر خودكفايي كشاورزي وارد آورد، بلكه اولويت و تقدم اين امر بايد محفوظ بماند و مسئولان بيشتر از گذشته خود را مكلف به اجراي آن سازند.
خودكفايي در كشاورزي مقدمهاي است براي استقلال و خودكفايي در زمينههاي ديگر و در انديشه امام خميني و مقام معظم رهبري نيز بخش كشاورزي از اهميت ويژهاي در اقتصاد كشور برخوردار بوده و موضوع كشاورزي پايه ثابت سخنرانيهاي امام (ره) قبل و بعد از انقلاب بوده است و سخنان رهبر معظم انقلاب نيز حاكي از آن است كه ايشان لازمه صعود به قله هاي پيشرفت كشور را در گروي تحول بخش كشاورزي ميدانند، بنابراين وجود چنين مركزي در جامعه دانشگاهي كشور ضروري است.
همچنين به وضوح ميتوان نقش پررنگ بخش كشاورزي را در انديشه اقتصادي رهبر معظم انقلاب كه تا به امروز در قول و فعل، راه انقلاب را راه امام دانستهاند رصد كرد، مقام معظم رهبري در اغلب سياستهاي ابلاغي و سفرهاي استاني خود محور توسعه منطقهاي نواحيِ مختلف كشور را كشاورزي برشمرده و بهترين راه حل برون رفت از معضل اشتغال جوانان اين مناطق را رونق كشاورزي و گسترش سرمايهگذاري در اين بخش دانسته است.
مركز تحقيقات راهبردي غذا و كشاورزي دانشگاه تهران تاسيس شد تا ايده هاي دانشجويي در بخش كشاورزي را ساماندهي كند
در همين راستا مركز تحقيقات راهبردي غذا و كشاورزي دانشگاه تهران با اهداف شناسايي مسائل و مشكلات و ارائه راه حل و كمك به تصميم سازي در سطح ملي و منطقه اي، اشاعه تفكر بسيجي در عرصه علم و جهاد علمي، ارتقاي تخصص و دانش نيروهاي متعهد در دهه چهارم انقلاب اسلامي و تلاش براي توليد علم و نظريه پردازي، در پاييز سال 1390 راه اندازي شد.
ايجاد تحول در نگرش به عرصه تحقيق و پژوهش در كشور و تبديل رويكرد آموزشي به رويكرد پژوهشي و كاربردي، تجاري سازي علم در عرصه فني و فناوري، جريان سازي علمي و تلاش براي تبديل گفتمان علمي به گفتمان مسلط در جامعه و ساماندهي ايده هاي دانشجويي براي كاربردي كردن آنها نيز از ديگر اهداف راه اندازي اين پژوهشكده است.
حضور كوتاه ولي موثر در عرصه پژوهش
مركز تحقيقات راهبردي غذا و كشاورزي دانشگاه تهران در طول يك سالي كه از تاسيس آن مي گذرد، فعاليت هايي را در عرصه گزارش های تحلیلی و كتاب، يادداشتهاي علمي تخصصي و پژوهش و تحقيقات راهبردي داشته است.
تنظيم دو گزارش كوتاه در مورد محيط زيست و كشاورزي، مطالعاتي پيرامون كشت فرامرزي و شرايط خاص آستاراخان، اثر گذاري روي نمايندگان مجلس در مورد موضوع طرح انتزاع بخش كشاورزي از وزارت صنعت، معدن و تجارت، فعالسازي وبلاگ مخصوص موضوع واردات محصولات كشاورزي (www.importation.mihanblog.com)، تبيين بیانات بنیانگذار کبیر جمهوری اسلامی ایران و رهبر معظم انقلاب در خصوص بخش واردات، همكاري با برنامه ثريا و تأمين محتواي دو برنامه تلويزيوني با موضوعات «نقش آموزش عالي در اشتغال و كار در بخش كشاورزي» و «مبارزه بيولوژيك با آفات اصلي گندم»، همكاري در اخذ پروژه تدوين نقشه جامع علمي بسيج دانشجويي و برپايي جلسات اوليه و نقد دومين همايش ملي الگوي اسلامي ايراني پيشرفت با عنوان «عدالت و اقتضائات تحقق آن» از فعاليت هاي اين مركز است.
تشكيل شوراي دانشجويي مبارزه با واردات بيمنطق محصولات كشاورزي با حضور بسيج دانشجويي دانشگاههاي تهران، تربيت مدرس، شاهد و علوم و تحقيقات (دانشگاههايي كه دانشكدههاي كشاورزي دارند) و اتحاديههاي دانشجويي نيز از فعاليت هاي مركز تحقيقات راهبردي غذا و كشاورزي دانشگاه تهران بوده است.
همچنين اين مركز فعاليت ها و پژوهش هايي داشته كه در طي آن به بررسي روند 30 ساله توليد محصولات اساسي كشاورزي و برآورد آن در سال 1404 2 پرداخته است.
چاپ كتاب اهداف، رهنمودها و جايگاه بخش كشاورزي و منابع طبيعي در انديشه بنيانگذار انقلاب اسلامي و مقام معظم رهبري (در حال چاپ)، گزارش راهبردهاي پيشروي بخش گندم (توليد، توزيع و مصرف) براي تحقق امنيت غذايي پايدار، گزارشي با موضوع تدوين نقشه جامع نياز غذايي كشور بر اساس اولويتهاي غذايي براي شناخت محصولات اساسي كشاورزي و آمايش سرزمبني و تهيه گزارش چالش هاي صنعت پرورش ميگو و راهكارهاي برون رفت آن از جمله فعاليت هاي اين مركز در زمينه چاپ كتاب و تهيه گزارش است.
همچنين اين مركز با تهيه يادداشت هايي با موضوعات نقد و بررسي شاخصهاي موجود در بخش كشاورزي، اهميت بخش كشاورزي در اقتصاد كشور، دلايل اولويتدهي به بخش كشاورزي در جهاد اقتصادي، تخصيص تسهيلات ريفاينانس به اتحاديه دامداران براي واردات انبوه و ارزان خوراك دام، كاهش هزينههاي سيلوداري با ذخيره سازي خوشـــه اي گندم و نظري بر مقوله مصرف سموم و حذف يارانه سم با عنوان «صورت مسئلهاي كه بيجواب ماند، پس پاك شد!!» در زمينه ارتقاي كشاورزي كشور فعال بوده است.
اين مركز يادداشت هاي ديگري را نيز با موضوعات سطح بندي كيفي به جاي آزادسازي قيمت نان و اختلاط گندم، فيزيولوژي گندم و مناسبترين زمان برداشت، کم هزینه ترین روش برای کاهش ميزان سنزدگي «برداشت به هنـگام گندم»، استدلالي اشتباه در توجيه سياست آزادسازي قيمت نان، چرا واردات ميوه امسال اينقدر رسانهاي شد؟، با شمشير واردات بر پيكر نيمه جان كشاورزي نيفتيد!، عجله براي افزايش مجدد قيمت نان بهجاي سطحبندي كيفي نانواييها؟ و ضرورت مصرف بهينه آب در كشاورزي ارائه داده است.
حيدري: وجود يك پژوهشكده دانشجويي تخصصي براي كشاورزي ضروري است
حيدري، عضو هيئت مديره مركز تحقيقات راهبردي غذا و كشاورزي دانشگاه تهران در اين زمينه مي گويد: بسيج دانشجويي با الهام از تفكرات جهادي و آموزه هاي امام راحل(ره) و مقام معظم رهبري، پيشتازي در ميادين و عرصه هاي اساسي را بر خود فرض مي داند و بر همين اساس سازماندهي، توان و منابع خود را براي ورود گسترده تر به اين عرصه و خلق حماسه اي ماندگار در دستور كار خود قرار داده كه يكي از اين ظرفيت ها نيز راه اندازي پژوهشكده هاي دانشجويي است.
وي مي افزادي: با توجه به اينكه مقام معظم رهبري اقتدار علمي را پايه و زيربناي اقتدار ملي در عرصه هاي مختلف دانسته و در تبديل گفتمان علمي به گفتمان مسلط جامعه تاكيد داشته اند، مركز تحقيقات راهبردي غذا و كشاورزي دانشگاه تهران نيز با انجام پژوهش هاي راهبردي سعي دارد با پژوهش در عرصه تخصصي كشاورزي گامي را به سوي اقتدار علمي در اين زمينه بردارد.
حيدري ادامه مي دهد: بر اساس سفارشات امام راحل و مقام معظم رهبري، محور پيشرفت اقتصادي كشور بخش كشاورزي است و لازمه استقلال در بخشهاي سياسي و فرهنگي، خودكفايي نيز در اين بخش مي باشد.
عضو هيئت مديره مركز تحقيقات راهبردي غذا و كشاورزي دانشگاه تهران مي گويد: به گفته امام راحل، بخش كشاورزي بايد به نقطهاي برسد كه يك استانش نياز داخل را برطرف كند و بقيه توليدات كشاورزي صادر شود، به گونهاي كه نه تنها وارد كننده محصولات اساسي از غرب نباشيم بلكه در آن غربيها را به خود وابسته كنيم.
وي مي گويد: با توجه به اينكه با وجود توصيههاي مكرر امام خميني و مقام معظم رهبري به دولت و مجلس مبني بر اهتمام به بخش كشاورزي و اولويت دهي آن در اقتصاد كشور، عزم جدي در بين مسئولان مربوطه مشاهده نشده وجود يك پژوهشكده دانشجويي تخصصي براي كشاورزي ضروري است.
لازم به ذكر است، مركز تحقيقات راهبردي غذا و كشاورزي دانشگاه تهران در پرديس كشاورزي و منابع طبيعي دانشگاه تهران واقع در خيابان دانشكده كرج قرار دارد.
لینک کپی شد
گزارش خطا
۰
ارسال نظر
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
نظرات شما
كاشكي به جاي اين همه مركز ايجاد شدن ونظر دادن بدون عمل يه شخصي بداد اين مردم مي رسيد بابا يكي بداداين ملت بدبخت برسد ما ديگه مركز نمي خواهيم كه يكسري از اين طريق بورس وغيره بگيرند وبه استفاده از بودجه اين بيت المال به خارج يا بدون كنكور دكتري يا ... بگيرند ومملكت هيچ پيشرفتي نكنه ان شاء اله روز قيامت به هم مي رسيم
پاسخ