کد خبر:۱۸۹۶۰۶
مدرس حوزه و دانشگاه های خوی:

امام خميني (ره) احياگر ميراث عظيم اسلامي در جهان معاصر است

مدرس حوزه و دانشگاه های خوی گفت: اسلام در قرن بيستم نه تنها انقلاب ساز بوده بلكه توانسته اصول و قواعد نظام مند براي اداره جامعه جهاني به سمت اهداف متعالي را ارائه دهد و امام خمینی (ره) احياگر ميراث عظيم اسلامي در جهان معاصر است.
به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از اروميه، حجت الاسلام نوروزی در گردهمايي تبيين افكار و انديشه هاي حضرت امام خميني (ره) که روز گذشته در سالن مجتمع فرهنگي و هنري خوي برگزار شد، گفت: بنيانگذار جمهوري اسلامي ايران، قيام و نهضت اسلامي خويش را از نظر فکري، با احياي انديشه سياسي اسلام، به ويژه احياي تئوري حکومتي اسلام، آغاز کرد و اين در حقيقت، يکي از تفاوت‌هاي اساسي نهضت بيدارگرانه و حيات بخش امام راحل(ره) با ديگر نهضت‌هاي اسلامي سده‌هاي اخير بوده است.

وي با اشاره به فرازهايي از كتاب هاي کشف الاسرار و کتاب البيع و همچنين نامه ها و مصاحبه هاي آن حضرت در ايام اقامت در پاريس، افزود: کاري که معمار كبير انقلاب به شيوه داهيانه اي انجام داد، اين بود که ولايت فقيه را از قلمرو فقه بيرون آورد و آن را به عنوان يک مسئله کلامي مطرح کرده و وارد صحنه زندگي اجتماعي مردم ايران كرد.

ولايت فقيه از مسلمات فقه شيعه است

نوروزي با تاكيد بر اين كه ولايت فقيه از مسلمات فقه شيعه است و تمامي فقهاي شيعه بر اين موضوع اذعان داشته اند، خاطرنشان كرد: امام خميني (ره) بعد از پيروزي انقلاب اسلامي به خوبي توانست بحث رهبري شيعه در عصر غيبت را بسان نبوت و امامت در جايگاه کلامي خود قرار دهد و تمامي اختيارات حکومتي نبي و امام را براي ولي فقيه ثابت كند؛ چيزي که در لسان بنيانگذار انقلاب اسلامي از آن به عنوان «ولايت مطلقه فقيه» ياد مي‌شود.

حضرت امام خمینی (ره) احياگر نظریه ولایت مطلقه فقیه در برابر تفکر مدرنیسم غربي بود

وي در ادامه با بيان اين كه فقهای شیعه با تمسک به احادیث و کلام معصومین، ولایت فقیه را مطرح كرده و بر ولایت عامه فقیه در عصر غیبت تأکید کرده بودند، گفت: نوآوری اساسی امام راحل (ره) اين بود كه در برابر سیطره تفکر مدرنیسم غربی، نظریه ولایت مطلقه فقیه را احياء كرده و به بسياري از شبهات و ابهامات در زمينه انتخاب در نظريه انتصابي ولي‏فقيه و همچنين جمهوريت در نظريه مشروعيت حاكميت و ... به طور مبنايي پاسخ داد.

استاد برجسته حوزه و دانشگاه در ادامه ضرورت حاكميت ديني بر مردم را از ديگر وي‍ژگي هاي برجسته انديشه سياسي حضرت امام (ره) عنوان كرد و افزود: دين اسلام فقط براي عصر ائمه (ع) نبوده بلكه ديني جاودانه و حكومتي جهاني است كه معمار كبير انقلاب بر صدور مفاهيم و آرمان هاي انقلاب اسلامي از همان اوايل پيروزي انقلاب تأكيد داشت.

وي با بيان اين كه امام راحل(ره) معيار و قوانين حاكم بر روابط جامعه در سطح بين الملل را دستورالعمل‏ هاي انبياي الهي مي‏داند، تصريح كرد: امام خميني(ره) مخالف و منتقد نحله‏ هاي ماركسيستي، سوسياليستي و مكاتيب ليبرالي حاكم بر نظام سلطه بود و امروز به بركت پيروزي انقلاب اسلامي نقد مناسبات حاكم بر نظام بين الملل از سوي معمار كبير انقلاب اسلامي به يك فرهنگ و باور غالب ملل آزاده جهان تبديل شده است.

نوروزي، امام خميني (ره) را احیاگر میراث عظیم اسلامی در جهان امروز معرفي و تصریح کرد: اسلام در قرن بيستم نه تنها انقلاب ساز بوده بلكه توانسته اصول و قواعد نظام مند براي اداره جامعه جهاني به سمت اهداف متعالي را ارائه دهد كه طرح و ارائه اين مدل را مي توان در جمله تاريخي حضرت امام (ره) «جمهوري اسلامي نه يك كلمه بيشتر و نه يك كلمه كمتر» جستجو كرد.

وي بت شكني را از ديگر مشخصه هاي بينش سياسي حضرت امام (ره) عنوان كرد و افزود: معمار كبير انقلاب توانست انديشه اي كه دويست سال در سطح جهان سيطره پيداكرده بود شكسته و بت «جدايي دين از سياست» را كه سردمداران استكبار در سطح جهان تبليغ كرده بودند، براي هميشه نابود كند به طوريكه شاهد هستيم «پيتر برگر»، جامعه شناس برجسته جهان بر افول سكولاريسم در جامعه امروزي اعتراف مي كند.

نوروزي در پايان با اشاره به تداوم فرامين و آرمان هاي معمار كبير انقلاب توسط ولي امر مسلمين جهان اظهار اميدواري كرد تا به رغم سیطره تمدن غربی بر جهان امروز، صدور انقلاب اسلامي و بيداري اسلامي در ميان ملل آزاده جهان بيش از پيش افزايش يافته و اميدواريم به زودي ميراث گرانبهايي را كه معمار كبير انقلاب براي جهان بي روح عصر حاضر به ارمغان گذاشته به سر منزل مقصود كه همان حكومت جهاني منجي عالم بشريت حضرت وليعصر(عج) است، منتهي شود.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار