دادستان کل کشور منشا بسیاری از جرایم خشن در کشور را مواد مخدر دانست و تصریح کرد: برخی از قتل های فجیع و مسائل خطرناک مثل چاقو و قمه کشی به خاطر مصرف مواد مخدر صنعتی بوده است.
به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از مشهد، محسنی اژه ای صبح امروز در هشتمین همایش فصلی دادستان های عمومی و انقلاب در خصوص مبارزه با مواد مخدر تصریح کرد: مواد مخدر در کشور یک معضل و تهدید است.
وی ادامه داد: متاسفانه در همسایگی ما عمده مواد مخدر تولید می شود و حتی بعد از اشغال و حضور ناتو کشت مواد مخدر ده ها برابر شده است.
دادستان کل کشور با بیان اینکه برخی از تولیدات مواد مخدر کشورهای همسایه برای ترانزیت و مصرف وارد کشور ما می شود، تصریح کرد: اشغالگران با اینکه وظیفه دارند با این ظلم سازمان یافته مبارزه کنند موجب تشدید و تقویت آن شده اند.
محسنی اژه ای تاکید کرد: یقینا موارد سیاسی پشت قضیه قاچاق و توزیع مواد مخدر وجود دارد؛ سرویس های اطلاعاتی دشمن هم در این مسئله دخیل هستند، امروز صدها جوان ما در معرض مبتلا شدن به مواد مخدر به ویژه از نوع صنعتی آن هستند.
وی با بیان اینکه نسل امروز در معرض خطر جدی مواد مخدر است، تصریح کرد: امروز بر اثر اعتیاد به مواد مخدر کانون خانواده لطمه جدی خورده است و بسیاری از طلاق ها به خاطر مواد مخدر است.
دادستان کل کشور منشا بسیاری از جرایم خشن در کشور را مواد مخدر دانست و تصریح کرد: برخی از قتل های فجیع و مسائل خطرناک مثل چاقو و قمه کشی به خاطر مصرف مواد مخدر صنعتی بوده است.
محسنی اژه ای ادامه داد: جوانی با بی رحمی سر پدرش را با اره می برد و وقتی از وی سوال می شود چرا اینکار را کردی می گوید به علت مصرف مواد روان گردان تصور می کردم درخت اره می کنم.
وی گفت: بعضی از خانواده های متدین هم رنج فراوانی از همسایگاه و بستگان معتاد می برند؛ مادر شهیدی که شوهرش را از دست داده بود، پیش من اشک می ریخت و می خواست برای فرزند معتادش که آبرو و آرامش او را گرفته کاری کنم حتی شده این فرد معتاد را اعدام کنم.
دادستان کل کشور افزود: اعدام هم ضررهای فراوانی دارد، اما چاره این نیست؛ با اعدام فرد مشکلات فراوانی برای خانواده اش پیش می آید بنابراین با یک مجموعه اقدام باید این مسئله را در کشور خودمان علاج اساسی کنیم.
محسنی اژه ای با بیان اینکه نظام متناسب با اهمیت مواد مخدر در کشور پای کار نیامده است، خاطرنشان کرد: کل نظام، مجلس، دولت، قوه قضائیه، صدا و سیما و رسانه ها، مردم و نیروهای امنیتی باید پای کار بیایند.
وی ادامه داد: از وزارت اطلاعات باید سوال کرد که آیا امروز ضرر یک ترور برای کشور بیشتر است یا ورود مواد مخدر؟ آیا همان میزان برای پیشگیری و برخورد با مواد مخدر برنامه ریزی می کنید که برای جلوگیری از یک ترور که صد درصد هم ضروری است، می کنید.
دادستان کل کشور با بیان اینکه خطر مواد مخدر برای همه مسئولان احساس نشده است، گفت: همه ظرفیت های نظام در مبارزه با مواد مخدر استفاده نشده است.
محسنی اژه ای افزود: وزارت بهداشت در زمان بودجه نویسی به این مسئله توجه می کند و نیروهای متخصص را به آن اختصاص می دهد.
وی گفت: قوه قضائیه تنها یکی از اعضای ستاد مبارزه با مواد مخدر است و رئیس ستاد رئیس جمهور می باشد، آیا خطرات مواد مخدر برای همه مدیران و مسئولان و وزرا احساس شده است؟
دادستان کل کشور خاطرنشان کرد: در اصلاح قانونی که در آذر ماه سال 89 صورت گرفت در این خصوص برای نیروهای امنیتی هم وظیفه مشخصی تعیین شده است.
محسنی اژه ای با بیان اینکه در چند دهه گذشته مبارزه و مقابله با مواد مخدر نتیجه مطلوب نداشته است، تصریح کرد: شاید این سوال پیش بیاید که نیازی به مجازات، مقابله و زندان برای مواد مخدر نیست، اما این حرف درستی نیست، چراکه باید ابتکارات و طرح های جدید وارد عرصه مبارزه با مواد مخدر شود.
وی تاکید کرد: دادستان ها و دادگاه ها باید به آنچه انجام می دهند اعتماد و اعتقاد موثر بودن داشته باشند، اگر همین کار فعلی دادستان ها هم نبود اوضاع بدتر و فلاکت بارتر می شد.
دادستان کل کشور گفت: پیوسته و در همه عرصه ها شیطان و دشمن، ما را در انجام وظیفه و موثر بودن آن سست و بی اعتماد می کند.
مقابله با یک جرم سازمان یافته نیازمند مقابله سازمان یافته است
محسنی اژه ای افزود: بخش زیادی از مواد مخدر در دنیا و کشور ما سازمان یافته است؛ یعنی دارای برنامه مدیریت سلسله مراتب و لوجستیک های اطلاعاتی و پشتیبانی است. آیا برای یک جرم سازمان یافته نباید مقابله سازمان یافته انجام داد؟
دادستان کل کشور در پایان تصریح کرد: این ستاد مبارزه با مواد مخدر است که دستگاه های مختلف را در خصوص مبارزه با مواد مخدر هماهنگ و سازمان یافته می کند، بنابراین برای رسیدن به آن باید تلاش بیشتری بکنند.