کد خبر:۱۹۶۴۰۷
آیا در بازار میوه کرمان مافیا وجود دارد
در كشور ما معمولا نارساييهاي اقتصادي و عدم توانايي در كنترل بازار به مافيا نسبت داده شده است؛ به طوري كه بارها مسئولان از مافياي مسكن، نفت و مافياي قدرت و ثروت نام بردهاند و حال اين مافيا چيست يا كيست كه...
به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از کرمان، هم اکنون بازار میوه شرایطی را تجربه میکند که طیف متنوعی از میوهها با قیمتی متنوع در سبد مصرف خانوارها قرار میگیرد، انواع میوه در بازار عرضه میشود و مصرف کننده با مشکلات فراوان در حال دست و پنجه نرم کردن با این شرایط است.
گشت و گذاری در میادین میوه و ترهبار و میوه فروشی های سطح شهر نشانگر تنوع کالا در بازار است؛ ولی با قیمت های گران که خیلی از مردم توان خرید آن را ندارند و اگر هم مجبور به خريدند، باید آن را دانه ای تهيه كنند.
اين روزها نرخ ميوه ها گوي سبقت را در آشفته بازار گراني از ساير كالاهاي مصرفي خانوار ربوده اند و در آمد کشاورز از این بازار در کجاست که با همه مشقت به کار تولید مشغول است؛ چه کسانی مسبب این وضعیت هستند.
غلامحسین عرب آبادی در گفتوگو با خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» در کرمان، گفت: قیمت هر کیلوگرم هلو در بازار فعلی که کشاورزان به دلالان می فروشند 2000 تومان است؛ ولی در صورتی این میوه در میدان تره بار کرمان هر کیلوگرم 4000 هزار تومان به مغازه داران عرضه می شوند و مغازه داران هم با قیمت 5000 هزار تومان به مصرف کننده می فروشند.
کشاورز کرمانی گفت: ميوه از سر مزرعه تا دست مصرف كننده كه ميرسد چهار تا پنج دلال و واسطه دست به دست ميكنند و در برخي موارد تا 200 درصد افزايش قيمت را دارد.
وی تصريح كرد: قیمت هر کیلو زردآلو (نوری) را 1500 تومان به دلال می فروشیم؛ ولی در میدان تره بار این میوه 3500 به فروش می رسد و در میوه فروشی ها به 6000 هزار تومان هم رسیده است.
کشاورز کرمانی در ادامه افزود: قیمت هر کیلوگرم گیلاس 4000 هزار تومان عرضه می شود؛ ولی این میوه در میدان تروبار به 6000 هزار تومان و در مغازه های سطح شهر نرخ هر کیلو گرم آن تا 8000 هزار تومان هم رسیده است.
عرب آبادی افزود: کشاورزان و باغداران با زحمت فراوان و امکانات کم و خسارات فراوان به تولید می پردازند و سود این تلاش کشارورزان به جیب دلالان می رود.
وي دولت خواست تا چاره اي براي كوتاه كردن دست دلالان از بازار بينديشد تا سبب تورم در بازار و ضرر و زيان كشاورزان نشود.
دلالان مهمترین نقش را در تورم و ملتهب کردن بازار میوه دارند
عباس پرور، عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد جیرفت در گفتوگو با خبرنگار ما با اشاره به التهاب باز میوه گفت: دلالان بیشترین سهم را در گرانی محصولات دارند و کشاورزان بیشترین خسارت را می بینند
وي گفت: در مقاله «بررسی مسائل بازاریابی محصول مرکبات و کارایی آن در شهرستان جیرفت» که در همایش ملی کشاورزی پذیرفته شده همه مسیر های بازاریابی و گرانی محصولات را بررسی کردیم.
پرور افزود: در این مقاله سهم تولید کننده، مصرف کننده، خرده فروش، عمده فروش و دلالان در اثر گذاری ارزش افزوده بررسی شد که سهم هرکدام در ارزش افزایی محصول چقدر بوده است.
عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد جیرفت با اشاره به التهاب بازار میوه گفت: امروز دلالان بیشترین سهم را در گرانی و تورم محصولات دارند و کشاورزان بیشترین خسارت را می بینند.
لازم به ذكر است، گاه و بیگاه خبر از واردات میوهها و کالاهای خارجی میرسد، آن هم در سال تولید ملی، حمایت از کار و سرمایه ایرانی که مقام معظم رهبری تاکید بسیاری بر آن دارند؛ البته باید به سود میلیاردی که به جیب عدهای از واردکنندگان میوه میرود نیز نگاهی انداخت.
حال آنكه در كشور ما معمولا نارسايي هاي اقتصادي و عدم توانايي در كنترل بازار به مافيا نسبت داده شده است؛ به طوري كه بارها مسئولان از مافياي مسكن، نفت و مافياي قدرت و ثروت نام برده اند و حال اين مافيا چيست يا كيست كه تمام ناهنجاري هاي اقتصادي ما را هدايت مي كند و اين از ديگر سوالاتي است كه بايد پاسخ داده شود.
لینک کپی شد
گزارش خطا
۰
ارسال نظر
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.