آخرین اخبار:
کد خبر:۲۱۱۴۵۵

240 میلیارد بودجه قرآنی دانشگاه‌ها بلا تکلیف روی زمین

240 میلیارد ریال بودجه اختصاص یافته به دانشگاه‌ها در راستای توسعه فعالیت‌های قرآنی در حالی مسکوت مانده است که هزینه این اعتبار منوط به راه‌اندازی شورای قرآنی در هر دانشگاه است، شورایی که دسترسی به اعضای آن از محالات نیست؛ اما مورد غفلت دانشگاه‌ها قرار گرفته است.

به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از خرم آباد، مرکزهماهنگی، توسعه و ترویج فعالیت های قرآنی 240 میلیارد ریال بودجه قرآنی را به دانشگاه ها اختصاص داده است، با این وجود دانشگاه ها به دلیل غفلت در راه اندازی شورای قرآنی که قرار است بودجه مربوطه زیر نظر این شورا هزینه شود، تا کنون نتوانسته اند از این بودجه حض و بهره ای ببرند.

 

این در حالی است که اعضای شورای قرآنی که شامل رئیس دانشگاه، معاون فرهنگی و دانشجویی، مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه، مسئول بسیج دانشجویی، مسئول کانون قرآن و عترت و دبیر هم اندیشی اساتید دانشگاه می باشند از جمله در دسترس ترین افراد در دانشگاه می باشند؛ اما اینکه تعلل دانشگاه ها در راه اندازی این شورا بر اساس چه منطق و توجیهی صورت می گیرد سوالی است که مسئولان امر باید پاسخگوی آن باشند.

 

کم لطفی دانشگاه ها در جذب بودجه قرآنی در شرایطی صورت می گیرد که در اکثر مواقع متولیان امر کم رنگ بودن فعالیت های فرهنگی و قرآنی را متوجه کمبود اعتبارات می دانند؛ اما حال که بخشی از بودجه مورد نیاز برای توسعه فعالیت های قرآنی در دانشگاه ها تامین شده است، سزاوار نیست که این بودجه به دلیل تعلل در تشکیل یک شورا بلاتکلیف بماند.

 

مدیر برنامه ریزی تشکل های دانشجویی و امور قرآنی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه های کشور در این رابطه در گفت‌وگو با خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» در خرم آباد تصریح کرد: از طرف مرکز توسعه فعالیت های قرآنی بودجه ای در اختیار دانشگاه ها قرار داد شد که رقم آن رقم بالایی معادل 24 میلیارد تومان بود که با تفاهم نامه ای که بین وزارت علوم و این شورا منعقد شد بخشی از این بودجه در اختیار دانشگاه ها قرار گرفت، ولی ظاهرا هیچ اقدامی روی آن صورت نگرفته است.

 

سید محمد طاهری تصریح کرد:  دانشگاهها از محل بودجه قرآنی از 70 میلیون، تا 100 میلیون و 300 میلیون متناسب با فعالیت های قرآنی، سوابق و تعداد جمعیت دانشجویی شان به خود اختصاص داده اند و بخشی از این اعتبار در اختیار دانشگاهها قرار گرفته اما تا بحال کاری صورت نگرفته است.

 

مدیربرنامه ریزی تشکل های دانشجویی و امور قرآنی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاههای کشور گفت: بودجه ای که از طرف مرکز هماهنگی، توسعه و ترویج فعالیت های قرآنی کشور به دانشگاهها اختصاص یافته است می بایست زیر نظر شورای قرآنی دانشگاه هزینه شود اما این شورا تشکیل نشده است با این وجود تقاضایی که ما از مسئولان کانون های قرآن و عترت، مسئولان دفاتر نهاد رهبری و بسیج دانشجویی داشته ایم این بوده که شوراهای قرآنی هر چه سریعتر در دانشگاه ها راه اندازی شوند.

 

طاهری ادامه داد: اعضای این شورا شامل رئیس دانشگاه، معاون فرهنگی و دانشجویی، مسئول نهاد، مسئول بسیج دانشجویی، مسئول کانون قرآن و عترت و دبیر هم اندیشی اساتید می باشد.

 

وی با اشاره  به اینکه امسال علی رغم کمبود و انقباضی بودن بودجه بخش عمده بودجه های قرآنی سر جای خود است و دانشگاه ها باید از این ظرفیت استاد کنند، ادامه داد: بخشی از این بودجه قرآنی اختصاص یافته به دانشگاه ها از طرف مرکز هماهنگی، توسعه و ترویج فعالیت های قرآنی است، در حوز فعالیت های پژوهشی قرآنی هزینه شود و بخشی از آن هم تبلیغی و ترویجی است.

 

مدیربرنامه ریزی تشکل های دانشجویی و امور قرآنی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه های کشور گفت: در بحث بودجه قرآنی دانشگاه ها در دو قالب بودجه برای دانشگاه ها تامین شد که در یک قالب بودجه از طرف نهاد در اختیار دفاتر نهاد رهبری در راستای حمایت از کانون های قرآن و عترت قرار گرفت و تاکید کردیم که حتما باید از کانون های قرآن و عترت در دانشگاه ها حمایت شود و یک بودجه را هم مرکز توسعه فعالیت های قرآنی در اختیار دانشگاه ها قرار داد که رقم آن رقم بالایی معادل 24 میلیار تومان بود که با تفاهم نامه ای که بین وزارت علوم و این شورا منعقد شد بخشی از این بودجه در اختیار دانشگاه ها قرار گرفت، ولی ظاهرا هیچ اقدامی روی آن صورت نگرفته است.

 

طاهری در خصوص فعالیت های قرآنی نهاد نیز با اشاره به برگزاری کرسی های تفسیر در دانشگاه ها بیان داشت: برخی از دانشگاه ها در حد یک جلسه و دو جلسه این کرسی ها را برگزار کرده اند؛ ولی ما به این سطح راضی نیستیم و توقع داریم که این کرسی ها افزایش یابد.

 

 وی با اشاره به اینکه در بحث فضاسازی قرآنی در دانشگاه ها خیلی رضایتی نداریم، تصرح کرد: انتظار ما این بود که نمایشگاه های تابلو تصویر قرآنی و نمایشگاه های مختلف قرآنی در دانشگاه ها برگزار شود، البته شاید علت این باشد که تا بحال در این زمینه کاری صورت نگرفته است که در اختیار دانشگاه ها قرار بگیرد.

 

 مدیربرنامه ریزی تشکل های دانشجویی و امور قرآنی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه های کشور از ارسال نرم افزار آموزشی «حفظ مقدمه تدبر» در راستای اجرای طرح ملی حفظ قرآن به دفاتر نهاد خبر داد و گفت: این نرم افزار مخصوص کسانی است که علاقمند به حفظ قرآن هستند و در این راستا کتاب هایی را هم ارسال کرده ایم.

 

طاهری بیان داشت: مساله حفظ در دانشگاه ها متفاوت است؛ چرا که دانشجویان از لحاظ زمانی از وقت کمتری برخوردار هستند به همین دلیل درراستای اجرای طرح ملی حفظ قرآن دامنه حفظ در دانشگاه ها را محدود و در حد یک جزء، دو جزء، حفظ موضوعی و حفظ آیات مرتبط با رشته های تحصیلی دانشجویان پیش بینی کرده ایم.

 

وی خاطرنشان کرد: در بحث ازدواج دانشجویی از مجموع 60 هزار زوج شرکت کننده در سال گذشته 30 هزار نفر موفق به حفظ سوره هایی که اعلام شده بود شدند و امسال نیز این طرح با همان سوره های سال قبل اجرا می شود.
 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار