حجت الاسلام موسوی زاده در گفتوگو با «خبرگزاری دانشجو» در قم، با اشاره به اینکه این روز در بعضی از روایات در حد اعیاد ذکر شده است، گفت: روز عرفه از ایام خاصی می باشد و گرچه نام عید را بر روی این روز نگذاشتند، اما از از نظر فضیلت از یکی از اعیاد بزرگ محسوب می شود.
ثواب روز عرفه به اندازه یک عمر عبادت است
این عضو هیئت علمی دانشگاه با اشاره به فضایل روز عرفه بیان داشت: در برخی روایات آمده است که این روز ثواب یک عمر عبادت را دارد و صالحین صحابه و تابعین دهه اول ذی الحجه را دهه معلومات، معرفت شناسی و دانش ها و بینش ها می نامند و به احتمال زیاد به اعتبار روز عرفه می باشد که یکی از روزهای این دهه است.
وی با اشاره به اینکه عبادت حضرت موسی در کوه طور به مدت 40 روز به طول انجامید، ابراز داشت: خداوند به حضرت موسی وعده 30 روز عبادت را داده بود و بعد از گذشت 30 روز ده روز را اضافه کرد و این چهل روز را میقات اربعین خود گذاشت.
عرفه به معنای آگاهی، فهم، درک و روشن شدن می باشد
موسوی زاده با بیان معنای لغوی عرفه گفت: عرفه به معنای آگاهی، فهم، درک و روشن شدن می باشد و از جمله دعاهایی که برای این روز آمده فقط پنج دعا برای حضرت موسی آمده که در مجمع الدعاه آمده و باید در میقات عرفات خوانده شود.
وی در ادامه گفت: این دعای ذکر شده از جمله دعاهای زیادی که مخصوص روز عرفه است که دعای امام حسین(ع) در جبل النور به همراه اهل بیت و یارانش ایستاده خواندند و همه معارف دنیا و آخرت در این دعا وجود دارد.
عبادت روز عرفه بر مبنای معرفت قبول می شود
این استاد حوزه و دانشگاه خاطر نشان کرد: انبیا الهی برای کسب معرفت، خود آگاهی و خدا آگاهی به این سرزمین آمدند و حتی حضرت آدم زمانی که از بهشت رانده شد در این مکان نزول کرد.
موسوی زاده در انتها با اشاره به این جایگاه روز عرفه گفت: در این روز عبادت بر مبنای معرفت قبول می شود و دریچه ای از حکمت الهی بر روی بندگان باز می شود.