به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از ارومیه، مسعود اخوان فرد روز گذشته در کرسی آزاداندیشی با عنوان «تحریم، تغییر سیاست خارجی یا تولید ملی» که در دانشگاه پیام نور ارومیه برگزار شد، تصریح کرد: ما قانون حمایت از سرمایه گذاری ملی نداریم؛ یعنی به جای حمایت از سرمایه گذاران داخلی از سرمایه گذاران خارجی که قصد سرمایه گذاری در ایران را دارند، حمایت می کنیم.
وی اظهار داشت: در بحث تولید ملی ثبات اقتصادی یک فاکتور است و بحث حمایت از سرمایه ایرانی باید مسئله ای جدی تلقی شود.
عضو هیئت علمی دانشگاه صنعتی مالک اشتر تصریح کرد: گفتمان عمومی کشور باید استفاده از تولید ملی خودمان باشد نه اینکه واردات خارجی را بر تولیدات داخلی ارجح بدانیم؛ ما گاهی در این زمینه تعالیم دینی خود را فراموش می کنیم.
اخوان فرد ادامه داد: اکنون که ایران روز به روز در حال پیشرفت می باشد این به نفع دولت است که به سمت خصوصی سازی برود.
وی در رابطه با تحریم ها نیز خاطرنشان کرد: پس از تسخیر لانه جاسوسی آمریکا، دیگر هیچ کالای استراتژیکی از این کشور به ایران بارگیری نشد، و ما امروز اگر میزان موفقیت در تحریم ها را رصد کنیم در می یابیم که هر کاری شدنی است و نکته مهمتر اینکه ما می توانیم.
این کارشناس ارشد حقوق بین الملل گفت: موفقیت چشم گیر اخیر در تمامی عرصه ها، ایران را از لحاظ رتبه بندی در سطح بسیاری از کشورهای پیشرفته جهان قرار داده، اما ما باید نقشه های آتی دشمن را نیز پیش بینی کنیم و جامعیت در فکر و برنامه را در دستور کار قرار دهیم.
اخوان فرد ادامه داد: ما یک خلاء جدی داریم، بنابراین باید به مدل سازی و الگو سازی برسیم و سهم هر بخش را در یک نقشه جامع وزن دهی کنیم تا یک حرکت روبه رشد داشته باشیم.
وی آینده پژوهی در عرصه اقتصاد و فناوری را یکی از راهکارهای رو به رشد در اقتصاد ایران دانست و گفت: اگر بتوانیم نقشه های دشمن را پیش بینی کنیم خواهیم توانست در برابر بسیاری از توطئه ها قد علم کنیم؛ در حال حاضر نیز تنها راه برونرفت از تحریم ها پیش بینی این نقشه هاست.
یکی از دانشجویان حاضر در جمع نیز در این برنامه تصریح کرد: هنوز پیوند دانشگاه و صنعت محقق نشده و این از ایرادات دولت است؛ در دانشگاه ها اساتید تئوری تدریس می کنند و از دانشجویان انتظار ارائه دروس به صورت کاربردی را دارند.
دانشجوی دیگری هم در این جلسه گفت: صنعت خودروسازی در ایران از زمان شروع به فعالیت به صورت انحصاری بوده نه رقابتی و به همین علت کیفیت روز به روز پایین آمد و امروزه نیز می بینیم کیفیت با قیمت همخوانی ندارد.
یکی دیگر از شرکت کنندگان در این کرسی ایجاد کارخانه مواد اولیه برخی صنایع را از راهکارهای اصلی حمایت از تولید داخلی دانست.
دانشجوی دیگری نیز گفت: کشورهای دانش بنیان از مقالات خود در راستای حل معضلات و مشکلات موجود در کشورشان استفاده می کنند، اما ایران در شرایط تحریم برای اینکه بتواند اقتصاد خود را سر پا نگه دارد تنها به اقتصاد نفت تکیه کرده و تنها طرح های زودبازده را در کشور اجرا می کند.