داریوش مثنوی در گفت وگو با خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» در یاسوج با اشاره به هفته بسیج و تقارن این مناسبت با ایام سوگواری ابا عبدالله الحسین (ع) به بررسی چند عامل از عوامل جاودانگی نهضت عاشورا و نمود آنها در فرهنگ بسیج پرداخت و گفت: اخلاص در عمل نخستین عامل جاودانگی نهضت عاشوراست که سایه اش را در سالیان سال مخصوصا در هشت سال دفاع مقدس بر فرهنگ بسیج در کشورمان مشاهده کردیم.
وی دومین رمز جاودانگی نهضت عاشورا را احیای فرایض الهی عنوان کرد و گفت: احیای فرایض الهی از عواملی است که در شجره طیبه بسیج نمود پیدا می کند و یکی از رموز جاودانگی نهضت عاشورایی است به گونه ای که حتی امام حسین (ع) فلسفه وجودی قیامشان را احیای دو فریضه مهم امر به معروف و نهی از منکر ذکر کردند.
مثنوی افزود: تکلیف گرایی، سومین رمز جاودانگی عاشوراست که در پیشانی بسیج می درخشد و امام حسین با علم به کشته شدن شکست در ظاهر ، به خاطر عمل به تکلیف حضور پیدا می کند و تکلیف را فدای نتیجه نمی کند.
وی با اشاره به ولایی بودن حضرت ابوالفضل (ع) در صحنه عاشورا، رمز دیگر ماندگاری این نهضت را ولایت مداری عنوان کرد و گفت: حضور شمشیر در کنار زبان منطق رمز جاودانگی دیگری است که امام (ع) در صحنه عاشورا و در میدان کارزار، زبان به موعظه و نصیحت امت منحرف می گشاید.
مسئول بسیج دانشجویی کهگیلویه و بویراحمد مصاف بین پاکی و ناپاکی را رمز دیگر ماندگاری این نهضت عنوان کرد و گفت: در دوران دفاع مقدس جنگ ما جنگ بین حق و باطل بود و امروز نیز در همه صحنه هایی که بسیج حضور پیدا می کند ، جنگ و تقابل بین حق و باطل است.