به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از مشهد، محمد حسین جاویدی ظهر دیروز در نشست خبری بیست و یکمین کنفرانس مهندسی برق ایران که در اردیبهشت ماه سال آینده در دانشگاه فردوسی مشهد برگزار می شود، با تاکید بر محوریت دانشگاه در برگزاری بزرگترین کنفرانس علمی کشور گفت: به طور معمول کنفرانس ها توسط سازمان های خاصی انجام می شود اما کنفرانس مهندسی برق ایران توسط دانشگاه ها برگزار می شود و کمیته دائمی دارد که شامل چند تا دانشگاه به عنوان پایه گذار این کنفرانس است.
وی با اشاره به برگزاری بیست دوره این کنفرانس و سابقه قبلی آن بیان داشت: طبق قراری که در دبیرخانه دائمی تعیین شده، در سال های آینده دو سال در تهران و یک سال در شهرستان ها برگزار خواهد شد، دانشگاه فردوسی مشهد دومین شهری است که بعد از اصفهان، برای بار دوم این کنفرانس را میزبانی می کند.
مسئول کمیته ارتباط با صنعت این کنفرانس، سطح کیفی آن را بالا دانست و تصریح کرد: در دوره های قبل بیش از 2000 مقاله را دریافت می کردیم و در نهایت 300 مورد را می پذیرفتیم که این نشان دهنده کیفیت بالای کنفرانس است.
جاویدی با اشاره به فعالیت های جانبی این کنفرانس، خاطرنشان کرد: نشست صنعتی در حاشیه کنفرانس، میزبان مقالات کاربردی خواهد بود تا نیازهای صنعتی کشور را بشناسد و پاسخگوی آن ها باشد.
وی این کنفرانس را فرصت یک هم اندیشی دانست و گفت: هر سال یک بار این فرصت برای دانشگاهیان و صنعت فراهم می شود که رو در رو با هم صحبت کنند و نیازهای و توانایی های خود را به یکدیگر معرفی کنند و بر اساس آن یک برنامه ریزی کلان در مهندسی برق داشته باشیم.
مسئول کمیته ارتباط صنعت کنفرانس بیست و یکم مهندسی برق ایران، نیاز جامعه امروز را تخصص های مشترک عنوان کرد و افزود: امروز به کسانی نیاز داریم که در فصل مشترک رشته ها و تخصص های مختلف، تخصص داشته باشند و زمینه های مختلف کنفرانس مهندسی برق ایران، به این مسئله کمک زیادی می کند.
جاویدی با اشاره به سیل استقبال نوجوانانی که در آستانه ورود به دانشگاه هستند، گفت: از جوانان پیش دانشگاهی و سال آخر دبیرستان دعوت می کنیم که آینده مهندسی برق را از نزدیک در این کنفرانس ببینند؛ چرا که متاسفانه بسیاری از کسانی که وارد دانشگاه می شوند، با خلاف انتظارتشان از رشته مهندسی برق روبه رو می شوند.
وی در بخش دیگری از سخنانش، با اشاره به دریافت و ثبت علمی مقالات در این کنفرانس گفت: 21 سال قبل بیشتر متخصصین داخلی مقالاتشان را به خارج از کشور می فرستادند اما بعد از قوت گرفتن این کنفرانس، شرایطی فراهم کرده است که مقالات زیادی به این کنفرانس فرستاده می شود و صنعتگران نیز با آن ها بیشتر آشنا می شوند.
این متخصص برق –قدرت در خصوص جایگاه علمی و صنعتی ایران در منطقه در حوزه برق نیز بیان داشت: در مهندسی برق – قدرت در خاورمیانه از نظر تکنولوژی و از نظر دانش اول هستیم، علاوه بر این بیشترین متخصص برق را داریم و 75هزار مگاوات برق تولیدی داریم به طوری که به کشورهای عراق، افغانستان، ارمنستان، پاکستان و حتی ترکیه نیز صادرات برق داریم.
جاویدی با اشاره به اشتغال 16 درصد دانشجویان کشور به رشته مهندسی برق، خاطرنشان کرد: این مقدار هم خوب است و هم بد، خوب از این لحاظ که نشان دهنده اهمیت رشته برق است و بد از این لحاظ که رشته های دیگر نیز نیاز دارند که به طور مناسب مورد استقبال مردم قرار بگیرند.
وی همچنین با بیان این که در صنعت نیروگاهی نیز به طور 95 درصد خودکفا هستیم، به نقش صنعت هسته ای در تولید برق اشاره و تصریح کرد: هرچند امروز تولید برق از گاز ارزان تر است اما روند رو به رشد قیمت نفت و گاز باعث خواهد شد که در آینده ای نه چندان دور، برق هسته ای ارزان تر شد، علاوه بر این که بیشتر از 50 سال دیگر انرژی ها فسیلی تمام خواهد شد.