گروه دین و اندیشه «خبرگزاری دانشجو»، امروز 20 آذرماه، سالروز شهادت آیت الله سیدعبدالحسین دستغیب است؛ شهیدی که در سخنرانی ها و دعا خواندنش نجوایی دلنشین آن هم با گویش شیرازی داشت.
سخنرانی ها، به ویژه دعاهای کمیل شهید دستغیب با گویش شیرازی اکنون نیز مورد استفاده مردم است.
مسجد جامع عتیق که سنگر 40 ساله شهید بود، امروز به نجوایی دلنشین برای جوانان ما تبدیل شده است و هنوز نجوای «یا نور یا قدوس»، «یا رب یا رب» و «یا من اسمه دوا و ذکره شفاء» شهید زمانی که از صدا و سیمای پخش می شود، مخاطبان را به خود جذب می کند.
زمانی که شهید دستغیب درجه اجتهاد خود را گرفت و از آنجا برای تبلیغ و خدمت به شیراز آمد، مسجد جامع عتیق به مخروبه ای تبدیل شده بود.
این شهید بزرگوار مسجد جامع عتیق شیراز را با همکاری مردم تجدید بنا و آن را به کانونی برای تبلیغات دین و شعائر اسلامی تبدیل کرد.
در این خصوص آیت الله سید محمدمهدی دستغیب، برادر شهید دستغیب در گفتوگو با خبرنگار «خبرگزاری دانشجو»، تصریح کرد: ایشان زاهد و عابد بود و چون هوای نفسی نداشت و سرتا پا خدایی شده بود، کلامش و دعایی که می خواند در مردم تاثیر فراوان داشت و هنوز هم صدای شهید از در و دیوار مسجد جامع و شهر شیراز به گوش می رسد.
وی افزود: شهید بزگوار دعای کمیل را آنقدر سوزناک می خواند که شبهای جمعه مردم هرجای شهر که بودند خود را به مسجد جامع عتیق شیراز می رساندند تا از مراسم دعا بهره گیرند.
تولیت آستان مقدس احمدی و محمدی خاطرنشان کرد: پس از اقامه نماز جماعت همه شب ها بحث تفسیر قرآن، شبهاى جمعه دعای کمیل، ایام محرم، صفر و فاطمیه مجالس سوگواری و بحث های ولایت اهلبیت(ع) و ماه مبارک رمضان پس از نماز جماعت ظهر و عصر بحث اصول عقاید داشت و این برنامه 40 ساله ایشان در این مسجد شریف جامع از قدیمیترین مساجد ایران (با قدمت بیش از هزار و 100 سال) بود.
شهید دستغیب حامی امام خمینی (ره) و رهرو ولایت بود
آیت الله سید علی اصغر دستغیب، نماینده مردم فارس در مجلس خبرگان رهبری نیز بیان داشت: شهید دستغیب ا همواره حامی امام خمینی (ره) بودند و جمله معروف «هر کس از خمینی اطاعت کند از خدا اطاعت کرده» یادگاری است از او که همواره در دفاع از ولایت بیان می کرد.
وی ادامه داد: ایشان در مجلس خبرگان دفاعی سرسختانه از مقام ولایت داشت و با سخنان رسا و اعتقادیش تمام شبهاتی را که در زمینه ولایت وجود داشت، برطرف کرد.
این عالم ربانی به آثار شهید آیتاللّه دستغیب اشاره و از مهمترین آن را شرح و حاشیه بر کفایه الاصول، مکاسب و رسائل شیخ انصاری و همچنین تقریرات درس مرحوم شیخ محمد کاظم شیرازی، صلاة الخاشعین، گناهان کبیره، قلب سلیم، داستان های شگفت و 82 پرسش عنوان کرد.
سخنرانی های شهید شیوا و رسا بود
حجت الاسلام سید محمد ابراهیم دستغیب، نوه شهید آیت الله دستغیب نیز گفت: این شهید بزرگوار در خانه ای محقر و ساده زندگی می کرد، کلامش ساده و شیوا بود و مسائل فلسفی و حکمت را به گونه ای بیان می کردند که همه مردم آن را می فهمیدند و از آن سود می بردند.
وی افزود: شهید دستغیب با پیروزی انقلاب اسلامی به امامت جمعه شیراز منصوب و با آرای زیاد از سوی مردم فارس به نمایندگی در مجلس خبرگان انتخاب شد و در تدوین قانون اساسی جمهوری اسلامی و تصویب اصل ولایت فقیه نقش بسزایی داشت.
لازم به ذکر است، از پاسدار ایشان نقل است که شهید دستغیب روز حادثه به هنگام خروج از خانه، لحظه ای می ایستد، شالش را محکم می کند و می گوید: « لا حول و لا قوه الا با... العلی العظیم. انا لله و انا الیه راجعون »
بعد از پله ها پایین می آید و در حالی که یک دست بر سینه دارد و با دست دیگر به سوی بالا اشاره می کند، به راه می افتد. لحظاتی بعد یک دختر 19 ساله از گروهک خائن منافقین با چند کیلو تی ان تی به بهانه داشتن نامه ای که شخصاً به دست آقا برساند، بطرف ایشان می دود و سپس با یک انفجار مهیب، سید عبدالحسین دستغیب همچون مولای مظلوم خویش حضرت ابی عبدا... با بدن تکه تکه به لقاءا... می پیوندد.
دیوارهای کوچه، درهای منازل، کف کوچه و پشت بام ها غرق در خون می شود و شناسایی بیشتر اجساد غیر ممکن می شود.
از آن پس نمازگزاران ناله سر می دهند که «دیده ها بارد، سینه ها نالد، دستغیب صدپاره شد، دیگر نمی آید.»