به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از مشهد، کرسی آزاد اندیشی با موضوع «آرامش و تعالی» روز گذشته با حضور دانشجویان در آمفی تئاتر دانشگاه پیام نور مشهد برگزار شد.
حسین حاتمیان، یکی از دانشجویان این دانشگاه در مورد موضوع برنامه گفت: گمشده ای داریم به نام آرامش، می بینیم که برخی افراد از نعمت های دنیایی همه چیز دارند؛ اما آرامش ندارند.
وی تصریح کرد: آرامش با آسایش متفاوت است برخی از فقرا آرامشی دارند که بسیاری از ثرتمندان از آن محرومند؛ ما در زندگی خدا را گم و دنیای خود را به جهنم تبدیل کرده ایم، که همان افسردگی است. ما هنوز نمی دانیم اولویت آرامشمان چیست؟ اشتباه کردیم فکر کردیم بندگی را از زندگی جدا کرده ایم؛ بنابراین تلاش، تفکر و تدبرو رمز رسیدن به این آرامش است.
مصطفوی رضایی، یکی دیگر از دانشجویان گفت: فقط یاد خدا باعث آرامش می شود، یاد خدا یعنی ترجیح خواسته خدا بر امیال خود، این امر هرچه بیشتر شود به اطمینان قلب بالاتری می رسیم؛ همانطور که حضرت زینب (س) پس از کربلا می گویند: «جز زیبایی چیزی ندیدم»؛ برای رسیدن به ایمان باید این جمله از قرآن فهمید که می گوید: «تنها با یاد خدا دلها آرامش می گیرند.»
دانشجوی دیگری نیز بیان داشت: برخی افراد از آرامش نگاهی انسان گرایانه و اومانیستی دارند؛ موضوعی که در آرامش انسان ها و بالطبع جامعه بسیار موثر است. از عوامل فنای امت ها؛ وجود ظلم، فساد اخلاقی و از بین رفتن امر به معروف و نهی از منکر است که اگر تنها مسئله امر به معروف و نهی از منکر احیا شود بسیاری از مشکلات جامعه حل شده و جامعه به سمت انسجام، ایجاد امنیت، ضمانت اجرای احکام الهی، عدالت اجتماعی، تضعیف نفاق و شکوفای اقتصادی پیش خواهد رفت.
سید مهدی مرتضوی از دیگر دانشجویان این دانشگاه ادامه داد: حرکات و رفتارهای انسان دارای معنا و مفهوم است و بسیاری از خیال پردازی های روحی انسان ها برگرفته از مشاهدات فرد است. اگر زنان و مردان خارج از دایره ازدواج به دنبال لذت جویی نباشند، ناراحتی روحی و جسمی کمتری خواهند داشت؛ بنابراین هیچ دلی از هوس سیر نمی شود مگر با کسب ایمان و ارتقای سطح معنوی افراد و از سوی دیگر یک زن محجبه از آزادی عمل و رفتار بیشتری برخوردار است.
دانشجوی دیگری افزود: ابتدا باید دید که در کدام بستر به دنبال آرامش و تعالی هستیم. آرامش در بعد فردی و اجتماعی قابل بررسی است، باید دید در بحث آرامش به دنبال رسیدن به مدینه فاضله هستیم که همه افراد در آن دنبال تعالی هستند؛ اما در واقع آرامش بستر خود را می خواهد و برای رسیدن به نتیجه باید مقدمات را آماده کرد و زیر ساخت های آرامش در جامعه را به وجود آورد.
در پایان کرسی آزاد اندیشی، حجت الاسلام ابوی ثانی، استاد دانشگاه به جمع بندی پرداخت و گفت: در ابتدا باید دید ساختار فکری انسان در هر موضوعی به عنوان مثال آرامش، در چه بستری و در چه خواستگاهی مطرح می شود، یعنی رویکرد ما به این مسئله دینی است یا برگرفته از تفکرات سکولار شکل یافته است، این دو شاید به گزاره های یکسانی برسند؛ اما در پایه های متفاوتی شکل می گیرند.
این استاد دانشگاه گفت: نظام حق و باطل همواره در تنازع و تقابل اند تا انسان را از دین برگرداند و این مفهوم جنگ نرم است، یکی از این موضوعات بحث آرامش است؛ بنابراین باید امنیت تفکر نسبت دین را به وجود آورد و برای تحقق آن تعیین پایه فکر لازمه اصلی ورود به بحث آرامش است؛ در فضاهای تفکری ما افکار تکنوکراتی حضور دارد که این مسئله حتی در مذهبی ها دیده می شود و اول باید دیدگاه در این زمین مشخص گردد که دید ما نسبت به تکنولوژی چگونه است؟ آیا همانند دوره پس از رنساس مسیحیت به تکنولوژی دیدگاهی چون تکیه گاهی در مقابل خدا وجود دارد یا خیر.
وی افزود: نظام مدرنیته به دنبال آزادی های فردی و لذت های شخصی است و علت تقابل جبهه حق و باطل برخواسته از همین تفکر است که از آن به جهان بینی جبهه حق و باطل اتلاق می شود که کاملا با یکدیگر متفاوت هستند.
ابوی ثانی خاطرنشان کرد: بزرگترین خلا فکری بشر امروز خداست و با وجود نیازهای فطری انسان از قبیل میل به جاودانگی و پرستش نظام مدرنیته تنها به آرامش مقطعی و ایجاد عرفان های کاذب پرداخته است؛ اما در اسلام با توجه به بعد فردی و اجتماعی دستورات مثلا امر حجاب آرامش را در هر دو لایه از جامعه به وجود می آورد و این نوع از آرامش مقطعی نیست.