به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از کرمان، روح الله زحمتکش صبح امروز در حاشیه برپایی کارگاه آموزشی منطقه ای مشاوره ژنتیک دانشگاه علوم پزشکی کرمان در جمع خبرنگاران با اشاره به اینکه این گارگاه به صورت منطقه ای در حال برگزاری است، اظهار داشت: شرکت کنندگانی از زاهدان، زابل، خراسان، هرمزگان، یزد و کلیه دانشگاه های تابع علوم پزشکی کرمان در این گارگاه آموزشی یک روزه حضور دارند.
وی در ادامه با بیان اینکه در این کارگاه حدود 60 نفر از پزشکان مشاوره، آموزش های لازم را فرا می گیرند، افزود: اساتیدی در سطح ملی از اداره ژنتیک وزارت بهداشت تدریس این کارگاه را برعهده دارند.
مدیرگروه مبارزه با بیماری های حوزه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمان موضوعات این کارگاه را شامل بیماری های ژنتیک، ترسیم شجره نامه و تخمین ریسک ابتلا به بیماری های ژنتیکی عنوان کرد و گفت: ژنتیک اجتماعی یکی از برنامه های موفق در نظام سلامت به شمار می رود که دستاوردهای قابل توجهی داشته است.
زحمتکش گفت: با توجه به اقدامات انجام شده در سطح کشور، موارد بروز بیماری تالاسمی 75 درصد کاهش داشته، به نحوی که از 1200 مورد بروز سالیانه، در حال حاضر 250 مورد تالاسمی ماژور متولد می شود، که می تواند نقطه عطفی در غربالگری کشور باشد.
وی با اشاره به اینکه بیماری هیپوتیروئیدی مادرزادی می تواند باعث اختلال در رشد و عقب ماندگی ذهنی شود، افزود: بعد از بیماری هیپوتیروئیدی مادرزادی در چند ماه قبل همزمان با برخی از نقاط کشور غربالگری فنیل کتونوری برای نوزادان در روز سوم تا پنجم تولد انجام می شود.
مدیر گروه مبارزه با بیماری ها معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمان با بیان اینکه استان کرمان در میزان بروز بیماری هیپوتیروئیدی مادرزادی از متوسط کشوری بالاتر است، گفت: بروز این بیماری در کشور یک نوزاد به ازای 1000 تولد زنده است، در حالی که در سطح استان کرمان سه نوزاد به ازای 1000 تولد زنده مبتلا به این بیماری می شوند.
زحمتکش افزود: در سال 90 در شهرستان های تابع دانشگاه علوم پزشکی کرمان 22 هزار و 729 زوج آزمایش شدند.
وی تصریح کرد: در سال 90 همچنین 67 مورد آزمایش قبل از تولد نوزاد بر روی جنین انجام شد که برای 21 مورد آن تشخیص تالاسمی ماژور صورت گرفت و خوشبختانه با انجام عمل سقط برای این تعداد، موردی از تولد نوزاد با تالاسمی ماژور در سال 90 گزارش نشده است.
مدیر گروه مبارزه با بیماری ها معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمان گفت: افراد متقاضی ازدواج باید در زمان مناسب و کافی برای انجام آزمایش و مشاوره ژنتیک به پزشکان مشاوره مربوطه مراجعه کنند.