آخرین اخبار:
کد خبر:۲۲۰۲۰۰
معاون پژوهشی دانشگاه آزاد قوچان:

بودجه دانشگاه‌های دولتی و غیر دولتی پژوهش محور شود

معاون پژوهشی دانشگاه آزاد قوچان گفت: دانشگاه‌های دولتی با پول دولت و نفت اداره می‌شوند و دانشگاه‌های غیر دولتی همانند دانشگاه آزاد نیز بر اساس شهریه؛ اما باید بودجه هر دوی اینها پژوهش محور باشد.

به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از مشهد، حمید طباطبائی روز گذشته در نشست خبری با اصحاب رسانه به مناسبت هفته پژوهش در سالن اجتماعات ساختمان اداری دانشگاه آزاد قوچان، پژوهش را عامل اساسی و اصلی برای درآمدسازی و تجاری سازی دانست و تصریح کرد: انسان برای تمام کارهای اولیه خود حتی خرید یک وسیله بحث پژوهش را مدنظر قرار دهد.


وی افزود: پژوهش در معنای ساده با شروع یک مسئله همراه است که دانشجویان خودشان صورت مسئله را تعریف می کنند و سپس به دنبال حل آن می‌روند، تعریف پژوهش یعنی شروع یک مسئله در صنعت و یا جای دیگر که براساس مشکل بوجودآمده تقاضا داده و دانشجو و استاد به دنبال حل آن می روند و این همان پژوهش تقاضا محور است.


معاون پژوهشی دانشگاه آزاد قوچان در بیان چگونگی آغاز یک پژوهش در موضوعات مختلف بیان داشت: پژوهش پشتوانه ای برای هر تصمیم است، چه کارهای ساده و چه کارهای کلان؛ اما در بحث صنعت ابتدا باید کارهای اصلی و وابسته به آن حوزه را شناخت و سپس صنعتگر را کمک کرد و این تعامل بیشتر دانشگاه با صنعت را برای این کمک رسانی می طلبد.


طباطبائی ادامه داد: پس از شناخت نوآوری، کار در روش پیشنهادی برای حل موضوع است که باید پیاده سازی شود و بعد تولید انبوه و تجاری سازی آن مطرح شود.


وی گفت: سه نسل اول، دوم و سوم دانشگاه‌ها باید با هم یکی شوند، یعنی آموزش، پژوهش و کارآفرینی؛ چون اگر آموزش و پژوهش وجود نداشته باشند، نمی توان به دانشگاه کارآفرین در هزاره سوم رسید.


معاون پژوهشی دانشگاه آزاد قوچان تاکید کرد: بودجه دانشگاه‌های دولتی باید پژوهش محور باشد و دیگر براساس پول نفت و یا پول دولت نباشد، دانشگاه های غیردولتی مانند دانشگاه آزاد نیز نباید بر اساس شهریه اداره شده؛ بلکه آنان نیز بودجه خود را پژوهش محور کنند.


طباطبائی بیان داشت: پژوهش دارای سه زیر مجموعه زیرساخت‌ها، تولید علم و ثروت و پول از پژوهش می باشد که دانشگاه‌ آزاد قوچان در بخش زیر ساخت ها خدمات سخت افزاری بسیار قابل توجهی را ارائه داده است.


وی ادامه داد: استفاده از فیبر نوری بین المللی، وایرلس و مودم بیسیم، قرار دادن 250 کامپیوتر در آزمایشگاه ها و 110 سیستم در کافی نت و 16 کامپیوتر در آزمایشگاه پردازش سریع و همچنین وجود 54 هزار کتاب فارسی و 13 هزار کتاب لاتین در کتابخانه واحد بخشی از زیرساخت‌های پژوهش این دانشگاه می باشد.


معاون پژوهشی دانشگاه آزاد قوچان تصریح کرد: کتابخانه دیجیتال واحد به بانک‌های اطلاعاتی مفید دسترسی داشته و منابع کتابخانه‌ای ما همیشه به روز می باشد و به گفته دانشجویان این واحد امکانات موجود در آزمایشگاه‌های دانشگاه آزاد قوچان کمتر در دانشگاه‌های دولتی وجود دارد.

 

دانشگاه آزاد قوچان در میان واحدهای بسیار بزرگ، در تولید ISI رتبه اول را داراست    

 

طباطبائی در بحث تولید علم با اشاره به رتبه اول دانشگاه در تولید ISI در میان واحدهای بسیار بزرگ گفت: این دانشگاه در منطقه 9 پس از مشهد رتبه دوم را در تولید ISI دارد که مقالات ISI این واحد دانشگاهی از سال 89 تا کنون 88 مورد است.


وی ادامه داد: مقالات علمی- پژوهشی این واحد دانشگاهی 32 مقاله بوده، 53 مورد اعزام به خارج از کشور برای تبادل علمی اطلاعات میان دانشمندان و ارائه مقالات، 10 مورد سفر استادان دانشگاه آزاد قوچان به کنگره‌های بین المللی داخلی و انتشار 27 کتاب از جمله کارهای این واحد دانشگاهی در بحث تولید علم می‌باشد.
 

معاون پژوهش دانشگاه آزاد قوچان گفت: مجله شیمی صنعتی دانشگاه آزاد قوچان با مدیر مسئولی و سردبیری حکیم زمانی که در گذشته نیز چاپ می‌شده در حال حاضر با نمایه Springer و به زبان انگلیسی به چاپ می‌رسد.
 

طباطبائی پیرامون برنامه‌های آینده دانشگاه آزاد قوچان گفت: در اسفندماه جاری کنفرانس محاسبات نرم در علوم و صنایع را برگزار خواهیم کرد که هدف از آن حل کردن مشکلات بوده و این یک همایش بین رشته ای یعنی تمام علوم و تمام صنایع است.
 

وی بیان داشت: مرکز رشد با همکاری پارک علم و فناوری خراسان رضوی در دانشگاه آزاد قوچان در حال تشکیل است، تا بتوان با حمایت از صاحبان ایده، آن را تجاری سازی کرد.


معاون پژوهش دانشگاه آزاد قوچان تصریح کرد: به دنبال طراحی سامانه آزمایشگاه‌ها و کارگاه‌ها بوده تا بتوان نیازهای دیگر سازمان‌ها و پژوهشگران را خارج از این محیط بصورت الکترونیکی برطرف کرد.

 

صنعت زبان دانشگاه را نمی داند و به اطمینان نرسیده است


زمانی، مدیر ارتباط با صنعت دانشگاه آزاد قوچان نیز در این جلسه تاکید کرد: تولید علم یکی از معیارهای پیشرفت یک کشور است و جمهوری اسلامی ایران در زمینه تولید علم با سرعت بالائی در حرکت می باشد؛ به طوری که به رتبه 16 ارتقاء یافته است.


وی افزود: ایران در خاورمیانه با سبقت گرفتن از بسیاری از کشورها رتبه اول تولید علم را داراست و امید است در سال 2018 رتبه ایران در جهان تک رقمی شده و به سوی بالندگی پیش برویم.


مدیر ارتباط با صنعت دانشگاه آزاد قوچان بیان داشت: صنعت زبان دانشگاه را نمی‌داند و به این اطمینان نرسیده که در صورت مشکل به دانشگاه گفته تا با پژوهش توسط دانشجویان و اساتید مشکل بوجود آمده، رفع شود.


زمانی بیان داشت: برای ورود به صنعت ابتدا باید کار در آزمایشگاه صورت گیرد و سپس در کارگاه شبیه سازی و مدل سازی شود و سپس به صنعت برود چون اگر به یکباره وارد صنعت شود باعث آسیب می شود.


وی درباره برپایی کارگاه‌های مختلف در سطح دانشگاه گفت: کارگاه‌های مختلفی در گذشته و از ابتدای ترم جاری برای دانشجویان با همکاری بسیج دانشجوئی بصورت مفید برگزار می شود و ما به دنبال آن هستیم که مهندسین شیمی با بنیه علمی نرم‌افزاری از این دانشگاه فارغ التحصیل شوند.


مدیر ارتباط با صنعت دانشگاه آزاد قوچان یادآور شد: اگر علوم و پژوهش‌ها جهت دهی شود به تولید ثروت نزدیکتر شده و مراکز رشد، مراکز پرورش نخبه‌هاست و ما امروز مدعی رشد ایرانیم.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار