کد خبر:۲۲۰۳۷۰
عضو هیئت علمی مرکز مطالعات زنان و خانواده:

مدیریت سبک زندگی از نظر شریعت، معاد و زندگی مردم را زیرپوشش قرار می دهد

عضو هیئت علمی مرکز مطالعات زنان و خانواده گفت: سبک زندگی از نظر شریعت باید مدیریت شود تا معاد و زندگی مردم را زیرپوشش قرار دهد.

به گزارش خبرنگار «خبرگزای دانشجو» از رشت، زهرا امین‌مجد روز گذشته در همایشی که به مناسبت روز وحدت حوزه و دانشگاه و به همت بسیج جامعه زنان و سازمان بسیج دانشجویی استان گیلان در دانشگاه آزاد رشت برگزار شد، با بیان اینکه به وجود آمدن علوم اسلامی و انسانی برای تحقق این امر ضروری است، گفت: در جامعه دانشگاهی قابلیت‌های لازم برای دستیابی به علوم اسلامی و انسانی محقق نشده است.

 

وی افزود: ما هنوز در معرفی بسیاری از مفاهیم خود در اسلام بویژه نقش و جایگاه زن در اسلام با مشکل مواجه هستیم و هنوز انگیزه حقیقی برای پر کردن خلا نقاط خالی پژوهشی ایجاد نکرده‌ایم.

 

عضو هیئت علمی مرکز مطالعات زنان و خانواده کشور در قم، دستیابی به علوم انسانی و اسلامی را نیازمند ترتیب خاصی دانست و گفت: باید با ایجاد فضایی برای سیره‌گویی و تاریخ‌گویی با شناساندن اسوه‌ها به جامعه آنها را به الگو تبدیل کنیم.

 

امین‌مجد با بیان اینکه در جامعه باید مکانیزمی برای تبدیل اسوه‌ها به الگو طراحی شود، الگو را همان مدل‌های عملیاتی و اجرایی در شرایط مکانی و زمانی از یک اسوه دانست و ادامه داد: ترویج سبک زندگی دینی مورد تاکید مقام معظم رهبری بوده؛ زیرا بالاترین سطح الگو ارائه کردن سبک به جامعه است.

 

وی گفت: ما هنوز در ابتدای تاریخ انقلاب اسلامی هستیم و این نظام دوران جوانی خود را طی می‌کند و توجه به سبک زندگی مردم جامعه می‌تواند در آینده نظام سهم مهمی داشته باشد.

 

این استاد حوزه و دانشگاه توجه نکردن به سبک زندگی جوانان در گذر از دنیای مدرن، پست مدرن و عصر رسانه را یکی از دغدغه‌های امروز جامعه خواند و گفت: ما در زمان التقاط گزاره‌های دینی با مدرنیته هستیم هرچند که آموزه‌های مدرن در تسهیل حیات بشر نقش دارد؛ اما باید از تولید راههای گفتمان دینی در سبک زندگی کمک گرفته شود.

 

امین مجد با اشاره به مسئله «لایف استایل» یا همان سبک زندگی از نظر شریعت گفت: صراط مستقیم یکی است؛ از این‌رو بررسی معیارهای ارزشمندی ذاتی انسان برای رسیدن به کمال ضرورت دارد.

 

وی ارائه شریعت را بالاترین الگوی سبک زندگی دانست و آن را موجب رقم خوردن روشی عقلانی در زندگی افراد خواند و گفت: توجه به سبک زندگی دسته‌بندی افراد و رفتارهای آنها را پیش‌بینی می‌کند.

 

این استاد حوزه و دانشگاه با بیان اینکه امروزه بررسی سبک زندگی از یک دانش جامعه شناختی تبدیل به مطالعات جامعه‌شناسی شده است، خاطرنشان کرد: سبک زندگی از نظر شریعت باید مدیریت شود؛ زیرا می‌تواند معاد و زندگی مردم را زیرپوشش قرار دهد.

 

امین‌مجد سبک زندگی دینی را بالاترین امکان استفاده از عقل برای تشکیل یک زندگی ایده‌آل دانست و تصریح کرد: اکنون نظام معنایی حاکم بر کشور خدا محور است و فردگرا نیست و دورتر شدن زنان از فضای خانواده با مطرح شدن حضور در اجتماع این وضعیت را بحرانی‌تر می‌کند.

وی با بیان اینکه ما در کنترل نسل، یک بازی جدی از نظام سرمایه‌داری خورده‌ایم، افزود: بحث کنترل جمعیت در سبک زندگی یک نقشه از پیش طراحی شده از طرف دشمنان نظام برای حفظ منافع خود در کشور بوده است.

 

این استاد حوزه و دانشگاه توجه نکردن به نیازهای زنان در خانواده به ویژه توجه نکردن به نیاز تبرج در زن را موجب وقوع یک بحران در زندگی دانست و گفت: اسلام با رشد اجتماعی زنان مخالف نیست؛ اما بی‌نیازی زنان در خانواده از طرف دیگر اعضا موجب می‌شود تا این نیاز در جامعه سرریز کرده و موجب آلودگی اجتماع شود.

امین مجد با بیان اینکه تمایل به زاد آوری در زن غربی گرفته شده و زنان به اشتغال در مشاغل سخت و ادامه تحصیل تشویق می‌شوند، یادآور شد: نظام سرمایه‌داری یک راه غلط را نشان داده و مقابل زنان گذاشته است.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار