به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از یاسوج، کرسی آزاد اندیشی « راهکار مقابله با تحریم؛ سازش یا مقاومت؟
دانشجوی مخالف با سازش با آمریکا با اشاره به کاپیتولاسیون و خیانت های آمریکا به ایران گفت: ملت ما ظلم پذیر نیستند و نمی خواهند تحت سیطره نظام سلطه قرار گیرند.
وی با اشاره به بحث مذاکره با آمریکا گفت: مذاکره امری پسندیده است و ما از آن استقبال می کنیم؛ اما در مذاکره بر روی مسائل و مباحث علمی، فرهنگی و سیاسی مشخصی مذاکره نمی کنند.
دانشجوی موافق با سازش نیز در این کرسی به نداشتن رابطه با آمریکا در طول 33 سال انقلاب اشاره کرد و با انتقاد از سیاست ها دولت نهم و دهم،به تمجید از سیاست خارجی دوران اصلاحات پرداخت و گفت: اگر در دوران خاتمی رابطه با آمریکا برقرار نکردیم؛ اما با کشورهای فرانسه و ایتالیا و اسپانیا و غیره رابطه داشتیم؛ ولی امروز با گامبیا، آنگولا و کومور ارتباط داریم.
وی به اقتصاد مقاومتی اشاره کرد و گفت: اگر مقاومتتان پافشاری بر سیاست های امروزتان است، بی عقلی است و سازش بهتر است.
این دانشجو در پاسخ به سخنی از دانشجوی مخالف که برخی افراد را مشتاق توسری خور بودن دانست، گفت: اگر عقلانیت این است که تو سری خور باشیم، ما توسری خوریم!
دانشجوی موافق با سازش به راهکارهای مقابله یا مواجهه با تحریم اشاره کرد و گفت: یکی از راهکارهای مواجهه با تحریم، سازش است؛ یعنی ادامه ندادن روند حاضر و پذیرفتن اینکه روند گذشته مان اشتباه بود.
دانشجوی مخالف، سازش را دست کشیدن از آرمان ها و تن دادن به مطالبات طرف مقابل دانست و گفت: مطالبات آمریکا این است که امنیت جهان را به خطر نیندازیم، سلاح کشتار جمعی تولید نکنیم و به حقوق بشر احترام بگذاریم؛که این جهان از دیدگاه آنها رژیم صهیونیستی است که ما امنیتش را به خطر انداختیم و سلاح های تدافعی مان، سلاح کشتار جمعی است که باید تولید نکنیم و بشر از دیدگاه آنها فقط کارتل های صهیونیستی و سرمایه داران نظام سرمایه داری است و ملل متحد، اعضای ناتو هستند.
وی افزود: با فجایعی که به بار آوردند و خود بخوبی باور دارند، ضامن حقوق بشر نیستند و هر کسی هم که جلو این فجایع و جنایاتشان بایستد، از دید آنها بد بوده و فضای آن کشور را سیاه و تاریک جلوه می کنند.
این دانشجوی مخالف با سازش ادامه داد: صدام و قذافی که متحد آمریکا بودند به کجا رسیدند و سرانجامشان چه بود.
وی خطاب به کسانی که به دلیل انتقاد از نظام، خود را به آمریکا می چسبانند،گفت: اگر می خواهید از نظام انتقاد کنید؛ چرا سراغ آمریکا می روید و خودتان را دستاویز آنها می کنید؟
دانشجوی موافق با سازش، با انتقاد از سیاست های خارجی کشور گفت: در طول 33 سال انقلاب ،هیچ سیاست تنش زایی به اندازه مقابله با آمریکا به پیکره این نظام ضربه نزد.
وی افزود: قسم می خورم که اگر آمریکا حاضر به مذاکره می شد، ایران بهانه می آورد که باید از افغانستان خارج شوید، اگر خارج می شد می گفتند: باید بدهی های بلوکه شده ما را پس بدهید و اگر پس می دادند، ایران می گفت که باید از اسرائیل حمایت نکنید تا مذاکره کنیم!
دانشجوی مخالف با سازش به ارائه راهکارهای ایستادگی در برابر تحریم ها گفت: اجماع سازمان های بین الملل، استفاده از ظرفیت جنبش عدم تعهد و نخبگان خارجی، ایجاد ائتلاف های منطقه ای و همراه کردن ملت ها با به کارگیری دیپلماسی عمومی، حل چند دستگی های داخلی، آغاز به کار برای برنامه ریزی بلند مدت برای تامین خواسته های مردم و ائتلاف عمومی برای اصلاح الگوی مصرف از جمله این راهکار ها برای ایستادگی در برابر تحریم هاست.