کد خبر:۲۲۴۰۰۹
جمع بندی نیم‌ترم آزاداندیشی در دانشگاه‌ها-79؛

13 کرسی و استقبال مسئولان یزد از آزاداندیشی!

مجموعه دانشگاهی یزد با برگزاری 13 کرسی آزاداندیشی در نیم ترم اول نیمسال اول تحصیلی، کارنامه‌ای نسبتا مناسب را داشته و این در حالی است که...

 گروه فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»، طرح موضوع کرسی های آزاد اندیشی به عنوان مسئله روز جامعه و دانشگاه و تشریح آن، برای اولینبار از سوی مقام معظم رهبری در دیدار با اعضای انجمن اهل قلم در سال 81 صورت گرفت، اما متاسفانه کمکاری‎‎های برخی صاحبان تریبون و مسئولان و بویژه دانشجویان و دانشگاهیان، سبب شد تا مقام معظم رهبری در چندین مرحله از عدم پیشرفت در استقرار کرسی‎‎های آزاداندیشی گله کنند.

 

دانشگاه های یزد، آزاد اسلامی، علوم پزشکی شهید صدوقی یزد و پیام نور استان یزد با برگزاری 13 مورد کرسی آزاد اندیشی در خصوص موضوعات متفاوتی همچون «عدالت اقتصادی»، «رابطه با آمریکا، آری یا خیر؟»، «عفاف و حجاب» و «رابطه دختر و پسر» و موضوعاتی در راستای جوانان و جامعه اسلامی عملکردی نسبتا مناسب داشته است که از این میزان، پنج مورد به دانشگاه علوم پزشکی یزد، چهار مورد به دانشگاه یزد، سه مورد به دانشگاه پیام نور یزد و یک مورد به دانشگاه آزاد یزد اختصاص دارد.

 

 دانشگاه دانشگاه یزد علوم پزشکی آزاد پیام نور
تعداد کرسی 4 5 1 3

 

هرچند این میزان با توجه به حجم زیاد دانشجویان در استان یزد رضایتمند نیست و به حالت ایده آل نرسیده است؛ اما از این میان برخی از دانشگاه ها فقط به منظور رفع تکلیف، این برنامه ها را اجرا کرده اند؛ با این وجود هنوز جای امیدواری است که این روند افزایش پیدا کرده و روز به روز رشد داشته باشد.

 

تقوایی، دبیر کمیسیون دانشجویی استانداری یزد در خصوص برگزاری کرسی ها بیان کرد: ما از اولین استان هایی هستیم که برای برگزاری کرسی های آزاد اندیشی برنامه ریزی کرده ایم و با توجه به مباحث فرهنگی در دانشگاه ها نیز جلسات متعددی را با مسئولان دانشگاه ها، نهاد رهبری در دانشگاه ها و تشکل های دانشجویی داشته ایم.

 

وی بیان کرد: خوشبختانه در مجموعه دانشگاهی یزد که شامل دانشگاه یزد، دانشگاه آزاد اسلامی، دانشگاه علوم پزشکی و دانشگاه پیام نور می باشد، توجه خاصی به برگزاری این کرسی ها شده و هرچند شاید در خصوص کم و کیف و مشکلات برگزاری این کرسی ها در رابطه به آیین نامه وزارت علوم کار کارشناسانه نشده است؛ ولی اینکه دانشگاه ها این تابو را شکستند و به این سمت حرکت کردند و زمینه را برای اجرای چنین برنامه هایی  آماده کردند، به فال نیک می گیریم و این کار کارشناسانه را نیز در دستور کار کمیسیون قرار داده ایم.

 

دبیر کمیسیون دانشجویی استانداری یزد تصریح کرد: همچنین در این راستا در جلسه ای که با حضور مسئولان دانشگاه ها و تشکل های دانشجویی برگزار شد یکی از کرسی های برگزار شده را بررسی کردیم و در ادامه نیز بحث های اقتصادی و موضوعات مهم دیگر را در دستور کار این کرسی ها قرار دادیم تا دانشگاه ها در این راستا فعالیت خود را داشته باشند.

 

تقوایی همچنین با اشاره به اهمیت برگزاری کرسی های آزاداندیشی در ایام انتخابات خاطرنشان کرد: با توجه به ایامی که در پیش رو داریم ما جلسه ای را با مسئولان دانشگاه ها خواهیم داشت که قرار است در این جلسه بر آسیب شناسی و نحوه برگزاری این کرسی ها تاکید داشته باشیم و در این راستا نیز مباحث سیاسی را با توجه به نزدیک بودن انتخابات، شرایط احزاب سیاسی، شرایط سیاسی منطقه، شرایط سیاسی جهان در دستور کار قرار داده و جزو برنامه های خود قرار خواهیم داد.

 

وی ادامه داد: ما در خصوص اجرای صحیح کرسی ها نیز تاکید زیادی بر برگزاری هماهنگ بین دانشگاه ها نداریم؛ اما در صورتی که دانشگاه ها به توافق برسند، چنین کاری را نیز می توانند انجام دهند؛ ولی ما بیشتر بر فعالیت تشکل های دانشجویی تاکید داریم؛ بدین صورت که دانشجویان در محوریت کار قرار داشته باشند و روسا و مسئولان دانشگاه ها نیز بستر را آماده کرده و زمینه را برای انجام این برنامه ها ایجاد کنند؛ ولی در نهایت، انتظار ما از تشکل های دانشجویی است.

 

دبیر کمیسیون دانشجویی استانداری یزد در پایان بیان کرد: ما از تشکل های دانشجویی اعم از سیاسی، مذهبی، صنفی خواستاریم که برای برگزاری کرسی های آزاداندیشی در دانشگاه ها اقدام کرده، و ابتکار به خرج دهند و در چارچوبی که وزارت علوم ارائه کرده این برنامه ها را اجرا کنند و در این راستا نه تنها نگران نیستیم، بلکه مشتاقیم تا این اتفاقات در دانشگاه ها صورت بگیرد.

 

موانع برگزاری کرسی‌های آزاداندیشی در دانشگاه‌‌های یزد

 

در پی بررسی های انجام شده در خصوص برگزاری کرسی های آزاد اندیشی در دانشگاه های مادر استان یزد، یک سری نتایج بدست آمد که از جمله پراکنده بودن دانشگاه های استان و آموزش از راه دور، دور بودن مراکز دانشگاهی پیام نور از یکدیگر از مهمترین مشکلات این دانشگاه است.

 

آموزش از راه دور بودن این دانشگاه ها نیز از جمله موارد دیگر است که این مشکل را نیز می توان با برگزاری کرسی ها به صورت هماهنگ در زمان خاص و یا برگزاری کرسی های هماهنگ از طریق ویدئو کنفرانس رفع کرد.
 
پایین بودن سطح مطالعه و اطلاعات عمومی دانشجویان و اظهار نظرهای دور از انتظار از این قشر، یکی از موانعی است که سد راه کرسی‌های آزاداندیشی در دانشگاه‌های یزد بوده است.
 
به عقیده مسئولان دانشگاه یزد، باید دانشجویان را به سمت مطالعه هرچه بیشتر در زمینه‌های مختلف سوق داد؛ چراکه یکی از مهم‌ترین عواملی که باعث پایین آمدن کیفیت کرسی‌های برگزار شده در دانشگاه‌ها می‌شود، نداشتن اطلاعات کافی دانشجویان در حوزه‌های مختلف است.
 
 

یکی دیگر از این مشکلات، عدم حضور استاد داور در این نشست هاست؛ زیرا در صورتی که اساتید صاحب نظر در این کرسی ها حضور داشته باشند، فضای این کرسی ها علمی تر خواهد بود و در نتیجه از احساسی شدن فضای جلسه جلوگیری به عمل خواهد آمد.
 
اما آنچه در رابطه با برگزاری کرسی های آزاداندیشی در سطح دانشگاه های استان یزد می توان مشاهده کرد، آغوش باز مسئولان دانشگاه ها در برگزاری این کرسی هاست و با این وجود، همت مسئولان فرهنگی دانشگاه ها و بخصوص تشکل های دانشجویی را می طلبد تا با ارائه مباحث سیاسی، اجتماعی و فرهنگی بسیاری از شبهات از ذهن قشر جوان و تاثیر گذار جامعه زدوده و راه را برای جامعه ای آزاد در بیان عقیده باز کنند.
 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
نظرات بینندگان
باوفا
-
۲۳ فروردين ۱۳۹۲ - ۱۱:۴۰
خيلي هم خوب دانشگاه ما که يک قرن ميخواد کرسي آزاد انديشي برگزار کنه ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
0
0
پربازدیدترین آخرین اخبار