کد خبر:۲۲۳۱۴۴
جمع‌بندی نیم‌ترم آزاد‌اندیشی در دانشگاه‌ها-66؛

کرسی‌های آزاداندیشی زنجان تک رقمی ماند+ تصاویر

با وجود پتانسیل‌های بی‌نظیر موجود در دانشگاه‌های زنجان، تعداد کرسی‌های برگزار شده در چهار دانشگاه مادر استان در نیم‌ترم اول امسال، تک رقمی ماند.
گروه فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»؛ در حال حاضر بیش از 35 هزار و 674 دانشجو در چهار دانشگاه اصلی شهر زنجان در حال تحصیل هستند و این در حالی است که جمعا هفت کرسی‌ آزاداندیشی برای این تعداد دانشجو برگزار شده است.
 
دانشگاه پیام‌نور زنجان سه کرسی‌، دانشگاه زنجان دو کرسی و دانشگاه‌های آزاد و علوم‌پزشکی هر کدام تنها یک کرسی آزاداندیشی در نیم‌ترم تحصیلی برگزار کرده‌اند.
 
 
 
البته دانشگاه روزبه زنجان نیز در این ترم، یک کرسی آزاداندیشی برگزار کرده است.
 
کرسی ‌آزاداندیشی یعنی چه؟
 
 به صورت اجمالی باید گفت: کرسی‌ آزاداندیشی نشستی است که در آن افرادی از دانشگاهیان به صورت آزاد، نظام‌مند، مودبانه، محترمانه، عقلانی و منطقی در باب موضوعات معین و در حضور حضار به اظهار نظر و تبادل آراء و گفت و گو همراه با استدلال و یا ارائه مستندات می‌پردازند.
 
 
 
کرسی‌هایی که هدف آنها تولید علم و اندیشه‌های نو باشد، به چهار دسته تقسیم می‌شوند؛ کرسی‌های آزاداندیشی، نظریه‌پردازی، کرسی‌های نقد و نظر و کرسی‌های مناظره.
 
مقایسه اشکال مختلف کرسی‌های آزاداندیشی
 
 نوع کرسی
سطح علمی
ارائه دهندگان بحث
سطح علمی
مخاطبین و حضار
نقش حضار
هدف اصلی
کرسی آزاد اندیشی
عموم دانشجویان، اعضای هیئت علمی
عموم دانشگاهیان
توجه و استفاده از بحث و پرسشگری
عقلانی‌سازی فضای دانشگاه و‌ افزایش بصیرت و علم
کرسی مناظره
دانشجویان و اعضای هیئت علمی صاحب نظر
کرسی ‌نظریه‌پردازی
متخصصان و صاحبنظران
ارائه نظر و نقد
(حضور فعال)
تولید علم
کرسی نقد و نظر
 
 
موانع برگزاری کرسی‌های آزاداندیشی در دانشگاه‌‌های زنجان
 
در پی گفت‌وگوهای متعدد با مسئولان دانشگاه‌ها و تشکل‌های دانشجویی در زنجان، این نتیجه به دست آمد که پایین بودن آمار برگزاری کرسی‌های آزاداندیشی در هر دانشگاه، موانع متعددی دارد که در  زیر به آن‌ها پرداخته خواهد شد.
 
 
 
1-سطح علمی پایین دانشجویان
 
پایین بودن سطح مطالعه و اطلاعات عمومی دانشجویان و اظهار نظرهای دور از انتظار از این قشر، یکی از موانعی است که سد راه کرسی‌های آزاداندیشی در دانشگاه‌های زنجان شده است.
 
به عقیده مسئولان دانشگاه زنجان، باید دانشجویان را به سمت مطالعه هرچه بیشتر در زمینه‌های مختلف سوق داد؛ چراکه یکی از مهم‌ترین عواملی که باعث پایین آمدن کیفیت کرسی‌های برگزار شده در دانشگاه‌ها می‌شود، نداشتن اطلاعات کافی دانشجویان در حوزه‌های مختلف است.
 
2-محدودیت‌های امنیتی
 
یکی دیگر از موانعی که در راستای اجرایی نشدن کرسی‌های آزاداندیشی از سوی بعضی مسئولان دانشگاه‌های زنجان ابراز می‌شود، محدودیت‌های امنیتی‌ است که باعث ایجاد ترس در دانشجویان و شرکت‌کنندگان در این کرسی‌ها می‌شود؛ این محدودیت‌ها می‌تواند دانشگاه و یا خود دانشجو را تهدید کند.
 
 
پایین بودن جنبه نقد پذیری در بعضی از مسئولان استانی، می‌تواند موجب اعمال محدودیت‌های امنیتی شود، در حالی که مقام معظم رهبری همواره در سخنان خود تاکید دارند که پایه‌های نظام جمهوری اسلامی هرگز با «نقد» سست نمی شود.
 
یکی از پیشنهادات معقولانه‌ای که از سوی رئیس سابق دانشگاه آزاد زنجان مطرح شد، نشست مشترک مسئولان ارشد و امنیتی هر استان با روسای دانشگاه‌ها بود که در صورت تحقق آن، قطعا بسیاری از مشکلات موجود در مسیر اجرایی شدن فرامین مقام معظم‌ رهبری مرتفع می شود.
 
 
3- اساتید ناکارآمد
 
یکی دیگر از مواردی که تقریبا از سوی همه دانشگاه‌ها اعلام شد، عدم وجود اساتید ماهر و زبردست در کرسی‌های آزاداندیشی دانشگاه‌های استان است.
 
به عقیده مسئولان دانشگاه‌ پیام‌نور زنجان، اساتیدی که در کرسی‌های آزاد اندیشی حضور پیدا می‌کنند، در بیشتر موارد دارای سواد و تسلط کافی نبوده و در نتیجه باعث دور شدن دانشجویان از این فضای فرهنگی، سیاسی و اجتماعی می‌شوند.
 
این مسئولان در پیشنهاد خود به «خبرگزاری دانشجو» تاکید کردند تا با تبلیغات گسترده و حمایت‌های مسئولان، نخبگان کشور در این عرصه مهم وارد میدان شوند؛ چراکه حفظ این کرسی‌ها مانند حفظ سنگر جنگ نرم علیه دشمن بوده و دانشجویان را در برابر تهاجم فرهنگی آنان واکسینه می‌کند.
 
4-دانشجویان؛ تنبل یا پرکار
 
بسیاری از مسئولان دانشگاه‌های زنجان ادعا می‌کنند که دانشجویان بویژه دانشجویان پزشکی مشغله بسیار زیادی داشته و نمی‌توانند در این قسم برنامه‌ها شرکت داشته باشند.
 
 
نکته مهم اینجاست که آیا واقعا پرکاری و شلوغ بودن بیش از حد برنامه‌های دانشجویان باعث عدم حضور آنان در کرسی‌های آزاداندیشی می‌شود یا تنبلی و کم‌کاری آنان؟!
 
به هر حال دانشجویان مهم‌ترین قطب اجرای کرسی‌های‌ آزاداندیشی بوده و به هر نحوی باید پای کار آمده و به کرسی‌ها رونق دهند، در غیر اینصورت تلاش مسئولان و تشکل‌ها در این زمینه بی‌نتیجه خواهد ماند.
 
مسئولان به گوش باشند...
 
مسئولان استانی و دانشگاهی به گوش باشند که هر چند مشکلات اجرایی نشدن کرسی‌های آزاداندیشی در دانشگاه‌های استان متعدد هستند؛ ولی با کمی تدبیر و تغییر رویه کاملا قابل حل می‌باشند.
 
وقتی در یک نیم‌ترم تحصیلی تنها هفت کرسی‌ آزاد اندیشی برای هزاران دانشجو برگزار می‌شود، یعنی در این زمینه جای کار زیادی برای مسئولان ارشد استانی وجود دارد؛ چرا که مقام معظم رهبری دستور داده‌اند که همه خود را درگیر برگزاری این کرسی‌های آزاداندیشی کنند.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
نظرات شما
مسعودرضا
-
۲۶ دی ۱۳۹۱ - ۱۲:۱۳
فکر کردم استان ما خيلي تنبله!!!زنجان گل کاشته!!!
7
1
پربازدیدترین آخرین اخبار