دانشگاه علوم پزشکی مشهد ترجیح میدهد کرسیهایی با موضوعات کم حاشیه تر برگزار کند و این موضوع باعث میشود کرسیها ...
گروه فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»؛ از زمانی که مقام معظم رهبری بر لزوم تشکیل کرسی های آزاد اندیشی در دانشگاه ها تاکید کردندتاکنون، دانشگاه های زیادی بر برگزاری این کرسی ها اهتمام ورزیدند؛ اما در این بین مشکلاتی نیز وجود داشته است.
دانشگاه علوم پزشکی مشهد از سال 89 تا کنون با تشکیل ستاد کرسی های آزاد اندیشی در برگزاری این کرسی ها اهتمام ورزید و در طول نیم ترم گذشته تنها با برگزاری چهار کرسی آزاد اندیشی در موضوعات مختلف، توانست در این زمینه فعالیت کند.
واهمه دانشجویان از اظهار نظر در جلسات کرسی آزاد اندیشی
حسینی، دبیر انجمن اسلامی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به برگزاری کرسی های آزاد اندیشی گفت: ستاد برگزاری کرسی های آزاد اندیشی از سال 89 با پیگیری و پافشاری تشکل های دانشجویی این دانشگاه تشکیل شد و از آن زمان تا کنون اقدام به برگزاری کرسی هایی در زمینه های مختلف کرده است.
وی افزود: در ابتدا مسئولان دانشگاه چندان راغب نبودند؛ اما بعد از ایجاد یگ گروه از تشکل های دانشجویی و پافشاری بر برگزاری این کرسی ها، مسئولان متوجه این درخواست شدند و تصمیم به برگزاری آن کردند.
دبیر انجمن اسلامی دانشگاه علوم پزشکی مشهد بیان داشت: از سال 89 تا کنون 11 کرسی آزاد اندیشی در این دانشگاه برگزار شده است که در سال جاری چهار جلسه آن را در موضوعات حجاب و عفاف و رابطه با آمریکا برگزار کرده ایم و تمام سعی ما بر این بوده که موضوعات این کرسی ها متناسب با نیاز دانشجویان باشد.
حسینی با اشاره به فتنه سال 88 تصریح کرد: بعد از این فتنه به دلیل واهمه دانشجویان از اظهار نظر، میزان استقبال دانشجویان از این کرسی ها به شدت کاهش یافت و تمام سعی ما در این است دانشجو با حضور در این کرسی بتواند حرفهایش را بزند.
وی با بیان اینکه ما مشکلی از سوی دانشگاه برای برگزاری این کرسی ها نداریم، ادامه داد: تا تحقق کرسی هایی که مد نظر رهبر معظم انقلاب است، فاصله زیادی داریم.
عدم استقبال دانشجویان مشکل عمده کرسی هاست
سید احمد حسینی، مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: در کرسی هایی که توسط تشکل های دانشجویی و با همکاری دانشگاه برگزار می شود، با عدم استقبال دانشجویان مواجه هستیم.
وی با بیان اینکه در ابتدا به دلیل عدم تبیین این کرسی ها برخی از جلسات به سمت مناظره و تریبون آزاد پیش می رفت، افزود: این کرسی ها در ابتدا به دلیل عدم شناخت دقیق از آن با ایرادات زیادی مواجه بود که با تشکیل جلسات آسیب شناسی بعد از هر کرسی، کم کم به شکل تخصصی برگزار شد.
حسینی بیان داشت: سعی کردیم بعد از برگزاری هر جلسه مشکلی را که با آن مواجه بودیم، رفع کنیم.
مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی مشهد حضور اساتید و کارشناسان را در کرسی ها مهم دانست و افزود: در برخی از جلسات سعی شد از کارشناسان استفاده شود؛ اما این مسئله باعث سردرگمی بیشتر دانشجویان شد که ما سعی داریم در جلسات بعدی این مشکل را رفع کنیم.
وی عدم استقبال دانشجویان از این کرسی ها را از جمله مشکلات آن دانست و گفت: در جلسات اول برگزاری کرسی های آزاد اندیشی با تعداد 30 تا 40 نفری دانشجویان مواجه می شدیم که این امر باعث دلسردی برگزار کنندگان شد.
حسینی افزود: بعد از فتنه 88 دانشجویان با نوعی احساس عدم امنیت مواجه شدند که ما سعی کردیم این امر را با عدم حضور مسئولان حراست در جلسات کرسی ها مرتفع کنیم.
مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با انتقاد از عملکرد مسئولان دانشگاه در خصوص انتخاب موضوعات کم حاشیه گفت: مسئولان ترجیح می دهند این کرسی ها با موضوعات کم حاشیه تر مانند عفاف و حجاب برگزار شود.
وی افزود: نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه تاکنون به صورت مقطعی بر این کرسی ها ورود کرده است.
خیلی از کرسی های آزاد اندیشی را به صورت سخنرانی برگزار می کنیم
حجت الاسلام مرتضی اسدی، مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه هنوز در بحث کرسی های آزاد اندیشی خیلی از برنامه ها را به صورت سخنرانی برگزار می کنیم، تصریح کرد: در برگزاری این کرسی ها مهم شیوه برگزاری است که باید با مطالعه برگزار شود.
وی در خصوص انتقاد تشکل های دانشجویی افزود: این تشکل ها به صورت مصداقی انتقادات خود را بیان کنند و ما در حمایت از این کرسی ها و دعوت از کارشناسان هیچ مشکلی نداریم.
اسدی با تاکید بر لزوم برگزاری این کرسی ها در دانشگاه و با اشاره به موضوعات برگزاری آن گفت: موضوعات این کرسی ها باید متناسب با نیاز و چالش فکری دانشجو باشد که در این امر باید موضوعات و اساتید کاملا مشخص باشند.
مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه علوم پزشکی مشهد تاکید کرد: نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در این دانشگاه در ستاد برگزاری این کرسی ها نماینده ای ندارد و اگر تشکل ها بخواهند در این زمینه فعال تر شوند، ما آمادگی همکاری را داریم.
حامد نیتی، قائم مقام مدیر فرهنگی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به روند رو به رشد کرسی های آزاد اندیشی در دانشگاه گفت: این کرسی ها با سه چالش مواجه می باشد که متاسفانه هنوز حل و فصل نشده است.
وی ایرادات آیین نامه کرسی های آزاد اندیشی در سخت برگزار شدن کرسی ها، ایجاد فضای امنیتی که منجر به اتهام زدن به دانشجو می شود و حضور نیروهای حراست در این جلسات و همچنین تعیین موضوعات الویت دار را از جمله مشکلات برگزاری این کرسی ها در دانشگاه برشمرد.
نیتی با بیان اینکه در فاز اول برگزاری این کرسی ها سعی بر این بوده که دانشجو بتواند حرفش را بزند، گفت: در فاز بعدی ما به دنبال نتایج جلسات بودیم که دانشجو به دور از یک فضای مهیج، حرف و انتقادش را بیان کند.
معاون مدیر فرهنگی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با ابراز تاسف از کمتر شدن فعالیت های تشکل های دانشجویی در دهه های گذشته بیان داشت: برگزاری این کرسی ها ملزم به پای کار بودن دانشجویان است.
وی افزود: بعضی از موضوعاتی که در این کرسی ها مطرح می شود، مربوط به موضوعات دم دستی است و به نظر می رسد انتظار رهبر انقلاب در برگزاری این کرسی ها فراتر از این باشد.
نیتی ادامه داد: دانشجو در این کرسی ها بیشتر به دنبال رفع سوالش بوده و ما سعی داریم در جلساتی که برگزار می شود به دنبال موضوعات الویت دار و کاربردی دانشجویان باشیم، که در این راستا از اساتید و کارشناسان جهت هدایت این کرسی ها استفاده می کنیم.
معاون مدیر فرهنگی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه در طول این ترم شش کرسی آزاد اندیشی برگزار شده است، گفت: ما در برگزاری این کرسی ها از جانب دانشگاه هیچ گونه مشکلی نداریم؛ اما متاسفانه دانشجویان علوم پزشکی هنوز نیاز به حضور در این کرسی ها را به خوبی درک نکرده اند، برای همین ما شاهد برگزاری پرشور برخی از این کرسی ها نیستیم.
وی با تاکید بر مداوم بودن برگزاری کرسی های آزاد اندیشی بیان داشت: دانشجویان ما باید به طور منظم در برگزاری این کرسی ها اهتمام بورزند و وقت مناسب را برای این امر در نظر بگیرند.
کرسی های آزاد اندیشی توپی بین دانشگاه و تشکل های دانشجویی!!!
محسن ذاکریان، مسئول سابق بسیج دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه جلسات کرسی های آزاد اندیشی توسط خود دانشجویان برنامه ریزی شد، به سطحی بودن برخی از موضوعات برگزاری این کرسی ها اشاره کرد و گفت: برخی از این موضوعات انتخابی سطحی است و به سمت منطقی پیش نمی رود.
وی افزود: ما در ابتدای برگزاری کرسی های آزاد اندیشی بیشتر به دنبال تبیین این امر در دانشگاه و در بین دانشجویان بودیم، که باعث شد در جلساتی که ما در اوایل برگزار می کردیم موضوعات مبنایی نباشد؛ که این امر یکی از آفت های این کرسی ها شد.
ذاکریان با اشاره به تعداد جلسات برگزاری این کرسی ها در دانشگاه ادامه داد: در طول ترم گذشته با برگزاری برخی کرسی ها گاهی اوقات بحث به انحراف کشیده می شد و یا اینکه افرادی که در جلسه شرکت می کردند، افراد توجیه و آگاهی نسبت به مسائل نبودند.
مسئول سابق بسیج دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با انتقاد از ستادی بودن برگزاری این کرسی ها گفت: ستادی برگزار کردن این کرسی ها باعث شده است کرسی ها توپی بین دانشگاه و تشکل های دانشجویی باشد و یک بانی اصلی برای برگزاری آن نداشته باشیم.
مسئول سابق بسیج دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه برگزاری کرسی های آزاد اندیشی مسئله دسته چندم در این دانشگاه است، تصریح کرد: ستادی برگزار کردن این کرسی ها باعث راکت شدن آن شد و مسئولان نیز تنها به صرف حرف زدن همراهی کرده اند؛ اما تا کنون نظم دهی و پیگیری منظمی در ستاد کرسی ها نبوده است.
وی با انتقاد از حضور نیروهای حراست دانشگاه در این کرسی ها گفت: برخلاق وعده مسئولان دانشگاه، نیروهای حراست در جلسات حضور دارند و این امر باعث شده تا دانشجویان نتوانند نظرات خود را آزادانه بیان کنند.
ذاکریان افزود: همه در زمینه کرسی های آزاد اندیشی مطالبه گر هستند؛ اما هیچ کس خود را بانی اصلی آن نمی داند.
مسئول سابق بسیج دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی مشهد بیان داشت: در کرسی هایی که برگزار کردیم از نظر کارشناسان و اساتید در این کرسی ها کمتر استفاده می شود، همچنین در نظم و ترتیب برگزاری این کرسی ها در طول ترم جاری هنوز نتوانسته ایم به یک نظم مشخص برسیم؛ من نمره 10 به کرسی های دانشگاه علوم پزشکی مشهد می دهم.
وی مشخص کردن یک مسئول برای برگزاری کرسی ها از بین تشکل های دانشجویی، منظم شدن روند برگزاری آن در طول ترم و استفاده از کارشناسان و اطلاع رسانی به موقع را از راه کارهای بهتر برگزار شدن کرسی ها برشمرد.
ذاکریان گفت: ما جلساتی که گذاشتیم بیشتر شبیه یک جلسه آزاد فکری بود تا کرسی و هنوز تا محقق شدن خواست رهبر انقلاب فاصله داریم.
مسئول سابق بسیج دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی مشهد در پایان اولویت دادن دانشگاه به این مهم را خواستار شد.