گروه فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»، آنچه که از اهمیت بسزایی برخوردار است، پرداختن و اولویت دادن به موضوعاتی است که در صدر نیاز حرکت کشور و جامعه به سمت رشد و پیشرفت است. صاحب نظران و اساتید دانشگاهی باید با بررسی اجمالی و شناخت نیازهای اصلی جامعه و تمرکز بر روی آن، بهترین بهره برداری را در راستای اهداف نظام داشته باشند.
در این راستا بارها و بارها شاهد تذکرات مقام معظم رهبری برای برپایی کرسی های آزاداندیشی در دانشگاهها بودیم که مسلما باید از شوی مسئولام دانشگاهی بسیار مورد توجه قرار گیرد.
دانشگاه پیام نور گرگان در طول نیم ترم تحصیلی سال جاری چهار کرسی آزاداندیشی با موضوعات «اقتصادمقاومتی»، «تفکیک جنسیتی آری یا خیر» و «ازدواج سنتی یا مدرن 1 و 2» را برگزار کرده است.
در بررسی چگونگی برگزاری این کرسی ها به سراغ رئیس و معاون فرهنگی دانشگاه رفتیم تا در خصوص اهمیت و جایگاه کرسی ها و موانع موجود بر سر راه برگزاری پربارتر کرسی به صحبت بنشینیم، اما متأسفانه مسئولان این دانشگاه با وجود چندین بار مراجعه و مکاتبه کتبی حاضر به گفتوگو نشدند.
عادل محمدی، مسئول بسیج دانشجویی و تنها تشکل دانشگاه پیام نور گرگان آزاداندیشی در کرسی ها را محدود به چارچوب های قانونی عنوان و تصریح کرد: با وجود تلاش جهت برگزاری گسترده این کرسی ها، دوگانگی در ضوابط دیکته شده درباره چگونگی برپایی این جلسات، ما را محدود کرده است، با این وجود در دو ماهه نخست سال تحصیلی جاری دو کرسی را با موضوع «ازدواج سنتی یا مدرن» در دو بخش برگزار کردیم.
وی افزود: با وجود تاکیدات مقام معظم رهبری در خصوص اهمیت برگزاری کرسی های آزاداندیشی، تا رسیدن به این آرمان فاصله داریم و این افق دور، اما دست یافتنی است.
محمدی از برگزاری برنامه های جانبی در حاشیه کرسی ها خبر داد و گفت: در کنار این کرسی ها، جلسات پرسش و پاسخ را به صورت مناظره برگزار کردیم.
مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه پیام نور گرگان اظهار داشت: کرسی ها در برخی موارد با سوالاتی مواجهه است که ایجاد تنش می کند؛ تدبیری که ما در این باره اندیشیده ایم این است که از مجری توانمندی در این کرسی ها استفاده شود و همچنین دانشجویانی را برای عدم مجادله در کرسی ها جای دهیم.
وی خاطرنشان کرد: این موضوع با آزاداندیشی در کرسی ها مغایرتی ندارد، چراکه آزاداندیشی با تخریب متفاوت است؛ این نوع آزاداندیشی محدود به چارچوب های اسلامی و قانونی است.
محمدی گفت: انتخاب مجری از قشری خاص (مذهبی یا سیاسی) با جبهه گروه های مخالف رو به روست و این کار، ما را محکوم به پیش داوری می کند، به همین منظور ما مجری را از دانشجویان مطرح و توانمند در حوزه سخنوری، علم و فرهنگ انتخاب کرده ایم.
این در حالی است که دانشجویان این دانشگاه در خصوص موضوعات کرسی و چگونگی برگزار شدن آن بحث های زیادی داشتند و تقاضای آنان این بود که با رایزنی با مسئولان، این مشکلات و موانع برطرف شود.
یکی از دانشجویان دانشگاه پیام نور گرگان در خصوص برگزاری کرسی در این دانشگاه گفت: موضوعات کرسی توسط مسئولان انتخاب شده و نظر و خواست دانشجویان اعمال نمی شود.
دانشجوی دیگری از استقبال و حمایت همه جانبه مسئولان دانشگاه برای برگزاری کرسی ها خبر داد و تصریح کرد: برگزاری این کرسی ها در دانشگاه رفته رفته به سمت پختگی پیش می رود و تفکرات مختلف باعث می شود که دانشجو خود، واقعیت ها را تشخیص دهد، چراکه دانشجویان آزادانه انتقاد می کنند.
یک دانشجوی دیگر این دانشگاه نیز از اشراف دوستان خود بر موضوع کرسی ها خبر داد و گفت: رفته رفته دانشجویان با مطالعه بیشتری وارد بحث می شود و عده ای نکات مهم را یادداشت، و با بحث های علمی و منطقی نظر خود را عنوان می کنند.
وی یادآور شد: کارشناس یا استاد راهنما در این کرسی ها بی طرف بحث را جمع بندی می کند و این موجب شده که پس از پایان کرسی، دانشجویان در انتظار کرسی بعدی باشند.
رشد علمی کرسی های آزاداندیشی و انتقاد آزادانه در این کرسی ها، رضایت دانشجویان دانشگاه پیام نور گرگان از روند برگزاری کرسی ها را به دنبال داشته، به طوریکه تنها خواسته دانشجویان، تنوع و به روز بودن کرسی ها و اطلاع رسانی وسیع در سطح دانشگاه است.
پس کو حرف شنوي از حضرت آقا