مسئول دفاتر فرهنگی دانشگاه علم و صنعت، دلیل برگزار نشدن کرسیهای آزاد اندیشی در ترم جاری را کم کاری خود و همکارانشان دانست.
باشگاه خبرنگاران «خبرگزاری دانشجو»- ابوالحسن صفر پور؛ آزاد اندیشی می تواند به این معنا باشد که هر فردی هر جور که می پسندد فکر کند اما هرگز به این معنا نیست که هر طور که دلش بخواهد در جامعه عمل کند و آن فکر را ترویج دهد بلکه باید برای افکارش چهارچوب منطقی و تناسب با ارزش های جامعه هم در نظر داشته باشد، یعنی در جامعه هر فردی تا جایی آزادی عمل و اندیشه را دارد که پا را از دایره ارزش های جامعه بیرون نگذارد.
دانشگاه علم و صنعت از دانشگاه های صنعتی تهران است که با داشتن حدود 9000 دانشجو در زمره دانشگاه های مهم و تاثیرگزار کشور به شمار می رود. این دانشگاه دارای تشکل های فعالی از جمله بسیج، دفاتر فرهنگی، مجمع دانشجویان حزب الله و کانون های فرهنگی دانشگاه است.
باتوجه به تاکیدات مقام معظم رهبری بر ایجاد فضای باز فکری در دانشگاه ها و اهمیت داشتن اندیشه و چگونه اندیشیدن در میان دانشجویان ما به سراغ مسئولان تشکل های فعال دانشجویی دانشگاه علم و صنعت رفته ایم تا طی گفتوگویی از وضعیت کرسی های آزاد اندیشی در ترم جاری این دانشگاه آگاهی یابیم.
عزیزی، مسئول دفاتر فرهنگی دانشگاه علم و صنعت با اشاره به سخنان مقام معظم رهبری، آزاد اندیشی را ایجاد فضای باز فکری در دانشگاه معرفی کرده و در ادامه گفت: می توان با ایجاد حلقه های پنج یا شش نفری که در آن عقلانیت حاکم باشد بحث های مورد نیاز را ارائه داد و اجازه داد تا هر فرد یا گروهی در این قالب بحث های خود را ارائه دهند.
وی ادامه داد: بسیج دانشجویی در ترم قبل سه بار کرسی آزاد اندیشی با حضور عمومی و حداکثری دانشجویان در دانشگاه برگزار کرده است که در آن جلسات تقریبا بحث از چهارچوب منطقی خارج می شد و افراد بیشتر براساس احساسات حرف می زدند به همین جهت این گونه جلسات آزاد اندیشی نمی توانست ما را به اهدافمان برساند در عین حال این جلسات نتایج مفیدی هم در برداشتند.
پاسداری از اصول دین وظیفه ماست
عزیزی افزود: آنچه که ما در این ترم مد نظر داشته ایم و هم اکنون هم در حال اجرای آن هستیم، پرورش نیروی های ارزشی در موضوعات مختلف و زیربنایی است چون هم اکنون دشمن بر اصول دین ما یعنی توحید دست گذاشته است، وظیفه ما دانشجویان دغدغه مند نظام باید در مرحله اول پاسداری از اصول دین و افزایش توان پاسخ گویی دانشجویان در پاسخ به این شبهات در فضای دانشگاه باشد، پس ما باید در ایجاد فضای باز فکری توانایی پاسخ گویی به شبهات پیش آمده را داشته باشیم.
مسئول دفاتر فرهنگی دانشگاه علم و صنعت دلیل برگزار نشدن کرسی های آزاد اندیشی در ترم جاری را کم کاری خود و همکارانشان دانست و گفت: همزمان که ما به یک سیر مدون بر اساس نیاز جامعه و دانشگاه برای برگزاری کرسی ها برسیم، تلاش می کنیم که در یک جو کاملا منطقی و به دور از هرگونه حاشیه ای فرصت را برای دانشجویان فراهم کنیم که همه بتوانند در آن فضا حرف های خود را به صورت آزاد بزنند و از گفتمان های خود دفاع کنند.
وعده ما برای کرسی های آزاد اندیشی، ترم آینده است
وی مخالفت های مسئولان دانشگاه را برای برگزاری کرسی ها در ترم های قبل مشکل اساسی تلقی کرد و در ادامه گفت: با توجه به پیگیری های دانشجویان و احتمالا فشارهایی که وزارت علوم بر مسئولان داشته هم اکنون ریئس دانشگاه و نماینده ولی فقیه در جهت این گونه برنامه ها با ما همکاری خواهند داشت.
عزیزی برنامه های آتی خود را بعد از پرورش نیرو در چهار کارگروهِ کار آمدی نظام، احیای حیا، معرفت شناسی و تولید ملی اعلام کرد و گفت: قصد داریم با کمک دوستانی که مشغول کار بر این موضوعات هستند بعد از معرفی درست فضای آزاد فکری ان شاالله در ترم آینده کرسی های آزاد اندیشی را در سطح دانشگاه با همکاری دیگر تشکل های فعال برگزار کنیم.
احسان سالاری، دبیر مجمع دانشجویان حزب الله نیز آزاداندیشی را محدود به گروه های کوچک نمی داند و معتقد است: زمانی آزاد اندیشی در جامعه شکل گرفته است که ما اجازه دهیم تمام گروه ها و تشکل ها در چهارچوب منطق دینی که مغایر با ارزش های ما نباشند حرف های خود را بزنند و آن زمان است که ما می توانیم ادعا کنیم به فضای بازفکری در جامعه و دانشگاه دست یافته ایم.
وی فعالیت های تشکل خود را در ترم جاری برای ایجاد فضای باز فکری تشکیل حلقه های کوچک تقریبا 20 نفره در خوابگاه ها معرفی کرد و گفت: ما سعی می کنیم هفته ای یک یا دو بار (با توجه به وقت محدود دانشجویان) افراد با فکرهای متفاوت را در گروه هایی گرد هم آوریم و با هم به گفتوگو بپردازیم.
امیدواریم مسئولان دانشگاه دوباره مانع ورود مهمانان ما به دانشگاه نشوند
سالاری فضای کنونی دانشگاه را فضایی منفعل دانست و گفت: دانشجویان با توجه به مشغله های فکری، اقتصادی و... حتی فرصت و وقت اندیشیدن را هم پیدا نمی کنند و این را در دانشگاهی مثل علم و صنعت که یک دانشگاه صنعتی است شدیدتر ذکر کرد.
دبیر مجمع دانشجویان حزب الله در ادامه فضای مطلوب مد نظر خود را در زمینه مذکور برای دانشگاه اینگونه ترسیم کرد که ما باید به ظرفیتی برسیم که در آن هر گفتمانی بتواند با رعایت شئون و چهارچوب قانون حرف های خود را بزنند و هیچ نگرانی هم برای خود احساس نکند.
وی فعالیت مورد نظر تشکل خود را علاوه بر جلسات مباحثه هفتگی، برگزاری مراسماتی با حضور مهمانانی خارج از دانشگاه ذکر کرد و گفت: قبلا هم قصد دعوت مهمان از بیرون داشته ایم اما مسئولان دانشگاه مانع از این کار شده اند، امیدواریم با توجه به اهمیت ایجاد فضای باز فکری در دانشگاه ها و به تبع آن جامعه مسئولان دانشگاه اجازه این مهم را به ما بدهند.