دانشگاه پیام نور بندرعباس با برگزاری تنها یک کرسی آزاداندیشی در نیم ترم اول سال جاری، نتوانسته کارنامه قوی و خوبی را برای خود ثبت کند.
گروه فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»، برگزاری کرسیهای آزاد اندیشی فضای نقد، تضارب آرا و اندیشه ها و روحیه نقادی دانشجویان را تقویت و پویایی محیط دانشگاهی را افزایش می دهد به شرط آنکه هدف اصلی را گم نکنیم.
رهبر معظم انقلاب در دیدار با دانشجویان در تاریخ 15 آبان ماه 82 آزادانه فکر کردن، آزادانه تصمیم گرفتن و دنبالهروى نکردن از تلقین بلندگوهاى تبلیغاتى غرب را جلوههاى آزاداندیشى برشمرده و فرمودند: «آزاداندیشى با این معناى وسیع و ژرف، عرصههاى مختلف علمى، معرفتى، سیاسى و اجتماعى را شامل مىشود».
با فرمایش مقام معظم رهبری مبنی بر اینکه؛ «روی مسائل فکر کنید تا به نتیجه برسید. نهضت آزاد فکری ای که من پیشنهاد کردم در دانشگاه و حوزه راه بیفتد، برای همین است.»، این نکته روشن می شود که همین حرف زدن دانشجوست که مسائل را حل و فصل خواهد کرد و وظیفه مسئولان نیز مشارکت و همراهی است.
در این راستا نیز دانشگاه پیام نور بندرعباس تنها یک کرسی آزاداندیشی با عنوان «حجاب؛ عزت یا اسارت» برگزار کرده است.
تدوین برنامه جامع کرسیها در دانشگاههای پیام نور
امیر ارسلان موذن زاده، مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه پیام نور بندرعباس در این خصوص کارنامه کرسی های آزاداندیشی را ضعیف دانست و گفت: این موضوع جای کار زیادی دارد و باید برنامه جامعی برای دانشگاه نیمه حضوری چون پیام نور تدوین شود تا همه طیف ها و دانشجویان اظهار نظر کنند و در آن حضور داشته باشند.
وی تصریح کرد: همکاری خوبی بین بسیج دانشجویی و مسئولان این دانشگاه وجود دارد و تاکنون مشکل خاصی در برگزاری هیچ یک از برنامه های بسیج دانشجویی نبوده است.
الهام ملایی، مسئول سیاسی بسیج دانشجویی دانشگاه پیام نور بندرعباس نیز در این زمینه با اشاره به تاکیدات بسیار مهم رهبرمعظم انقلاب در بحث کرسی ها گفت: یکی از بخش های بسیار مهم در دانشگاه پیام نور، واحد فرهنگی آن است که مسئولان آن باید دارای فکر فرهنگی، خلاقیت، طرح و ایده باشند، چراکه در کار فرهنگی تربیت مهمتر از آموزش است، اما در این دانشگاه هر چند وقت یکبار مسئول فرهنگی عوض می شود.
وی تصریح کرد: بحث کرسی ها به عنوان یکی از طرح های بلند مدتو از خواسته های مهم رهبر انقلاب است، اما متاسفانه با بی برنامگی، عدم تعامل و عدم اعتماد در برگزاری این کرسی ها مواجه هستیم.
مسئول سیاسی بسیج دانشجویی دانشگاه پیام نور بندرعباس با بیان اینکه برخی فکر می کنند سایرین فقط قصدشان کار کردن علیه آنهاست، گفت: برگزاری کرسی ها یا به درستی انجام نمی شود و یا با بی برنامگی مواجه است، بنابراین نتیجه ای که باید بدهد را نمی گیریم.
ملایی افزود: اعتماد به دانشجو چه از سوی مسئولان دانشگاه و چه مسئولان تشکل های دانشجویی در این بحث بسیار سازنده خواهد بود، لذا باید به اشتراکات هم فکر کنیم و با کلید کردن روی نکته های ریز، همدیگر را دفع نکنیم.
وی در این رابطه به برگزاری اولین کرسی این دانشگاه با موضوع «حجاب؛ عزت یا اسارت» اشاره کرد و گفت: کرسی هایی که تاکنون در واحد بندرعباس برگزار شده در حد نشست و یا تربیون بوده، لذا این اولین کرسی است که البته به نوبه خود خوب برگزار شد، هرچند دارای نقایصی هم بود.
این فعال بسیج دانشجویی دانشگاه پیام نور بندرعباس افزود: تمام تلاش خود را به کار می گیریم که برنامه های بعدی ما در قالب کرسی های آزاداندیشی با برنامه ریزی بهتر، حضور بیشتر موافقان و به خصوص مخالفان انجام شود.
ملایی در خصوص کمبود امکانات برای برگزاری کرسی های آزاداندیشی گفت: فضای دانشگاه برای دانشجویی که می خواهد حرف بزند، فراهم است و اینکه برخی می گویند امکانات نداریم بهانه است، هرچند اگر امکانات بیشتری باشد، مطمئنا خوب است.
وی تصریح کرد: لازمه برگزاری کرسی ها فکر درست است و نبود امکانات مانع برگزاری کرسی ها نمی شود، اما تا کنون خیلی سهل انگاری و کم کاری شده است.
مسئول سیاسی بسیج دانشجویی دانشگاه پیام نور بندرعباس اظهار داشت: رهبر معظم انقلاب همیشه در جمع دانشجویان می گویند به کارهای استراتژیک دنیای اسلام بپردازید، درحالی که ما دانشجویان و تشکل های دانشجویی متاسفانه هنوز به برخی موضوعات کم اهمیت می پردازیم، چون از قبل کار کرده و به آنها عادت کرده ایم، اما به فعالیت های استراتژیک مد نظر رهبر انقلاب خوب نپرداخته و بسیار ضعیف عمل کرده ایم.
ملایی ادامه داد: متاسفانه در این دانشگاه بعضا با برخی اساتیدی مواجه می شویم که سرکلاس درس به حاشیه می روند و مغرضانه با دانشجو صحبت می کنند، حتی مواردی گزارش شده که به حجاب دخترها ایراد می گیرند و از آنها می خواهند آخر کلاس بنشینند و با کمال صراحت می گویند چادرتان موج منفی می فرستد.
وی گفت: متاسفانه برخی اساتید به مقولاتی وارد می شوند که تخصص آن را ندارند، مثل انقلاب و اسلام، و مغرضانه با این موضوعات برخورد می کنند.
مسئول سیاسی بسیج دانشجویی دانشگاه پیام نور بندرعباس در خصوص ارتباط و تعامل با بسیج اساتید خاطرنشان کرد: این ارتباط هرچند تاکنون کمرنگ بوده و تعداد محدودی از اساتید و مسئولان این دانشگاه ارتباط بسیار خوبی با دانشجویان دارند، اما امیدواریم از این به بعد این ارتباط پررنگ تر شود، تا مطالبات و خواسته رهبر انقلاب را به نحو شایسته پاسخ دهیم.
نقش کرسیهای آزاد اندیشی در تعمیق بخشی به باورها
امین کیانفرد، عضو بسیج دانشجویی دانشگاه پیام نور بندرعباس هم گفت: کرسیهای آزاداندیشی نقش بسزایی در تعمیق بخشی به اعتقادات، باورها و هرآنچه که موضوع آن کرسی باشد، دارد.
وی در این رابطه به اولین کرسی آزاد اندیشی دانشگاه پیام نور بندرعباس با عنوان «حجاب؛ عزت یا اسارت» اشاره کرد و افزود: این کرسی حداقل توانست تلنگری باشد برای دانشجویان و شرکت کنندگان؛ که موجودیت حجاب چه ضرورتی دارد و چرا بشر باید با پوشش در جامعه ظاهر شود.
کیانفرد ابراز امیدواری کرد که با برگزاری همایش ها، کنفرانس ها و به خصوص کرسی های آزاد اندیشی در دانشگاه ها بصیرت و دید وسیع دانشجویان نسبت به نیرنگ دشمنان بیشتر شود و انقلاب اسلامی به جامعه هدفی که اسلام برای آن متصور شده، برسد.
ضرورت تحلیل سیاسی اعضای تشکل های دانشجویی
سوده تقی زاده، دبیر انجمن کامپیوتر دانشگاه پیام نور بندرعباس نیز با ابزار تاسف از اینکه برگزاری کرسی در حد یک شعار است و این هم به ضعف فکری دانشجویان و مسئولان دانشگاه برمی گردد، گفت: جریان های سالم دانشجویی، چه بسیج دانشجویی و چه انجمن های علمی و تشکل های دیگر در کنار حرکت علمی خود باید به تحلیل سیاسی کشیده شوند، چراکه این فریب خوردگی ها ناشی از همین ضعف قدرت تحلیل ماست.
وی افزود: اگر دانشجوی ما در یک کرسی آزاد اندیشی مثل حجاب، این بحث را در سایه پیشرفت های غرب می بیند و به این اعتقاد و ضرورت دینی انتقاد می کند، ناشی از ضعف در تحلیل است و اگر رهبر انقلاب بر این موضوع تاکید دارند که کرسی حتما باید در دانشگاه راه اندازی شود برای این است که جامعه و سطح فکر جامعه رشد کند و افکار اشتباه دانشجو و یا مسئول به سمت صحیح آن هدایت شود تا بتوانیم جامعه ای سالم و توسعه یافته در تمامی جهات داشته باشیم.
مسئول کانون دفاع مقدس بسیج دانشجویی این دانشگاه گفت: اگر ما قدرت تحلیل سیاسی خود را بالا نبریم در زمینه های علمی هم جا می زنیم، البته باید قدردان تمام دانشمندان کشورمان چون شهیدان علیمحمدی و شهریاری باشیم که سرآمد همه این مباحث بودند.
برگزاری 8 کرسی طی سال جاری
محمد دانشور، مسئول فرهنگی دانشگاه پیام نور هرمزگان نیز در این خصوص تصریح کرد: در مجموع باید 22 کرسی در طول سال جاری در مراکز و واحدهای دانشگاه پیام نور هرمزگان برگزار شود.
وی با بیان اینکه تاکنون هشت کرسی در مراکز و واحدهای دانشگاه های پیام نور هرمزگان برگزار شده، تصریح کرد: 14 کرسی دیگر تا پایان سال جاری باید در واحدها و مراکز این دانشگاه برگزار شود.
تعداد کرسی های برگزار شده اندک است
میترا آرمان، رئیس دانشگاه پیام نور مرکز بندرعباس هم در این مورد بر اهمیت حمایت های مالی و معنوی از برگزاری کرسی های آزاداندیشی تاکید کرد و گفت: بزرگترین کرسی که در این مرکز برگزار شده، کرسی «حجاب؛ عزت یا اسارت» بود که در ایام محرم با استقبال خوبی برگزار شد.
وی با اشاره به اینکه تشکل بسیج دانشجویی میزبان اصلی این کرسی بود، ادامه داد: از این به بعد نیز در ادامه برگزاری کرسی ها از دانشجویان حمایت می کنیم و از دانشجویان می خواهیم در این زمینه فعال تر باشند.
رئیس دانشگاه پیام نور مرکز بندرعباس گفت: تعداد کرسی ها در این دانشگاه به شیوه ای که باید برگزار شود، اندک است و نیاز است دانشگاه نیز فعال تر عمل کند.
دانشگاه پیام نور هرمزگان با دارا بودن واحدهای متعدد در شهرستان هایی چون بندرعباس، میناب، رودان، قشم، کیش، بندرلنگه، خمیر و فین سهم قابل توجهی در برگزاری کرسی های آزاداندیشی دارد، اما تاکنون خبر یا آماری از برگزاری یک کرسی تاثیرگذار در این واحدها نبوده و یا به خوبی انعکاس داده نشده است، البته کمبود اعتبارات برای دعوت از اساتید برجسته و مسافت طولانی بهانه هایی برای این موضوع است، با این حال با فعال سازی و حمایت از تشکل ها و کانون های متعدد در این دانشگاه می توان کارنامه قابل قبولی را در این زمینه به جامعه دانشگاهی تحویل داد.