کد خبر:۲۲۳۳۳۱
نیم‌ترم آزاداندیشی در دانشگاه‌ها-72

دانشجویان دانشگاه ولی‌عصر (عج) از ابراز عقیده واهمه دارند

متاسفانه دانشجویان دانشگاه ولی‌عصر (عج) رفسنجان از ابراز عقیده در کرسی‌ها ترس و واهمه دارند، به طوری‌که یک کرسی در این دانشگاه به دلیل....
دانشجویان دانشگاه ولی‌عصر (عج) از ابراز عقیده واهمه دارند
گروه فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»؛ امروزه محیط دانشگاه‌ها با وجود دانشجو و اساتید محل تضارب آراء و دیدگاه‌ها و عقاید است که با بیان این افکار می‌تواند منشاء ایجاد نوآوری فکری و علمی شود.
 
آنچه که در عصرحاضر از اهمیت بسزایی برخوردار است، پرداختن و اولویت دادن به موضوعاتی است که در این برهه حساس در صدر نیاز کشور و جامعه به سمت رشد و پیشرفت در حرکت است و اساتید دانشگاهی باید با بررسی و شناخت نیازهای اصلی جامعه و تمرکز بر روی آن، در راستای اهداف نظام گام‌های موثری بردارند.
 
در این راستا مسئولان با برپایی کرسی‌های آزاداندیشی در دانشگاه‌ها می‌توانند با ارائه افکار درست و زدودن و از بین بردن شبهات ازذهن نسل جوان دانشجو، جوانان جویای نام را از گرفتار شدن در دام‌های اهریمن زمانه مصون نگه دارند.
 
گسترش تولید علم و اندیشه در کشور و مقابله با اندیشه های التقادی و انحرافی با ایجاد فضای نقادی علمی در پرتو آزاداندیشی حقیقی در دانشگاه‌ها به وجود می‌آید و مسئولان باید یکی از حامیان و پرچمداران این حرکت در دانشگاه‌ها باشند.
 
اما با گذشت بیش از 10 سال از طرح ضرورت برگزاری کرسی‌های آزاداندیشی و نظریه پردازی از سوی رهبر معظم انقلاب در دانشگاه‌ها و عدم پیگیری این بحث از سوی مسئولان دانشگاهی، مقام معظم رهبری در سال گذشته در دیدار با نخبگان دانشگاهی بار دیگر بر ضرورت شکل گیری این امر تأکید کردند که پیرو این فرمایشات بسیاری از دانشگاه های کشور جلساتی را با این عنوان برگزار کردند؛ اما این عملکردها خیلی ضعیف است و مسئولان دانشگاه ولی عصر رفسنجان از آزاد اندیشی به عنوان محصول فرهنگی نوپا نام برده‌اند.
 
دانشگاه ولی عصر(عج) رفسنجان یکی از دانشگاه های مهم استان کرمان  و شهرستان رفسنجان است و تا کنون برنامه های متعدد و همایش‌ها و برنامه های پژوهشی دیگر را برگزار کرده، اما در این بین تنها چیزی که جای خالی آن احساس می‌شود، کرسی‌های آزاد اندیشی است.
 
دانشگاه ولی عصر(عج) رفسنجان و تشکل‌های موجود در آن با گذشت یک‌ترم از سال تحصیلی، فقط یک کرسی آزاداندیشی برگزار کرده است و تنها کرسی ترم اول با موضوع «9دی حماسه یا ...» نیز لغو شد.
 
هیئت نظارت بر  کرسی‌های آزاد اندیشی در دانشگاه ولی عصر(عج) رفسنجان ایجاد نشده است
 
مصطفی هادوی نژاد، معاون فرهنگی اجتماعی دانشگاه ولی عصر(عج) رفسنجان با اشاره به برگزاری کرسی‌های آزاد اندیشی در این دانشگاه گفت: کرسی‌های آزاد اندیشی به صورت مشخص به معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه واگذار شده و اما هیئتی تحت عنوان هیئت کرسی‌های آزاد اندیشی در دانشگاه ولی عصر(عج) ایجاد نشده است.
 
وی با اشاه به مشکلات و موانع برگزاری کرسی‌های آزاد اندیشی گفت: مهم‌ترین موانع برگزاری کرسی‌ها عدم پیگیری دانشجویان و تشکل‌های دانشجویی است.
 
معاون فرهنگی اجتماعی دانشگاه ولی عصر(عج) رفسنجان، واهمه دانشجویان از سخن گفتن را از موانع دیگر برگزاری کرسی‌های آزاد اندیشی در دانشگاه ولی عصر(عج) رفسنجان عنوان کرد.
 
خط قرمز؛ در برگزاری کرسی‌های آزاد اندیشی وجود ندارد
 
هادوی نژاد با اشاره به وجود فضای امنیتی در دانشگاه افزود: اینجا جایی نیست که برای اندیشیدن و طرح موضوع خط قرمز تعیین کنیم و تنها خط قرمز در کرسی‌ها ادب و احترام متقابل بین افراد شرکت کننده است.   
  
وی با اشاره به فراهم کردن بسترهای آزاد اندیشی و زیر ساخت‌ها گفت: در سال قبل تنها یک تشکل به نام بسیج دانشجویی در این دانشگاه وجود داشت؛ اما با ترغیبی که در دانشجویان ایجاد کردیم، باعث شد که تشکل مجمع دانشجویان عدالت خواه ایجاد شود و تشکل دیگر هم در حال شکل گرفتن است و این چند صدایی در دانشگاه باعث قوت کرسی‌ها می‌شود.
 
معاون فرهنگی اجتماعی دانشگاه ولی عصر(عج) رفسنجان با اشاره به موضوعات کرسی‌های آزاد اندیشی افزود: تمام موضوعات امکان طرح در کرسی‌ها را دارد؛ اما در خصوص اولویت‌ها دغدغه ذهنی اکثریت دانشجویان باید در رأس قرار گیرد.
 
هادوی نژاد با اشاره به وجود آیین نامه های دانشگاه‌ها در مورد برگزاری کرسی‌های آزاد اندیشی گفت: ما از نظر آیین نامه مشکلی نداریم. در مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی هم آمده که که هیچ ارگان، نهاد یا سازمانی حق مداخله در کرسی‌های درون دانشگاهی را ندارد و از امنیتی کردن آن باید بپرهیزیم.
  
وی با اشاره به ارزیابی کلی از روند بر گزاری کرسی‌ها در دانشگاه‌ها افزود: کرسی‌های آزاداندیشی مثل خیلی از محصولات فرهنگی نوپاست و در این کرسی‌ها تلاش می‌شود که اعتماد مخاطبان جلب شود.
 
معاون فرهنگی اجتماعی دانشگاه ولی عصر(عج) رفسنجان با اشاره به ایجاد بسترهای آزاد اندیشی در دانشگاه افزود: امروز برای تشکیل بسترها و الزامات مورد نیاز برای اثر بخشی و کارایی کرسی‌های آزاد اندیشی به شدت به تشکل‌ها نیاز داریم و ورود تشکل‌های درون دانشگاهی یکی از بسترهای مهم برای برگزاری کرسی‌های آزاد اندیشی است.
 
 فضای امنیتی حاکم بر دانشگاه مهم‌ترین موانع برگزاری کرسی‌های آزاد اندیشی
 
مصطفی حیدری، مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه ولی عصر (عج) رفسنجان گفت: از اول‌ترم یک کرسی در این دانشگاه با عنوان «افزایش ظرفیت دانشگاه‌ها آری یا خیر» برگزار شد.
 
وی افزود: دی ماه نیز کرسی «9دی حماسه یا ...» به دلیل عدم وجود دانشجوی مخالف در دانشگاه لغو شد.
 
 
مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه ولی عصر (عج) رفسنجان گفت: مهم‌ترین عامل عدم شرکت دانشجویان مخالف در کرسی‌های آزاد اندیشی فضای امنیتی حاکم بر دانشگاه و ترس دانشجویان است
 
حیدری با اشاره به فضای امنیتی در دانشگاه افزود: برخورد بد مسئولان حراست در ترم‌های قبل باعث ترس دانشجویان شده است.
 
عدم استقبال دانشجویان مهم‌ترین موانع آزاد اندیشی
 
حجت الاسلام عباس صادقی، سرپرست دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ولی عصر(ع) رفسنجان با کم رنگ ارزیابی کردن روند کرسی‌های آزاد اندیشی در این دانشگاه گفت: علت اینکه این کرسی‌ها کم رنگ شده این است که دانشجویان آن طور که باید و شاید در این زمینه استقبال نکرده‌اند.
 

 
وی با اشاره به موانع آزاداندیشی در دانشگاه گفت: مهم‌ترین موانع آزاداندیشی در این دانشگاه عدم استقبال دانشجویان از این کرسی‌هاست.
  
سرپرست دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ولی عصر(ع) رفسنجان دلیل عدم استقبال از دانشجویان را احساس ترس عنوان کرد و گفت: در صورتی که هیچ فضای امنیتی در این دانشگاه وجود ندارد، این احساس ترس بین دانشجویان به وجود آمده است.
 
صادقی با اشاره به ضروری بودن برگزاری کرسی‌ها در دانشگاه تصریح کرد: برگزاری این کرسی‌ها می‌تواند به شبهات نسل جوان به ویژه دانشجویان پاسخ‌های قانع کننده بدهد.
 
وی تصریح کرد: متاسفانه هنوز دانشجویان به دلائل مختلف، از ابراز عقیده شخصی خود در این کرسی‌ها ترس و واهمه دارند که این مسئله باید رفع شود.
 
آمادگی ضعیف  تشکل‌های دانشجویی برای برگزاری کرسی‌های آزاد اندیشی
 
سرپرست دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ولی عصر(ع) رفسنجان با اشاره به بستر سازی برگزاری کرسی‌های آزاداندیشی در دانشگاه گفت: ما بارها از طریق حراست به دانشجویان اعلام کردیم که هیچ فضای امنیتی در دانشگاه وجود ندارد؛ ولی تشکل‌های دانشجویی برای برگزاری کرسی اعلام آمادگی نمی‌کنند.
  
صادقی با اشاره به کرسی‌های برگزار شده در این دانشگاه گفت: دو کرسی با موضوع «افزایش ظرفیت دانشگاه‌ها آری یا خیر» و «9دی حماسه یا ...» در این دانشگاه برگزار شد، که کرسی 9دی به دلیل عدم استقبال دانشجو لغو شد.
 
وی با اشاره به موضوعات کرسی‌ها گفت: موضوعات مورد نیاز امروز جامعه دانشگاهی در حوزه فرهنگ و سیاست و مسائل روز است.
  
سرپرست دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ولی عصر(ع) رفسنجان با اشاره به راهکارهای استقبال دانشجویان برای برگزاری کرسی‌ها افزود: یکی از مهم‌ترین کارهایی که می‌تواند به بحث ترویج کرسی‌های آزاد اندیشی در دانشگاه‌ها نیز کمک کند، برگزاری جلسات کوچک و توأم با حضور دانشجو و استاد است که می‌تواند کرسی‌ها را ترویج دهد و حس اعتماد بین دانشجو را به وجود آورد.
 
دانشجویان از لحاظ آگاهی سیاسی پایین و قدرت تحلیل ندارند
 
مرتضی خالقی، دانشجوی فعال فرهنگی سیاسی دانشگاه ولی عصر(عج) رفسنجان در خصوص زمینه سازی و فرهنگ سازی کرسی‌ها بیان داشت: در حال حاضر کرسی‌ها ضعیف برگزار می‌شود و تا کرسی ایده‌آل فاصله زیادی داریم.
 
وی با اشاره به موانع آزاد اندیشی در دانشگاه افزود: امروز موضوعات پیرامون مسائل سیاسی روز می‌چرخد و دانشجویان دانشگاه ما از لحاظ آگاهی سیاسی پایین هستند و توانایی علمی و تحلیلی برای برگزاری این کرسی‌ها را ندارند.
  
این دانشجوی فعال فرهنگی، بومی گزینی دانشگاه‌ها را یکی دیگر از مشکلات عمده عنوان کرد و افزود: بومی گزینی باعث شده است که تبادل و تجارب آرا دانشجویان در سطح دانشگاه‌ها ضعیف شود.
 
خالقی گفت: تشکل‌ها اگر نسبت به برگزاری این کرسی‌ها اقدام نکرده‌اند، کم کاری متوجه خود آن‌هاست و کوتاهی کرده‌اند.
 
وی با اشاره به عدم استقبال دانشجویان از کرسی‌های آزاد اندیشی افزود: یکی دیگر از مشکلات، عدم خودباوری دانشجویان است و مسئولان دانشگاه این بستر را فراهم نکرده‌اند.
 
این دانشجوی فعال فرهنگی با اشاره به آسیب‌هایی کرسی‌ها گفت: از دلایل دیگر عدم برگزاری این کرسی‌ها این است که دانشجو و مسئولان خوب توجیه نیستند که کرسی‌های آزاد فکری به چه شیوه ای، در چه زمانی و با چه موضوعی باید برگزار شود.
 
خالقی گفت: سال گذشته برنامه منطقه آزاد در این دانشگاه اجرا شد و فقط دو دانشجو در این برنامه صحبت کردند و این نشان دهنده عدم تحلیل دانشجو از مسائل و مشکلات است.
  
وی با اشاره به مزیت‌های برگزاری کرسی در دانشگاه‌ها افزود: برگزاری کرسی‌های آزاد فکری باعث بالا رفتن قدرت تحلیل دانشجو و شعور سیاسی و رفع شبهات می‌شود .
 
مدیر مسئول نشریه روزنه بصیرت دانشگاه ولی عصر (ع) با اشاره به اینکه برخی دانشجویان فضای امنیتی را مانع برگزاری کرسی در دانشگاه می‌دانند، افزود: فضای دانشگاه، فضای امنیتی نیست و باز است و دانشجویان به دنبال پنهان کردن خود پشت کم کاری‌هایشان هستند.
 
خالقی با اشاره به شرکت دانشجویان تحصیلات تکمیلی در کرسی‌های آزاداندیشی افزود: یکی دیگر از مشکلات عدم شرکت این دانشجویان در برگزاری کرسی‌هاست و اگر دانشجویان مقاطع ارشد و دکترا در این کرسی‌ها شرکت کنند، باعث رونق پیدا کردن کرسی‌ها می‌شود و تأثیر بیشتری دارد.
 
در شرایطی که مقام معظم رهبری کرسی‌های آزاد اندیشی را به عنوان یکی از ضروریات فضای دانشجویی برمی شمارند، قطع به یقین ایجاد فضای امنیتی در قبال کرسی‌ها با فضای آزاد فکری که مورد نظر معظم له است، تناقض دارد و با این وجود در چنین شرایطی طبیعی است که دانشجو هیچ گاه برای بیان دیدگاه های خود بستر کرسی‌های آزاداندیشی را به عنوان یک بستر سالم قلمداد نمی‌کند؛ پس آنچه که ضروری به نظر می‌رسد این است که مسئولان اجرایی دانشگاه‌ها میزان دلسوزی خود را نسبت به اسلام و انقلاب تا حد مطلوبی افزایش دهند تا که شاید گره از کار کرسی‌های آزاداندیشی در دانشگاه های متأثر از فضای امنیتی گشوده شود.
 
امروز که مقام معظم رهبری به عنوان سکان‌دار کشتی انقلاب، کرسی‌های آزاد اندیشی را یکی از ضروریات فضای دانشجویی بر می شمارند و از طرفی ضرورت برگزاری کرسی‌های آزاد اندیشی در دانشگاه‌ها هر روز بیشتر از قبل احساس می‌شود، کم کاری مسئولان دانشگاه‌ها در اجرای آن با هیچ بهانه‌ای توجیه پذیر نیست و همت بیشتر دانشجو و مسئولان را می‌طلبد.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار