کاغذبازی و طی مراحل بسیار برای صدور مجوز کرسیهای آزاداندیشی از اصلیترین موانع برگزاری این کرسیها در دانشگاه آزاد بندرعباس است.
گروه فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»، «صاحبان فکر و اندیشه خود را در محیط تخصصى، بدون هوچیگرى مطرح کنند و نقادى شوند، صاحبان فکر باید بتوانند اندیشه خود را در محیط تخصصى، بدون هوچیگرى، بدون عوامفریبى و جنجال تحمیلى و زیادى مطرح کنند و نقادى شود؛ یک وقت بهطور کامل رد خواهد شد، یک وقت بهطور کامل قبول خواهد شد، یک وقت هم در نقادى اصلاح خواهد شد و شکل صحیح خود را بهدست خواهد آورد. این اتفاق باید بیفتد. ما الان این را نداریم. البته من به شما بگویم که محیط حوزه از این جهت بهتر از محیط دانشگاه است.»
این جملات فرازهایی از سخنان مقام معظم رهبری در دیدار اعضاى انجمن اهل قلم در سال گذشته است.
رهبر انقلاب بار و بارها برای برگزاری کرسی آزاداندیشی در دانشگاهها تاکید کردند و این مسئله مهم بارها و بارها از سوی مسئولان و دانشجویان به فراموشی سپرده شد؛ به گونه ای که دانشگاه آزاد بندرعباس با معماری سنتی اسلامی – ایرانی که یکی از دانشگاه های بزرگ در استان هرمزگان به شمار می رود، با جمعیتی بالغ بر 11 هزار دانشجو هنوز نتوانسته مطالبه رهبر را پاسخ گفته و در نیم ترم تحصیلی جاری، کرسی آزاداندیشی برگزار کند.
سید سجاد موسوی، مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه آزاد بندرعباس به موانع برگزاری کرسی آزاداندیشی در دانشگاه اشاره و تصریح کرد: کاغذبازی و مراحل صدور مجوزهای برای برگزاری کرسی ها را می توان از اصلی ترین و مهمترین موانع برگزاری این کرسی ها در دانشگاه دانست.
وی افزود: همچنین ترس مسئولان از برگزاری کرسی در محیط دانشگاه از دیگر موانع برگزاری این کرسی هاست، به طوریکه با این قضییه محتاطانه برخورد می شود.
مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه آزاد بندرعباس ادامه داد: با توجه به تاکید مقام معظم رهبری و پیگیری مجدانه ایشان باید سرعت و تعداد کرسی ها بیشتر باشد، اما متاسفانه در عمل به گونه دیگری است.
موسوی بیان کرد: این گونه برنامه ها اگر به نحو احسنت و آنگونه که خواسته مقام معظم رهبری است، برگزار شود، می توان گفت که بهترین و پربارترین برنامه های دانشجویی است.
وی در پایان با اشاره به اینکه کرسی های آزاداندیشی با توجه به شرایط و متناسب با موضوعات روز باید برگزار شود، کارنامه کرسی ها در نیمسال 92- 91 این دانشگاه را صفر اعلام کرد.
این در حالی است که حجت الاسلام حسن زارعی، معاون فرهنگی دانشگاه آزاد بندرعباس در این خصوص تصریح کرد: با توجه به اهمیت برگزاری کرسی آزاد اندیشی تاکنون با مشارکت گروه های علمی دانشگاه، این کار را در سطح کلاس ها انجام داده ایم.
وی افزود: اوایل آذرماه درخواست هایی از سوی تشکل ها و اساتید داشتیم و موضوعاتی مشخص شد؛ که اولین موضوعی که قرار شده بحث کرسی های آزاداندیشی در این دانشگاه باشد، موضوع «نظر قوای سه گانه در خصوص مشکلات موجود در تورم و گرانی ها» بود.
معاون فرهنگی دانشگاه آزاد بندرعباس ادامه داد: همچنین از سوی اساتید دانشگاه تقاضایی با موضوع تورم و گرانی برای برپایی کرسی داریم که تعدادی از اساتید قصد برگزاری آن را دارند.
حجت الاسلام زارعی در خصوص تعداد کرسی های برگزار شده بیان کرد: در این دانشگاه در مجموع بین پنج تا شش کرسی برگزار شده است، ضمن اینکه بسیج دانشجویی نیز یک کرسی بسیج برگزار کرده است!
معاون فرهنگی دانشگاه آزاد بندرعباس تصریح کرد: در نظر داریم در هر ماه یک یا دو کرسی را در سطح دانشگاه داشته باشیم.
زارعی خاطرنشان کرد: دانشجویان حوزه و دانشگاه به عنوان نخبگان اجتماعی از موثرترین نیروها برای رفع مشکلات جامعه هستند؛ بنابراین تشکیل کرسی آزاداندیشی لوازم کار یک دانشجو و دانشگاه است.
وی اظهار داشت: طبق تاکید رهبر معظم انقلاب در بحث کرسی ها نباید محدودیتی برای دانشجویان و اساتید قائل باشیم، جز در مباحثی که عناد و لجاجت وجود دارد.
معاون فرهنگی دانشگاه آزاد بندرعباس گفت: دانشجویان می توانند در مباحث مختلف سیاسی، اجتماعی و مشکلات صنفی درخواست برگزاری کرسی آزاداندیشی داشته باشند.
سخنان رهبری در بجنورد مملو از موضوع برای کرسی های آزاداندیشی است
حجت الاسلام سید عباس تقوی، مسئول دفاتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه های هرمزگان با اشاره به تاکید رهبر انقلاب مبنی بر اینکه؛ «حوزه ها، اساتید، دانشجویان و اهل علم به پا خیزند و کار کنند»، بیان داشت: اگر کرسی ها به سمت مطالبات رهبر انقلاب از دانشجویان، دانشگاه ها، نظام مدیریتی و مردم برود، آن وقت تاثیرگذار خواهد بود.
وی گفت: سخنان رهبر انقلاب در بجنورد مملو از موضوعاتی است که برای کرسی های آزاداندیشی دانشجویان قابل ارائه است که از جمله آن می توان به بحث کنترل موالید، سبک زندگی، بخش اصیل و اصلی تمدن و پیشرفت تمدن اسلامی و مواد مخدر به عنوان مسئله اصلی کشور اشاره کرد.
مسئول دفاتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه های هرمزگان گفت: شیوه های ترمیم در سبک زندگی، کم کاری، کم بودن مصرف تولیدات داخلی و تاکید رهبر انقلاب بر این موضوع که دروغ در جامعه رواج دارد، از دیگر موضوعاتی است که می توان در کرسی های آزاد اندیشی از آن استفاده کرد.
تقوی با اشاره به تاکید معظم له بر موضوع اقتصاد مقاومتی ادامه داد: اکنون موضوع عبور از شرایط حال و رسیدن به قله ساخت تمدن اسلامی و تحقق اهداف سند چشم انداز 1404 جزو سیاست هایی است که باید محقق شود.
وی اضافه کرد: موضوع انتخابات؛ انتخاب سالم، منتخب سالم، چگونگی شرکت و دعوت مردم به حضور، شیوه تاثیر گذاری بر انتخابات، آموزش مدیران در جایگاه اخلاقی خود، عذرخواهی مسئولان، تجارت اسلامی و راه های مبارزه با مفاسد اقتصادی در بازار از دیگر موضوعاتی است که در سخنان رهبر انقلاب کاملا واضح است، لذا نیازی نیست به دنبال موضوع باشیم.
مسئول دفاتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه های هرمزگان یادآور شد: رهبر انقلاب در بحث کرسی های آزاداندیشی جامعه را کاملا برای گفت و گو پیرامون موضوعات و مسائل اصیل اشباع کرده، لذا ایشان جلوتر از دیگران و بیشتر از دیگران به موضوعات جامعه واقف است و طرح بحث کرده و مسائل را تبدیل به گفتمان نموده اند.
مهدی باقری، رئیس دانشگاه آزاد بندرعباس هم در این خصوص از تشکیل ستاد کرسی های آزاداندیشی در این دانشگاه خبر داد و گفت: بسیج دانشجویی تشکلی فعال در برگزاری برنامه هاست و درخواست هایی متعدد برای برگزاری این کرسی ها دارد.
وی اظهار داشت: همزمان با برگزاری همایش ملی امام سجاد(ع) در 20 آذرماه، یکی از کرسی های فرعی این همایش در دانشگاه آزاد بندرعباس برگزار شد.