حضور اساتید ناکارآمد و بیاطلاع یکی از عوامل تضعیف کرسیهای دانشگاه پیامنور زنجان است، به طوریکه به گفته مسئولان دانشگاه ...
گروه فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»، اگر چه دانشگاهها در تلاشند تا به نحو احسن در برگزاری کرسیهای آزاد اندیشی گام بردارند، اما باید در مرحله نخست، اساتید بیسواد را از میدان به در کنند؛ چراکه دور از انتظار است یک استاد غیر مسلط و بیسواد بتواند به منویات مقام معظم رهبری در این حوزه خطیر عمل کند.
مقام معظم رهبری در دیدار با اساتید دانشگاه تهران، پرورش فرهنگی دانشجویان را مسئلهای بسیار ظریف و نیازمند تدبر فراوان و برنامهریزی صحیح در تدوین کتابها، انتخاب استادان با سواد و قدرتمند و برنامههای گوناگون دانشجویی دانستهاند.
در همین باب به بررسی پرونده دانشگاه پیامنور مرکز زنجان میپردازیم که با برگزاری سه کرسی آزاد اندیشی در نیمسال تحصیلی جاری با موضوعات «مطالبات دانشجویی»، «آزادی بیان» و «اشتغال زنان» یکهتاز این میدان در استان بوده است.
سید محمد موسوی، رئیس دانشگاه پیامنور زنجان در این خصوص تصریح کرد: همواره یکی از مهمترین دغدغههای این دانشگاه، برگزاری هرچه بیشتر و بهتر کرسیهای آزاد اندیشی است؛ این دانشگاه تا کنون اقدام به برگزاری سه کرسی آزاداندیشی کرده است که به عقیده من راضی کننده و کافی نبوده و دانشگاه ظرفیت های بسیار بیشتری را در این حوزه داراست.
وی یکی از مشکلات حلنشدنی برگزاری این کرسیها را عدم ورود اساتید با تجربه و کارآمد به میدان دانست و گفت: متاسفانه تعداد اساتید کاربلد در استان بسیار محدود بوده و این عده قلیل نیز خود را درگیر سخنان معظم له نمیکنند. اساتیدی هم که به وفور در شهر یافت میشوند از سواد علمی کافی بهرهمند نبوده و حضور آنان در این مجالس به ضرر دانشجو و دانشگاه است.
نشاط سیاسی دانشگاه در گروی کرسیهای آزاد اندیشی
موسوی با تکرار اعتقاد دیرینه مقام معظم رهبری مبنی بر ضرورت وجود روح و نشاط سیاسی در دانشگاهها افزود: رهبرانقلاب فرمودند: اگر دانشگاه بهکلی از سیاست دور باشد، خالی از شور و نشاط میشود و به محلی برای رشد میکروبهای خطرناک فکری و رفتاری تبدیل خواهد شد؛ اما معنای سیاسی شدن دانشگاهها این نیست که مراکز علمی به محلی برای استفاده جریانها و عناصر سیاسی تبدیل شوند.
رئیس دانشگاه پیامنور زنجان بیان کرد: همه میدانیم که دستیابی به این نشاط بدون برگزاری کرسیهای آزاد اندیشی میسر نیست؛ البته برگزاری کرسی با حضور اساتید بیاطلاع و بیسواد نیز ضرری جبران ناپذیری داشته و آزاداندیشی را از مسیر اصلی خود منحرف خواهد کرد.
وی با بیان اینکه باید هرچه سریعتر تعداد برگزاری کرسیهای آزاد اندیشی را بالاتر ببریم، افزود:بالا بردن کیفیت و کمیت برگزاری این کرسیها در گروی مطالعه و مطالبات دانشجویی است، اگر دانشجویان مانند گذشته عمل کرده، مطالعه، فعالیت و جنبشهای مثبت خود را در این راستا گسترش ندهند، قطعا روند برگزاری کرسیهای آزاد اندیشی در این دانشگاه نیز به کندی پیش خواهد رفت.
سید سعید صفوی، معاون دانشگاه پیام نور استان زنجان درباره این مهم گفت: چگونه ممکن است وقتی که دانشجویان خود را از بحث دور کردهاند، دانشگاه برای آنان برنامههای فرهنگی برگزار کند. برگزاری سه کرسی آزاد اندیشی در این نیمسال تحصیلی نیز به همت خود دانشگاه و مسئولان بسیج دانشجویی و فرهنگی بوده است.
وی تصریح کرد: همین دوری دانشجویان از فضای جنبش دانشجویی باعث شده است تا تشکلها و مسئولان هر برنامهای را که با حضور دانشجویان برگزار میکنند، کرسی آزاد اندیشی نام نهند تا عملکرد آنان زیر سوال نرود.
صفوی با بیان اینکه بسیاری از دانشجویان این دانشگاه نیمه حضوری و یا غیرحضوری به تحصیل مشغولند، بیان کرد: به همین دلیل جمع کردن دانشجویان در یک فضا کمی مشکل است؛ ولی این امر باعث نمیشود که پرونده کرسیها در دانشگاه بسته شود.
معاون دانشگاه پیام نور استان زنجان تصریح کرد: متاسفانه سال تحصیلی در حال اتمام میباشد، ولی هنوز تکلیف دانشگاه و چارچوب اصلی کرسیهای آزاد اندیشی مشخص نشده است.
وی بیان کرد: اگر با تشکیل ستادی متشکل از مسئولان استانی و دانشگاهی، چارچوب برگزاری این قسم برنامهها تشریح شود، قطعا شاهد پیشرفت روزافزون آنها خواهیم بود.
کرسیآزاداندیشی؛ عضوی از بدنه دانشگاه
همچنین اصغر حاجعلیاکبری، معاون فرهنگی و دانشجویی این دانشگاه تصریح کرد: به عقیده من کرسی آزاد اندیشی برنامه مازاد و یا برای اوقات فراغت دانشجویان نیست، بلکه این مهم عضوی جدانشدنی از پیکر دانشگاه محسوب میشود که برپایی هرچه بهتر آن مستلزم فرهنگسازی است.
وی به پایین بودن تعداد کرسی های آزاد اندیشی برگزار شده در دانشگاه اشاره کرد و افزود: عدم مطالعه دانشجویان پیش از کرسی، مسئولان را دلسرد میکند، حضار گاها از بحث اصلی دور شده و به حواشی منحرفکننده میپردازند که منشا آن بیبرنامگی کرسی و عدم مطالعه دانشجویان است،بنابراین این شرایط برگزاری کرسی های متعدد را با مشکل مواجه می کند.
میلاد افشاری، مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه پیامنور نیز در این خصوص تصریح کرد: در حال حاضر دانشگاه پیامنور با برگزاری تنها سه کرسی، بیشترین آمار برگزاری کرسیهای آزاد اندیشی در استان را به خود اختصاص داده است.
وی افزود: خوشبختانه بر خلاف بیشتر دانشگاهها تا کنون سابقه برخورد امنیتی با هیچ دانشجویی رخ نداده است و همواره دانشجویان با آزادی کلام در کرسیها ایفای نقش میکنند.
افشاری در پایان با بیان حدیثی از رسول خدا (ص) مبنی بر اینکه «ذکات علم، آموختن آن است»، از همه اساتید، نخبگان و فعالان دانشجویی خواست تا با حضور پررنگ در مراسمات دانشجویی بویژه کرسی آزاداندیشی که جز مهمترین برنامههای دانشگاهی محسوب میشود، به برگزاری هرچه بهتر آن کمک کنند.