برگزاری کرسیهای آزاد اندیشی در دانشگاه علوم پزشکی لرستان تحت تاثیر پیش داوریهای امنیتی و ادعای حجم سنگین دروس از ابتدای سال تحصیلی ...
گروه فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»؛ بسیج دانشجویی، نهاد رهبری، انجمن اسلامی دانشجویان تحکیم وحدت و معاونت فرهنگی و اجتماعی همه تشکل هایی هستند که می توانستند رونق بخش کرسی های آزاد اندیشی در دانشگاه علوم پزشکی لرستان باشند؛ اما برگزاری تنها یک کرسی در نیم ترم تحصیلی توسط بسیج دانشجویی عملکرد ضعیفی را در کارنامه این دانشگاه به ثبت رسانده است.
نگاه امنیتی انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی لرستان به کرسی های آزاد اندیشی مسئله ای است که گریبانگیر این تشکل در برگزار نکردن کرسی ها شده است، نگاهی که بنابر اذعان زهره صادقی، دبیر این تشکل موجب شده است ظرف این تشکل در برگزاری کرسی ها خالی بماند.
صادقی بیان کرد: متاسفانه دید اعضاء یک مقدار نسبت به کرسی ها امنیتی است و فعالیت سیاسی انجمن در این دانشگاه کمرنگ می باشد و اگر هم فعالیتی داشته باشند یا توسط خودشان یا سنگین بودن دروس و یا محیطی که در آن قرار دارند، سرکوب می شوند.
دبیر انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی لرستان با اشاره به اینکه در حوزه نشریه زمانی که اولین بار می خواستیم نشریه چاپ کنیم، دانشجویان به دلیل انحلال این تشکل در گذشته با ترس نوشته های خود را در اختیار قرار می دادند، تصریح کرد: به عنوان عضو شورای مرکزی دفتر تحکیم وحدت، تماس هایی از دانشگاههای سراسر کشور دارم که فضا را برای ما شفاف می کنند و با این وجود، متاسفانه گزارش ها از دانشگاه های دیگر حاکی از آن است که برخوردها با تشکل ها بویژه انجمن اسلامی امنیتی می شود و بسیج هم بعضا گلایه مند است؛ اما هنوز این فضای امنیتی به دانشگاه ما کشیده نشده است.
وی خاطرنشان کرد: هرگاه می خواستیم یک نشست سیاسی در دانشگاه برگزار کنیم، به ما گفتند که سعی کنید که خیلی حوزه بحث باز نشود؛ که این یک معضل است، چرا نباید بتوانیم که در فضای دانشگاه، خودمان به عنوان دانشجو اظهار نظر کنیم.
صادقی گفت: امسال در دیداری که با معاون فرهنگی وزیر بهداشت داشتیم، به ایشان گفتیم که سعی کنند فضای سیاسی دانشگاه ها در این سال که سال منتهی به انتخابات است باز شود تا دانشجو به احساس آزادی دست پیدا کند و آزادی بیان و آزادی پس از بیان داشته باشد؛ چرا که پس از وقایع سال 88 خیلی نیاز است که این فضا به کشور برگردانده شود تا سوء استفاده از طرف دشمنان صورت نگیرد.
دبیر انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی لرستان تاکید کرد: البته توصیه من این است که دانشجویان بر منویات رهبر معظم انقلاب پافشاری داشته باشند و مسئولان نیز فضا را برای دانشجویانی که همه آنها متعلق به این سرزمین و آب و خاک هستند و قطعا برای خدمت به این جامعه اقدام می کنند، باز نمایند.
وی با اشاره به اینکه قبول دارم که در حوزه کرسی های آزاداندیشی به علت پیش داوری امنیتی اعضاء غفلت کرده ایم، بیان کرد: یک دانشجو به قدری باید مقتدرانه عمل کند و به کار خودش که بر اساس منویات رهبری است، ایمان داشته باشد که مسائل اینچنینی سرکوب کننده انگیزه اش نباشد.
صادقی در ادامه با اشاره به اینکه متاسفانه شورای مرکزی انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی لرستان تنها مختص به دانشکده علوم پزشکی بوده است، گفت: متاسفانه به دلیل فشار کار بویژه در بخش کلاس های بالینی، باعث شده که نتوانیم به طور منسجم کار کنیم که این را به عنوان یک نقطه ضعف بزرگ شناسایی کرده ایم و پیگیر هستیم که انتخابات برگزار شود و انجمن دانشکده بهداشت و پیراپزشکی را که حجم دروس آنها سبک تر است، در این دانشکده فعال کنیم؛ با این امید که نقش بیشتری در اجرای کرسی ها ایفا کنیم.
دبیر انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی لرستان بیان کرد: این تشکل به کرسی ها وارد نشده است و بیشتر به سمت نشست رفته؛ به گونه ای که امسال سه نشست را برگزار کرده ایم.
وی با اشاره به یکی از ایرادات وارد بر دانشگاه علوم پزشکی لرستان گفت: بنا بر آیین نامه تشکل های دانشجویی مجوز برنامه باید از هیئت نظارت گرفته شود؛ اما رئیس دانشگاه علوم پزشکی لرستان قانون دیگری وضع کرده که صدور مجوزها توسط شورای فرهنگی صورت بگیرد؛ ولی تجربه نشان داده است تعداد اعضای این شورا بالاست و هر کس سلیقه خود را تحمیل می کند.
صادقی گفت: دانشگاه علوم پزشکی این ظرفیت را دارد که در کرسی های آزاداندیشی وارد بحث های دارویی و تحریم های دارویی بشود که در این راستا با چند نفر از اساتید صحبت شده و اگر بتوانیم از اساتید کشوری هم که در حوزه سلامت و هم در حوزه اقتصاد کلان کار کرده اند، به عنوان استاد داور استفاده کنیم.
در برگزاری کرسی ها دچار ضعف بنیادین هستیم
کوشکی، مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی لرستان نیز گفت: دانشگاه علوم پزشکی لرستان طی دو سالی که دانشجوی این دانشگاه هستم، نسبت به برگزاری کرسی های آزاد اندیشی ضعیف عمل کرده است و معتقدم یک کرسی برای نیم ترم تحصیلی بسیار کم است.
وی با اشاره به اینکه تنها کرسی آزاداندیشی در دانشگاه علوم پزشکی لرستان ابتدای مهرماه با موضوع «شور حسینی یا شعور حسینی» توسط بسیج دانشجویی در این دانشگاه برگزار شده است، افزود: این کرسی بدون اخذ مجوز از شورای فرهنگی دانشگاه برگزار شد و خوشبختانه همکاری لازم برای اجرای کرسی از ناحیه دانشگاه صورت گرفت.
کوشکی تصریح کرد: در برگزاری کرسی ها هنوز در ابتدای راه بوده و دچار ضعف بنیادین هستیم.
مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی لرستان گفت: استارت کرسی ها را به دلیل درگیر بودن با مسائلی مانند ساماندهی دفتر بسیج در این دانشگاه دیر زده ایم؛ البته نباید از سنگینی دروس دانشجویان رشته های پزشکی غافل شد و به همین دلیل مشارکت دانشجویان برای برگزاری برنامه ها کاهش می یابد؛ بنابراین جمع کردن حوزه علوم پزشکی کار سختی است، چون نیرویی نداری که در پیشبرد کارها مشارکت کند.
زمینه برای اجرای کرسی ها پیش نیامده است!
طرح ضیافت اندیشه اساتید یکی از طرح های دانشگاه های کشور با محوریت نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ها بود که اساتید دانشگاه های لرستان بویژه اساتید دانشگاه علوم پزشکی نیز 12 روز آخر ماه مبارک رمضان این طرح در مشهد مقدس گذراندند، با این وجود مسئول سابق نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه علوم پزشکی لرستان معتقد است که یکی از عواملی که برگزاری کرسی های این دانشگاه را در نیم ترم سال تحصیلی جاری تحت الشعاع خود قرار داده است، اجرای طرح ضیافت اندیشه اساتید است که وقت زیادی را به خود اختصاص داده است! حال سوال اینجاست که طرح ضیافت اندیشه اساتید که در فصل تابستان برگزار شده است چه تاثیری بر اجرای کرسی ها در فصل پاییز می تواند داشته باشد؟
حجت الاسلام موسوی زاده، مسئول سابق نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه علوم پزشکی لرستان گفت: زمینه ای برای اجرای کرسی ها پیش نیامده است؛ البته اینطور نیست که برگزاری کرسی ها در این دانشگاه ضعیف و کمرنگ انجام شده باشند؛ اما برنامه ها به گونه ای بود که درگیر آنها بودیم، به عنوان نمونه طرح ضیافت اندیشه اساتید مدت ها وقت ما را گرفت و درگیر این برنامه بودیم و این نبوده که ما عمدا برگزاری کرسی ها را نداشته باشیم.
وی افزود: تاریخ و برنامه های کرسی هایی که پیش بینی کرده ایم، موجود است و موضوعاتی چون مباحث اقتصاد مقاومتی و تحریم ها را مد نظر داریم.
انجمن اسلامی برای ورود به کرسی ها ترس دارد
قاسم زاده، مدیر اجتماعی و فرهنگی دانشگاه علوم پزشکی لرستان نیز با اشاره به اینکه طبق آیین نامه جدید کرسی ها هیچ مشکلی برای برگزاری کرسی ها نداریم و معتقدیم که طبق این آیین نامه کرسی ها به هیاهو و سر و صدا نخواهد انجامید، گفت: انجمن اسلامی دانشجویان در دولت اصلاحات یک سری مسائل را در دانشگاه ایجاد کرده بود که به دلیل ذهنیت های موجود نسبت به آن مسائل، فعالان این تشکل در حال حاضر مقداری ترس دارند که به کرسی ها ورود پیدا کنند.
وی افزود: دانشگاه حدود دو سال انجمن اسلامی نداشته است؛ اما این انجمن را فعال کرده ایم و آمادگی هر نوع امکانات و خدمات به این تشکل را داریم؛ البته حمایتی که دانشگاه از تشکل انجمن اسلامی دانشجویان تحکیم وحدت می کند مورد سوال است.
قاسم زاده با اشاره به اینکه از ابتدای سال تحصیلی تا کنون یک کرسی آزاد اندیشی را برگزار کرده ایم، ادامه داد: یکی از دانشگاه ها اعلام کرده بود که سال گذشته 15 کرسی آزاداندیشی را برگزار کرده ایم که پرسش و پاسخ هیئت رئیسه را هم به عنوان کرسی عنوان کرده اند که معاون سیاسی استانداری این را به عنوان کرسی قبول نکرد.
مدیر اجتماعی و فرهنگی دانشگاه علوم پزشکی لرستان گفت: با توجه به دستورالعمل جدید اگر در هر ترم دو کرسی را برگزار شود، می توانیم کرسی ها را با دستیابی به نتایج مثبت برگزار کنیم.
وی مشغله فکری و درسی دانشجویان این دانشگاه را در روند برگزاری کرسی ها موثر دانست و افزود: دروس علوم پزشکی دروس سنگینی هستند و بعد از چند ترم دانشجویان وارد واحدهای بالینی می شوند که با حضور آنها در بیمارستان، کمتر شاهد حضور شان در دانشگاه هستیم.
دو کرسی را تا پایان سال برگزار خواهیم کرد
قاسم زاده بیان کرد: با وجود اصرار فراوان برای ترغیب دانشجویان در خصوص برنامه های دانشجویی، متاسفانه آنها به این مسائل ورود پیدا نمی کنند.
مدیر اجتماعی و فرهنگی دانشگاه علوم پزشکی لرستان از برگزاری جلسه هماهنگی برای اجرایی کردن آیین نامه جدید کرسی های آزاد اندیشی در آینده نزدیک خبر داد و گفت: امیدواریم که طبق این آیین نامه تا پایان سال دو کرسی آزاد اندیشی را در دانشگاه برگزار کنیم.
در شرایطی که مقام معظم رهبری به عنوان سکاندار کشتی انقلاب، کرسی های آزاد اندیشی را به عنوان یکی از ضروریات فضای دانشجویی برمی شمارند، قطع به یقین ایجاد فضای امنیتی در قبال کرسی ها با فضای آزاد فکری که مورد نظر معظم له است، تناقض دارد و با این وجود در چنین شرایطی طبیعی است که دانشجو هیچ گاه برای بیان دیدگاه های خود بستر کرسی های آزاداندیشی را به عنوان یک بستر سالم قلمداد نمی کند؛ پس آنچه که ضروری بنظر می رسد این است که مسئولان اجرایی دانشگاه ها میزان دلسوزی خود را نسبت به اسلام و انقلاب تا حد مطلوبی افزایش دهند تا که شاید گره از کار کرسی های آزاداندیشی در دانشگاه های متاثر از فضای امنیتی گشوده شود.