کد خبر:۲۲۱۷۹۶
نیم‌ترم آزاداندیشی در دانشگاه‌ها-58؛

پاس‌کاری آزاداندیشی در دانشگاه علوم پزشکی بیرجند

دانشگاه علوم پزشکی بیرجند با بیش از 1600 دانشجو یکی از مراکز علمی است که ترم جاری را با غفلت تشکل‌های نسبت به برگزاری کرسی‌ها گذراند.

گروه فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»؛ طرح ایده ایجاد کرسی‌ها‌ی آزاداندیشی در مراکز علمی دانشگاهی و حوزوی توسط مقام معظم رهبری در نامه به جمعی از دانش‌آموختگان حوزه علمیه در تاریخ 16 بهمن 81 و به صورت موکد در بیانات معظم له در دیدار با جمعی از نخبگان علمی کشور در ششم آبان ماه 88 در خصوص ضرورت راه‌اندازی کرسی‌های مناظره، نقد، نظریه‌پردازی و آزاداندیشی در دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی به عنوان فرآیندی مبتنی بر عقلانیت و به‌کارگیری خرد جمعی در جهت تحقق جنبش نرم افزاری و توسعه علمی کشور مورد تاکید قرار گرفت.

 

 طی این مدت بسیاری تشکل های دانشجویی در دانشگاه ها این موضوع را با جدیت پیگیری و با برگزاری کرسی هایی ارزشمند با موضوعات مختلف در راستای تحقق فرمایشات مقام معظم رهبری و توسعه علمی کشور گام هایی برداشته اند.

 

 در این بین برخی از دانشگاه ها بوده اند که کرسی های معدودی را برگزار کرده و یا به بهانه ها و عذرهای مختلف سعی در کمرنگ نشان دادن کم کاری خود و یا پاک کردن صورت مسئله داشته اند.

 

 دانشگاه علوم پزشکی بیرجند با بیش از 1600 دانشجو یکی از این مراکز مهم علمی استان خراسان جنوبی است که ترم جاری را به غفلت نسبت به برگزاری کرسی ها گذراند؛ موضوعی که تمامی مسئولان تشکل های این دانشگاه به آن اذعان دارند.

 

 محمد مهدی زاده، مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند در این خصوص گفت: در ترم جاری کرسی آزاداندیشی در این دانشگاه برگزار نشده است و تنها یک جلسه پرسش و پاسخ در مورد مسائل اقتصادی برگزار شد.

 

 وی با بیان اینکه مقام معظم رهبری تاکید زیادی بر برگزاری کرسی ها و شکل گرفتن فضای آزاد در دانشگاه ها دارند، تصریح کرد: متاسفانه هنوز دانشجویان در مورد کرسی ها و فضای آزاد فکری در دانشگاه ها آگاهی ندارند.

 

 نبود کارشناس عامل اصلی برگزار نشدن کرسی

 

مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند با بیان اینکه کم کاری تشکل ها و مسئولان فرهنگی دانشگاه باعث شد تا در ترم جاری هیچ کرسی برگزار نکرده باشیم، افزود: یکی از مهمترین موانع بر سر راه برگزاری کرسی در دانشگاه نبود کارشناس است.

 

 مهدی زاده در خصوص برنامه های این تشکل در ترم آینده گفت: جلساتی جهت برنامه ریزی برای برگزاری کرسی هایی با موضوعات مختلف در ترم آینده برگزار شده است.

 

 برخی دانشجویان از حرف زدن در جمع می ترسند

 

کیهان ابراهیمی، مسئول انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی بیرجند نیز در این مورد تصریح کرد: همواره یک سری محدودیت هایی بر سر راه برگزاری این کرسی ها وجود دارد که بخشی به دانشگاه و قسمتی به کوتاهی تشکل ها بر می گردد.

 

 وی با اینکه در ترم جاری همه تشکل ها برای برگزاری کرسی ها کوتاهی کردند، گفت: در این ترم فقط یک تریبون آزاد با عنوان «انتظارات دانشجو از فضای سیاسی و فرهنگی دانشگاه» برگزار شد که به دلیل عدم اطلاع رسانی استقبال خوبی از آن صورت نگرفت.

 

 مسئول انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی بیرجند اظهار داشت: هنوز برخی از دانشجویان نسبت به صحبت کردن و حرف زدن در جمع و اینکه مشکلی برای آنها ایجاد شود، ترس دارند.

 

 ابراهیمی ادامه داد: گروهی دیگر از دانشجویان تشکیل فضای آزاداندیشی در دانشگاه ها را بی فایده می دانند و معتقدند که این کرسی ها تاثیری ندارد و صدایشان به جایی نمی رسد.

 

 وی اظهار داشت: متاسفانه در دانشگاه علوم پزشکی بیرجند جو سنگینی حاکم است و کسی جرات صحبت کردن در حوزه سیاست را ندارد.

 

فضای صحبت کردن در دانشگاه علوم پزشکی بیرجند کمرنگ است

 

 مهدی بزم آرا، مسئول جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی بیرجند هم با اشاره به اینکه در ترم گذشته چهار کرسی با موضوعات مختلف با همکاری جامعه اسلامی در این دانشگاه برگزار شد، گفت: این در حالی است که در ترم جاری هیچ کرسی در دانشگاه برگزار نشده است.

 

وی با بیان اینکه همه تشکل ها در ترم جاری در رابطه با برگزاری کرسی ها غفلت کرده اند، اظهار داشت: یکی از عوامل عدم برگزاری کرسی در این ترم در دانشگاه علوم پزشکی بیرجند این است که هنوز دانشجویان اهمیت کرسی ها را باور ندارند.

 

 مسئول جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی بیرجند تصریح کرد: متاسفانه فضای صحبت کردن در دانشگاه علوم پزشکی بیرجند کمرنگ است که باید این فضا از طریق تریبون آزاد دانشجویی و برپایی کارگاه های مختلف دانشجویی فراهم شود.

 

 فقط یک کرسی آن هم در کلاس درس

 

 حجت الاسلام سید حسن سیدی، مسئول دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه علوم پزشکی بیرجند نیز درباره این موضوع گفت: با توجه به تاکیدات مقام معظم رهبری مبنی بر تشکیل کرسی ها در دانشگاه ها، این کرسی ها باید با جدیت در دانشگاه ها پیگیری و برگزار شود.

 

 وی تصریح کرد: نسل جوان به ویژه دانشجویان حرف ها و نظراتی دارند که با تشکیل کرسی هایی مفید و مداوم می توان به آنها فرصت بیان داد.

 

 مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه علوم پزشکی بیرجند گفت: در ترم جاری تنها یک کرسی در این دانشگاه آن هم در کلاس درس برگزار شده است.

 

 سیدی با اشاره به اینکه برگزاری یک کرسی در دانشگاه علوم پزشکی بیرجند نمی تواند آمار خوبی برای این دانشگاه باشد، افزود: این موضوع در شورای فرهنگی دانشگاه مطرح شده و برای ترم آینده مرتفع خواهد شد.

 

 وی با بیان اینکه برگزاری کرسی ها یک ضرورت در دانشگاه هاست، تصریح کرد: برگزاری این کرسی ها می تواند به نظرات و شبهات نسل جوان به ویژه دانشجویان پاسخ های قانع کننده بدهد.

 

 مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه علوم پزشکی بیرجند گفت: نباید انتظار داشت که در کرسی ها تعداد زیادی دانشجو شرکت کنند، بلکه حتی اگر تعداد دانشجویان به حدی برسد که مخالف و موافق حضور داشته باشند، می توان در یک کلاس هم کرسی ها را برگزار کرد.

 

 سیدی با بیان اینکه دانشجویان در دانشگاه علوم پزشکی بیرجند برای انتخاب موضوع و کارشناس محدودیتی ندارند، اظهار داشت: فضا برای برگزاری کرسی ها در این دانشگاه فراهم است و دلیل عدم برگزاری کرسی ها کم کاری از سوی همه مسئولان و تشکل ها بوده است.

 

 وی تصریح کرد: متاسفانه هنوز دانشجویان به دلائل مختلف، از ابراز عقیده شخصی خود در این کرسی ها ترس و واهمه دارند که این مسئله باید رفع شود.

 

 مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه علوم پزشکی بیرجند بیان داشت: از آنجا که ترم جدید از بهمن شروع می شود، سعی خواهیم کرد موضوعات کرسی ها را پیرامون انقلاب اسلامی و مناسبت های بهمن ماه برگزار کنیم.

 

 سیدی در پایان گفت: همدلی بین مسئولان و تشکل های دانشجویی دانشگاه عامل اصلی بهتر و بیشتر برگزار شدن کرسی هاست.

 

 موضوع کرسی ها باید از مباحث مورد نیاز دانشجویان انتخاب شود

 

 حجت الاسلام مهدی عبدالرزاق نژاد، مسئول امور فرهنگی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند نیز کرسی های آزاد اندیشی را از جمله مباحثی عنوان کرد که در نوع خود از اهمیت بالایی برخوردار می باشد.

 

 وی با اشاره به اینکه در کرسی های آزاد اندیشی زمینه برای طرح اشکالات و سوالات دانشجویان فراهم است، گفت: در کرسی های آزاد اندیشی روشنفکری و معرفت افزایی رخ می دهد، به همین دلیل است که مقام معظم رهبری و دیگر مسئولان فرهنگی کشور بر برگزاری کرسی ها تاکید دارند.

 

 مسئول امور فرهنگی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند یادآور شد: برای برگزاری هر چه بهتر این کرسی ها و رسیدن به نتیجه مطلوب باید ضوابط و مقرراتی را مراعات کرد، وگرنه به هدف مطلوب و نتیجه ایده ال که مد نظر است دست نخواهیم یافت.

 

 عبدالرزاق نژاد با بیان اینکه در سال جاری هفت کرسی آزاد اندیشی در حوزه فرهنگی و گروه معارف اسلامی در این دانشگاه برگزار شده است، اظهار داشت: از این تعداد چهار کرسی را امور فرهنگی و سه کرسی را گروه معارف دانشگاه برگزار کرده، که کرسی های گروه معارف در کلاس درس برگزار شده است.

 

 وی تصریح کرد: «جدایی دین از سیاست آری یا خیر»، «نقد عملکرد معاونت فرهنگی»، «حقوق زن در اسلام، ایران و غرب»، «بایدها و نبایدهای موسیقی»، «روابط دختر و پسر آری یا خیر»، «آزادی چرا و چگونه» و «دین و زندگی» عناوین کرسی هایی است که از ابتدای سال 91 در دانشگاه علوم پزشکی بیرجند برگزار شده است.

 

 مسئول امور فرهنگی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند ادامه داد: اگر کرسی ها تداوم داشته باشد و یک هفته در میان یا ماهی یکبار برگزار شود، بسیاری از شبهات دانشجویان پاسخ داده خواهد شد.

 

 عبدالرزاق نژاد با اشاره به اینکه در حال حاضر سه تشکل بسیج دانشجویی، انجمن اسلامی مستقل و جامعه اسلامی دانشجویی در این دانشگاه فعال هستند، افزود: این تشکل ها در چارچوب و مقررات مربوط به تشکل ها فعالیت می کنند که برای بهتر شدن وضع کرسی ها لازم است تشکل ها فعالتر شوند و با برنامه ریزی دقیق، کرسی ها را طی بازه زمانی مشخص به طور مرتب برگزار کنند.

 

 وی گفت: موضوع کرسی ها باید از مباحث مورد نیاز دانشجویان انتخاب شود تا آنها درباره آن موضوع حرف داشته باشند، البته مسئولان دانشگاه هم به لحاظ اقتصادی و پشتیبانی های فکری و فرهنگی کمک خواهند کرد که در آن صورت شاهد برگزاری کرسی هایی باشکوه خواهیم بود.

 

کرسی ها در ترم آینده با جدیت دنبال می شود

 

رضا دستجردی، معاون فرهنگی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند نیز با اشاره به اهمیت زیاد برگزاری کرسی ها تصریح کرد: مقام معظم رهبری بارها در بیاناتشان بر لزوم برگزاری این کرسی ها تاکید کرده اند، آن هم کرسی هایی با کیفیت که دانشجویان در آن بتوانند نظرات موافق و مخالف خود را بیان کنند.

 

 وی تاکید کرد: در این کرسی ها افرادی باید به عنوان کارشناس انتخاب شوند که در زمینه موضوع مورد بحث آگاهی و اشراف اطلاعاتی داشته باشند.

 

 معاون فرهنگی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند تصریح کرد: به دلیل اینکه مجری برگزاری کرسی ها تشکل ها هستند، معاونت فرهنگی این دانشگاه از تمامی کرسی هایی که از سوی تشکل ها پیشنهاد شود، حمایت و با آنها همکاری کاملی خواهد داشت.

دستجردی با بیان اینکه ترم گذشته پیشنهاد برگزاری کرسی را از سوی هیچ یک از تشکل ها نداشتیم، خاطرنشان کرد: ترم آینده این موضوع با جدیت دنبال خواهد شد.

 

 به هر حال، دیگران را مقصر نشان دادن، بهانه ها و عذر آوردن های مختلف و از همه مهمتر وعده دادن برای آینده که چند برابر جبران می کنیم، عادتی شده برای همه دانشگاه ها تا سرپوشی برای کم کاری های خود داشته باشند، اما آنچه در واقع محقق می شود فراموشی است و وقتی دوباره به سراغشان بروی همان مطالب قبلی را تکرار می کنند؛ اینکه برای آینده چه برنامه هایی دارند؛ از آوردن کارشناسان آنچنانی تا جمع کردن جمعیت چند صد نفری و فلان و فلان.

 

 شاید یکی از مشکلات اساسی عدم برگزاری کرسی در دانشگاه ها، سخت گیری های بی مورد تشکل ها باشد؛ اینکه تا جمعیت چند صد نفری نباشد کرسی تشکیل نمی دهیم یا اینکه کارشناس کرسی باید فردی با درجات بالای تحصیلی و در درجه اول، از مسئولان کشوری باشد، اما به نظر می رسد که اگر تشکل ها اراده ای قوی و محکم داشته باشند، دیگر سختگیری های بی مورد یا هدفدار برخی از دانشگاه ها هم نخواهد تونست مانعی بر سر راه برگزاری کرسی ها باشد.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
نظرات شما
حميد رضا عطايي
-
۱۸ دی ۱۳۹۱ - ۰۹:۱۷
سلام آقا چرا بهانه ها رو ساده منتشر مي کنيد.اينا بهانه است کرسي ها همان موقع با پا فشاري در دانشگاه آزاد بيرجند و دانشگاه سراسري بيرجند چه طور برگزار شد اونا هم براي برگزاري کرسي همين مشکلاتو داشتند. پيگيري نکرديد ديگه خلاص.
0
0
امير
۲۳ دی ۱۳۹۱ - ۱۳:۱۱
برادر سلام
شما ديگه چرا
شما كه قبلا بوديد چند تا برگزار كرديد ؟؟؟؟؟؟؟؟!!!!!
پربازدیدترین آخرین اخبار