کد خبر:۲۲۱۴۳۳
نیمترم آزاداندیشی در دانشگاهها-36؛
«دانشگاه شاهد» شاهد هیچ کاری در کرسی ها نبوده است
معاون فرهنگی دانشگاه شاهد در یک جمله گفت ما هنوز کاری انجام نداده ایم. این بهترین توصیف اوضاع این دانشگاه در حوزه کرسی آزاد اندیشی بود.

باشگاه خبرنگاران «خبرگزاری دانشجو»، مجتبی صفاری بادی؛ کرسی های آزاداندیشی در مقام تعریف نه تنها جایی برای رشد علوم درسی بلکه مکانی امن برای رشد فرهنگ و بینش مندی جامعه است. جاییکه در آن پرسیدن سوال هیچ مانعی ندارد و همه جمع شده اند تا در نگاه اول با دید تئوریک و بعد با بعمل درآوردن تئوری ها به رشد و تعالی جامعه کمک کنند.
فضای خاص دانشگاه، محدودیت دیدگاه ها
سعید گل صنم لو، مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه شاهد با بیان اینکه این روزها فضای رخوت و سستی در دانشگاه ها حاکم است، گفت: دلیل تاکید مقام معظم رهبری در برگزاری کرسی های آزاداندیشی حاکم بودن چنین فضایی است.
وی در ادامه گفت: در سطح کشور و در بحث دانشجویی وقتی مخالفت ها در محیط دانشگاه که یک محیط فعال است مطرح می شود، می توان آن را بصورت مناسب حل کرد و باید یک محیط فعال و باز ایجاد شود تا نظرات چه موافق و چه مخالف مطرح گردد.
گل صنم لو با توجه به فضای خاصی که در دانشگاه شاهد حاکم است، گفت: اندیشه های مختلف در دانشگاه های دیگر به راحتی مطرح می شود ولی به دلیل فضای خاصی که در دانشگاه شاهد حاکم است، دانشجویان این دانشگاه در مورد هر موضوع و اتفاقی نمی توانند اظهار نظر کنند و این فضا، دانشجویان را در ارائه نظرات و دیدگاه ها دچار محدودیت کرده است.
گل صنم لو در مورد برگزاری کرسی های آزاداندیشی در دانشگاه شاهد گفت: ما با تشکیل یک کار گروه، چندین ماه بر روی برگزاری کرسی های آزاداندیشی در دانشگاه بحث کردیم که نتیجه آن برگزاری یک کرس با موضوع «حجاب» بود.
وی همچنین در مورد آینده کرسی های آزاداندیشی در دانشگاه شاهد گفت: این ترم ترکیب جدید و نیروی کار جدیدی را ایجاد کردیم که انشاالله با بحث و گفت وگوهایی که انجام شده، قرار است استارت برگزاری کرسی های آزاداندیشی از بهمن ماه بازهم زده شود ولی هنوز در مورد موضوع آن به نتیجه قطعی نرسیده ایم.
این دانشجوی رشته علوم سیاسی در پایان گفت: این وظیفه ماست که با برگزاری کرسی های آزاد اندیشی به پیشرفت و توسعه جامعه و کشورمان کمک کنیم اما مسئولین هم می توانند با تشویق و ترغیب ما به انجام این وظیفه کمک کنند.
فرهنگ یعنی همه چیز
محمد ایرانی مسئول فرهنگی بسیج دانشجویی دانشگاه شاهد در مورد ترس از کرسی های آزاداندیشی گفت: کسانی که مخالف آزاداندیشی و گفتن نظرات مخالف هستند، از حقیقت می ترسند و دیکتاتور و جزم اندیش هستند. کرسی های آزاداندیشی نیاز جامعه دانشگاهی و حوزوی ماست.
این عضو کارگروه کرسی آزاداندیشی دانشگاه شاهد ویژگی مثبت کرسی های آزاداندیشی را بسیار دانسته و بیان داشت: آزاداندیشی ضامن یک جامعه و دانشگاه پیشرفته است. نباید آزاداندیشی را ساده لوحانه فدای مصلحت کنیم. به هیچ وجه نباید اجازه داد با سیاسی کاری و تفکرات غلط از بیان افکار مخالف و حتی متضاد جلوگیری شود. انقلاب اسلامی با کرسی های آزاداندیشی توانست ایدئولوژی مسلط در دانشگاه ها شود. شهید مطهری به واگذاری یک کرسی به مارکسیست ها در دانشگاه اشاره کردند و معتقد بودند که حتی دشمنان نیز باید محلی برای ابراز عقاید خود داشته باشند. اگر صاحب کرسی باشند جایی برای مظلوم نمایی نخواهند یافت و دروغ های سحرانگیزشان نیز نابود می شود. "إِنَّ الْبَاطِلَ کَانَ زَهُوقًا"
محمد ایرانی، سردبیر نشریه دانشجویی فریاد سکوت درباره شکل و نحوه اجرای کرسی های آزاداندیشی گفت: برنامه ها بیشتر می بایست فرهنگی باشد. سیاست زدگی در کرسی ها ما را از آرمان ها و اهدافمان دور می کند. فرهنگ یعنی همه چیز. اگر فرهنگ را اصلاح کنیم، فکر فرهنگی را در کشور اصلاح نماییم، تفکر غالب دانشجویان را به سمت فرهنگ سوق دهیم، می توانیم به راحتی سیاست، اقتصاد، و حتی ورزش را آنطور که مطلوب است، بسازیم.
این فعال دانشجویی در پایان ضمن برشمردن جلساتی که برای برگزاری کرسی ها صورت گرفته است خطاب به جامعه دانشگاهی خاطرنشان کرد: مسئولان و دانشجویان و تمام کسانی که برای این مهم دل می سوزانند باید بدانند که «به عمل کار برآید، به سخن رانی نیست».
دانشجویان به عنوان دیدبان های نظام اسلامی
محسن نیکبخت، دبیر انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه شاهد گفت: با توجه به تاکید مقام معظم رهبری بر برگزاری کرسی های آزاداندیشی، ما دانشجویان به عنوان دیدبان های نظام اسلامی، مهمترین و موثرترین نقش را در این حوزه ایفا می کنیم چرا که رهبر کبیر انقلاب در مورد جایگاه دانشگاه فرمودند: «اگر دانشگاه اصلاح شود، جامعه اصلاح می شود».
وی در مورد برگزاری کرسی های آزاداندیشی توسط انجمن اسلامی گفت: بعد از فرمایشات مقام معظم رهبری، انجمن اسلامی دانشگاه شاهد بر آن شد با برگزاری جلسات مختلف فکری و محتوایی، لزومات کار را برای برگزاری کرسی های آزاداندیشی در دانشگاه شاهد فراهم کند.
نیکبخت در ادامه اظهار کرد: انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه شاهد با جدیت بیشتر پیگیر این موضوع بوده و با برگزاری کارگروه های مختلف اقتصادی، سیاسی، اجتماعی و فرهنگی، جلسات مختلفی را با صاحبنظران و کارشناسان این حوزه ها برگزار کرده است و به دست آوردهای خوبی رسیده است.
وی همچنین در مورد برگزاری کرسی های آزاداندیشی توسط انجمن اسلامی در آینده گفت: هنوز موضوع ها اولویت بندی نشده ولی ما در پی آن هستیم که با جدیت بیشتر و البته با کار و کیفیت بهتر، برگزاری کرسی های آزاداندیشی را در دانشگاه شاهد شروع کنیم.
نیکبخت در خاتمه گفت: با توجه به نزدیک شدن انتخابات ریاست جمهوری و همچنین موضوعات اقتصادی که گریبانگیر مردم بویژه قشر دانشجو شده است، بر آن هستیم در ادامه کار با موضوعات مورد نیاز و موضوعات روز بین قشر فرهیخته به برگزاری کرسی های آزاداندیشی بپردازیم.
هنوز کاری انجام نداده ایم
محسن فراهانی، معاونت فرهنگی دانشگاه شاهد با بیان این جمله که «ما هنوز کاری انجام نداده ایم» از مصاحبه با ما خودداری کرد.
باتوجه به فضایی که امروزه در دانشگاه ها حاکم است و با تاکید مقام معظم رهبری، برگزاری کرسی های آزاداندیشی در تمامی دانشگاه ها باید با جدیت تمام پیگیری شود تا شور و نشاط به فضای دانشگاهی بازگردد و باید بدانیم که دانشگاه شاهد از این قضایا مستثنا نیست. با توجه به کم کاری های فراوانی که از طرف مسئولان و نهادهای موجود در دانشگاه شاهد صورت گرفته امید است در آینده این کم کاری ها جبران شود.
لینک کپی شد
گزارش خطا
۰
ارسال نظر
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
کاش يه ذره تاثير داشته باشه ولي اصلن قرار نيست اينا کاري بکنن.
اميدوارم متوجه منظورم شده باشي