فراهم کردن زیرساختهای برگزاری کرسیهای آزاداندیشی یکی از مولفههای برگزاری این کرسیهاست، اما در دانشگاه هرمزگان ...
گروه فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»، گسترش فرهنگ تولید علم و اندیشه در کشور با ایجاد فضای نقادی علمی در پرتو آزاداندیشی حقیقی در دانشگاهها و حوزهها به وجود می آید، مسئولان باید یکی از حامیان و میدان داران این حرکت در دانشگاه ها باشند؛ نه اینکه با بهانه جویی، این حرکت به عنوان مطالبه اصلی رهبر انقلاب از دانشجویان، روندی لاک پشتی به خود بگیرد.
اجرای کرسی ها و تریبون ها در دانشگاه هرمزگان نیز نیاز به تاییدیه از هیئت نظارت دانشگاه دارد و ممکن است چند ماهی از ترم تحصیلی بگذرد و جایگاه های مسئولان آن مشخص نباشد، از این رو روند برگزاری کرسی ها در دانشگاه ها با کندی رو به رو است و یا بعضا مخالفت هایی نیر در این خصوص صورت می گیرد.
به گونه ای که این دانشگاه در نیم ترم اول سال تحصیلی جاری توانسته تنها یک کرسی برگزار کند.
سامان قلتاشی، دبیر انجمن اسلامی دانشجویان مستقل دانشگاه هرمزگان در این زمینه ضمن گلایه از روند برگزاری کرسی های آزاد اندیشی در این دانشگاه گفت: در این دانشگاه برای اینکه جوی بی طرف بر کرسی ها حاکم شود، متولی کرسی ها کانون اندیشه و بیان است که زیر نظر معاونت فرهنگی دانشگاه کار می کند.
وی افزود: با این وجود خود ما هم چند بار درخواست اجرای کرسی و تریبون آزاد دادیم، ولی در این مدت با توجه به جابه جایی معاونت فرهنگی وقفه ای ایجاد شد و ما انتظار داشتیم با تثبیت معاون فرهنگی جدید، این موضوع پیگیری شود.
دبیر انجمن اسلامی دانشجویان مستقل دانشگاه هرمزگان اضافه کرد: اجرای کرسی ها و تریبون ها نیاز به تاییدیه از هیئت نظارت دانشگاه شامل هیئت رئیسه، مسئول نهاد رهبری، معاون فرهنگی و معاون پژوهشی دانشگاه دارد.
قلتاشی گفت: با وجود درخواست های مکرر ما، دو ماه از سال گذشته و هنوز جلسه هیئت نظارت تشکیل نشده است؛ در این راستا به اعضای هیئت نظارت نامه زدیم که اگر نمی خواهند جلسه ای پیرامون این موضوع برگزار کنند، تولیت کرسی ها را به خود تشکل های دانشجویی بسپارند.
برگزاری تنها یک کرسی، ما را در مقابل مقام معظم رهبری شرمنده کرد
مصطفی شجاع آب، مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه هرمزگان نیز در این خصوص تصریح کرد: متاسفانه برخلاف سال گذشته دانشگاه هرمزگان، در نیم ترم اول تحصیلی جاری تنها یک کرسی در قالب میزگرد با موضوع «غدیر و قلمرو دین» برگزار شده که باعث شرمندگی ما در مقابل مقام معظم رهبری شده است؛ این وضعیت در حالی است که در مدت مشابه در سال گذشته دو یا سه کرسی در قالب های مختلف برگزار شده بود.
وی گفت: متاسفانه به دلایل زیادی، برگزاری این کرسی ها به تاخیر می افتند که از جمله آنها می توان به بروکراسی های اداری و نامه نگاری ها اشاره کرد؛ بعضی اوقات دیده می شود که شخص خودش هم باید به پیوست نامه ای که می نویسد، تمام امورات اداری را طی کند.
مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه هرمزگان افزود: یکی دیگر از دلایل تاخیر در برگزاری این کرسی ها عدم ثبات در معاونت فرهنگی در مهرماه بود که با روی کار آمدن معاونت جدید، این انتظار می رود که کرسی ها بدون دغدغه برگزار شود.
شجاع آب بیان کرد: خود موضوع کرسی ها نیز حائز اهمیت است؛ متاسفانه این موضوعات حساسیت بیش از حد برخی مسئولان را به دنبال دارد؛ البته نباید چنین باشد.
وی خاطرنشان کرد: در این زمینه تشکیل جلسات هیئت نظارت حائز اهمیت است و انتظار ما از این مجموعه خیلی بیشتر از اینهاست.
مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه هرمزگان گفت: در سال پیش دیدیم که هم استقبال از کرسی ها خوب بود و هم خروجی این کرسی ها در دانشگاه نمود داشت؛ این امر نه تنها باعث افزایش سطح آگاهی دانشجویان شده بود، بلکه شور و نشاطی هم در میان دانشجویان ایجاد کرده و باعث تخلیه انرژی دانشجویان شده بود.
شجاع آب یکی دیگر از مزیت های این کرسی ها را مشخص شدن نقاط ضعف هم در سطح کلان و هم در سطح خرد عنوان کرد که می توان با برنامه ریزی، بر اساس آنها به اهداف جامعه اسلامی رسید.
وی در خصوص موضوعات کرسی ها نیز گفت: موضوعات نیاز امروز جامعه دانشگاهی در حوزه فرهنگ و سیاست است.
مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه هرمزگان ادامه داد: ما در حوزه فرهنگ می توانیم موضوعاتی چون مدگرایی، تهاجم فرهنگی و در حوزه سیاست، مباحث روز از جمله سیاست خارجه ایران، مبحث هسته ای و مباحث مربوط به انتخابات را پیگیری کنیم.
شجاع آب خاطرنشان کرد: نکته ای که باید مدنظر قرار داد، این است که این کرسی ها می تواند در قالب هایی چون میزگرد، تریبون آزاد و مناظره شکل بگیرد.
حجت الاسلام علی اکبر میرزایی، مسئول دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه هرمزگان نیز در این باره گفت: با توجه به دغدغه رهبر انقلاب و نگاه راهبردی ایشان به موضوع کرسی های آزاد اندیشی، این بحث را در دو محور اعتقادی و اجرایی دنبال می کنیم.
وی بیان داشت: بحث اجرایی کرسی های آزاداندیشی به هدف این کرسی ها در برانگیختن و ارتقای حس کنجکاوی و مطالبه گری دانشجویان و رفع شبهات برمی گردد.
مسئول دفتر نهاد رهبری در دانشگاه هرمزگان راهکارهای اجرای بهتر کرسی ها را منوط به درنظر گرفتن چهار مولفه مهم فراهم کردن زیرساخت ها، ایجاد دغدغه در مسئولان، ایجاد فضا برای احساس ضرورت برگزاری کرسی ها در دانشجویان و حضور تشکل ها و همکاری معاونت های فرهنگی و نهاد رهبری اعلام کرد.
بهانه ای برای برگزار نشدن کرسی های آزاداندیشی نداریم
میرزایی اظهار داشت: در دانشگاه هرمزگان همه این موارد فراهم است و بهانه ای برای برگزار نشدن کرسی های آزاداندیشی نداریم.
وی خاطرنشان کرد: بنا داریم هر ماه یک کرسی با هدف انحراف ستیزی برگزار شود که نمونه آن می تواند برگزاری کرسی هایی با موضوع ولایت فقیه و مسئله غدیر و امامت باشد.
خاطرنشان می شود، با وجود تماس های مکرر با معاون فرهنگی و رئیس دانشگاه موفق به بررسی علل برگزار نشدن ایده آل کرسی در این دانشگاه در گفتوگو با مسئولان دانشگاه نشدیم که این موضوعی تاییدی برای کم کاری در این حوزه خواهد بود.