کد خبر:۲۱۸۱۰۶
نیمترم آزاد اندیشی در دانشگاهها-9؛
فقط یک کرسی آن هم بدون حضور مخالف
با وجود تاکیدات فراوان رهبر انقلاب بر برگزاری کرسیهای آزاداندیشی، دانشگاههای خراسان جنوبی از ابتدای سال تحصیلی جدید هنوز اقدام به ...
باشگاه خبرنگاران «خبرگزاری دانشجو» - نجمه زهدی؛ با وجود گذشت بیش از دو ماه از آغاز سال تحصیلی جدید تنها انجمن اسلامی مستقل دانشجویان دانشگاه بیرجند اقدام به برگزاری یک کرسی آزاداندیشی در این دانشگاه کرده است و دیگر دانشگاههای بزرگ مرکز استان خراسان جنوبی برنامهای را با ویژگی های اصلی کرسیهای آزاداندیشی برگزار نکردهاند.
رهبر انقلاب بسیار شفاف و واضح در سال 81 در دیدار اعضای انجمن اهل قلم فرق آزاد اندیشی و بی بندوباری را بیان نمودهاند تا کسی نتواند حتی اندکی سوء برداشت نماید.
ایشان فرمودند: «آزاداندیشى یک حرف و بىبندوبارى یک حرف دیگر است. آزاداندیشى این است که شما در حرکت به سمت سرزمینهاى ناشناخته معارف، خودتان را آزاد کنید، بروید، نیروها و انرژیهایتان را بهکار بیندازید و حرکت کنید؛ اما معناى بىبندوبارى این است که در حرکت به سمت قله یک کوه، اصلاً اهمیت ندهید که از کدام راه بروید. نتیجه این مىشود که از راهى مىروید و به نقطه اى مىرسید که نه راه پیش دارید و نه راه پس و فقط راه سقوط دارید! در کوهنوردى، آنهایى که اهل رفتن به ارتفاعاتند، این را کاملاً تجربه کردهاند.»
مقام معظم رهبری همچنین در این سال در خصوص ضرورت این مهم نیز اینگونه تاکید کردند: «امروز ما احتیاج مبرمى داریم به اینکه تفکّر آزاداندیشانه که با آن فرهنگ و علم تولید خواهد شد و گسترش و توسعه واقعى پیدا خواهد کرد، در جامعه رشد پیدا کند و بتواند استعدادهاى افراد را به سمت خود جذب نماید.»
ایشان همچنین در جمع اساتید دانشگاهها در سال 88 به این نکته اشاره و چنین بیان داشتند: «اگر چنانچه بحثهاى مهم تخصصى در زمینه سیاسى، در زمینه هاى اجتماعى، در زمینههاى گوناگون حتى فکرى و مذهبى، در محیطهاى سالمى بین صاحبان توان و قدرت بحث مطرح بشود، مطمئناً ضایعاتى که از کشاندن این بحثها به محیط هاى عمومى و اجتماعى ممکن است پیش بیاید، دیگر پیش نخواهد آمد. وقتى که با عامه مردم، افراد مواجه میشوند، همه نمیتوانند خودشان را حفظ کنند. مواجهه با عامه مردم، انسان ها را دچار انحراف ها و انحطاط ها و لغزشهاى زیادى میکند.»
مقام معظم رهبری در سال81 در پاسخ به نامه جمعى از دانش آموختگان و پژوهشگران حوزه علمیه در مورد کرسیهای نظریهپردازی خط قرمزها و بایدها و نبایدها را گوشزد میفرمایند: «نباید از «آزادى» ترسید و از «مناظره» گریخت و «نقد و انتقاد» را به کالاى قاچاق و یا امرى تشریفاتى، تبدیل کرد چنانچه نباید بجاى مناظره، به «جدال و مراء»، گرفتار آمد و بجاى آزادى، به دام هتاکى و مسئولیت گریزى لغزید. آن روز که سهم «آزادى»، سهم «اخلاق» و سهم «منطق»، همه یکجا و در کنار یکدیگر ادا شود، آغاز روند خلاقیت علمى و تفکر بالنده دینى در این جامعه است و کلید جنبش «تولید نرم افزار علمى و دینى» در کلیه علوم و معارف دانشگاهى و حوزوى زده شده است. »
اما با وجود تاکیدات فراوان رهبر و ولی امر مسلمین بر برگزاری کرسیهای آزاداندیشی بسیار و ایجاد فضای گفتوگوی فعال در سطح دانشگاهها برخی از دانشگاههای استان خراسان جنوبی در سال تحصیلی جدید هنوز اقدام به برگزاری یک کرسی آزاداندیشی به معنای واقعی کلمه نکردهاند.
علی کرد، دبیر انجمن اسلامی مستقل دانشجویان دانشگاه بیرجند در گفتوگو با خبرنگار «خبرگزاری دانشجو»، گفت: این انجمن در سال تحصیلی جدید اقدام به برگزاری کرسی آزاداندیشی با موضوع «مقاومت آری یا نه» کرد که طی زمان اعلام شده حدود هشت نفر در گروه موافق و حدود هشت نفر در گروه مخالف نام نویسی و اعلام آمادگی برای شرکت در این کرسی کردند.
وی افزود: در زمان برگزاری کرسی تنها گروه موافق با مقاومت حاضر شدند و هیچ کدام از افراد گروه مخالف حاضر به انجام بحث نشدند.
دبیر انجمن اسلامی مستقل دانشجویان دانشگاه بیرجند علت انتخاب این موضوع را مطرح شدن بحثهای زیاد درباره مذاکره با آمریکا و موضوعاتی از این قبیل دانست.
علی کرد به نحوه تبلیغات برای برگزاری این کرسی اشاره کرد و اظهار داشت: تبلیغات از طریق نصب پوستر و بنرهایی در سطح دانشگاه انجام شد و میزان استقبال دانشجویان بیش از میزانی بود که انتظار میرفت و این نشان از تبلیغات خوب و علاقه دانشجویان به موضوع داشت.
وی گفت: مجری این کرسی که به دلیل حضور نیافتن اعضای گروه مخالف به صورت میزگرد برگزار شد دکتر علی زنگویی از اساتید دانشگاه بیرجند بود.
دبیر انجمن اسلامی مستقل دانشجویان دانشگاه بیرجند به همکاری مطلوب مسئولان دانشگاه برای برگزاری این کرسی اشاره کرد و گفت: متاسفانه هیئت نظارت بر کرسیهای آزاداندیشی در دانشگاه بیرجند به صورت فعال برگزار نمیشود.
علی کرد همچنین به برگزاری یک کرسی آزاداندیشی دیگر با عنوان «آزادی» در تاریخ 15 آذرماه از سوی انجمن اسلامی مستقل دانشجویان دانشگاه بیرجند خبر داد.
بر اساس اطلاعات حاصله خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» در بیرجند از آغاز سال تحصیلی جدید تا کنون علاوه بر دانشگاه بیرجند بسیج دانشجویی دانشگاه پیام نور بیرجند نیز 9 آذرماه اقدام به برگزاری یک گفتمان آزاداندیشی با حضور محمدعلی قاسمزاده نداف، فرماندار بیرجند کرده است.
مهرزاد قانعی، مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه پیامنور بیرجند در این خصوص گفت: در این تریبون آزاد دانشجویان دغدغههای فرهنگی خود را مطرح و پاسخ خود را از فرماندار بیرجند دریافت کردند.
وی تصریح کرد: این تریبون آزاد که در راستای برگزاری کرسیهای آزاداندیشی بود با عنوان «حیات فرهنگی ما رو به رشد یا انحطاط"» برگزار شد.
دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی بیرجند نیز که دارای سه تشکل فعال بسیج دانشجویی، انجمن اسلامی مستقل و جامعه اسلامی دانشجویان است در طول سال تحصیلی جدید هیچ برنامهای را با عنوان کرسیهای آزاداندیشی یا تریبون آزاد برگزار نکرده است.
حال سوال اینجاست که با وجود اینکه کمتر از یک ماه دیگر تا پایان ترم نخست سال تحصیلی جدید باقی است و همچنین با وجود موضوعهای مهم فراوانی که در طول چندماه گذشته در سطح جهان و ایران اتفاق افتاده است چرا هنوز هم نه تشکل ها و انجمن های دانشجویی دانشگاههای استان رغبتی به برگزاری این کرسی آزاداندیشی دارند و نه متولیان این امر در دانشگاهها؟
لینک کپی شد
گزارش خطا
۰
ارسال نظر
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
نظرات بینندگان
يعني در مجموع دانشگاههاي بيرجند فقط يک کرسي برگزار شده؟
پاسخ