به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از قزوین، چهارمین کرسی آزاداندیشی دانشگاه پیام نور قزوین، با موضوع «رابطه با آمریکا اری یا نه...؟» صبح امروز و به همت «کانون تحلیل و بررسی» بسیج دانشجویی در سالن همایشهای این دانشگاه برگزارشد.
در این نشست موضوعات «از آمریکا چه گرفتیم؟»، «به آمریکا چه دادیم؟»، «تحریمها؛ مانع یا عامل پیشرفت؟» و ... محورهای گفت وگو قرارگرفت.
داوران و مجری این کرسی ضمن بیان قوانین برگزاری کرسیها، طرفین مخالف و موافق را ترغیب به بیان مباحث مستند و مستدل کردند.
مخالفین رابطه با آمریکا گفت و گو را اینطور آغاز کردند: آمریکا خواهان لطف و دوستی و پیشرفت کشور ایران نبوده و نیست و این خود دلیل محکمی اس، برای نداشتن ارتباط با این کشور که نمونه آن مخالفت با انرژی هسته ای ایران است؛ ما باید با کشوری رابطه داشته باشیم که خواهان منافع و پیشرفت ما باشد، این در حالی است که آمریکا خود را ابرقدرتی می داند که ما برای برقراری ارتباط باید سلطه اش را بپذیریم.
مخالفین در ادامه بیان داشتند: ما برای پیشبرد اهداف بین الملی خود هیچ نیازی به آمریکا نداریم، در فضای بین المللی و ارتباط با کشورها، ما یک گفتمان برای خود داریم و می خواهیم نفت، سرمایه، نخبگان، اقتدار و استقلالمان حفظ شود.
گروه مخالف تصریح کردند: مبحث تحریم ایران مسئلهای است که شاید ایران را وادار به تن دادن رابطه با آمریکا کند، این در حالی است که در دهههای گذشته و شرایط تحریم، ما توانستیم راه گریزی بیابیم و با تفکر و توانایی خود جایگاه خاصی بین ملتها پیدا کنیم.
موافقین رابطه با آمریکا، ضمن بیان محورهای قدرت یک کشور، آمریکا را یک ابر قدرت در بعد نظامی، فناوری، فرهنگی و ... دانستند و کشورهای دیگر را از این نظر، بعد از آمریکا معرفی کردند و ایران را قدرتی دست سومی نامیدند با این تفاوت که توازنی بین ابعاد قدرتی خود دارد.
موافقین اینطور ادامه دادند: کشور ایران در خاورمیانه و منطقهای است که از بی ثباتی رنج می برد، علاوه برآن ما در خاورمیانه ابرقدرتی نداریم بلکه برابری قدرتهاست، با این بی ثباتی شرایط و در خطر بودن کشور، چرا باید با ابرقدرت جهان قطع رابطه کنیم، و بعد انتظار پیشرفت داشته باشیم.
موافقین افزودند: ایران به عنوان یکی از کشورهای عضو جنبش عدم تعهد این آزادی عمل را دارد، که با هر کشوری رابطه داشته باشد و در رابطه با آمریکا دو مسئله انرژی هسته ای و عدم مخالفت با اسرائیل مورد بحث است، در مورد انرژی هسته ای ایران می تواند اورانیوم غنی شده را از کشورهایی مثل روسیه تأمین کند که این به صرفه و ارزان تر خواهد بود و اما در مورد اسرائیل باید گفت نمی توان آن را یک کشور نامید زیرا از نظر حاکمیت هنوز مرزبندی بین المللی ندارد، پس نباید به خاطر این موضوع رابطه با آمریکا را فراموش کنیم.
گروه موافق در ادامه از حمایت آمریکا نسبت به کشورهای تحت سلطه اش صحبت کردند طوری که هیچ وقت به آن کشورها پشت نکرده است، و اینکه ایران هم نیازمند این پشتیبانی است.
مخالفین در جواب، عراق را مثال حمایت و خیانت آمریکا عنوان کردند و اینطور ادامه دادند که آمریکا هدفی جز سوء استفاده ندارد و همگی شاهد مرگ تحقیرآمیز صدام دست نشاندهی آمریکا بودیم، این حمایت تا زمانی تعریف می شود که به منافع آمریکا خدشه ای وارد نیاید.
با توجه به گستردگی موضوع و ناتمام ماندن بحثِ دو گروه تا اذان ظهر به پیشنهاد و استقبال دانشجویان بعد از نماز تریبون آزاد برقرار شد، که دانشجویان هر یک در زمانی 5 دقیقه ای نظر خود را راجع به «رابطه با آمریکا آری یا نه...؟» بیان کردند.