کد خبر:۲۱۷۸۸۸
نیم‌ترم آزاد اندیشی در دانشگاه‌ها-24

اظهارنظرهای کوچه بازاری در کرسی‌های دانشگاه زنجان

دانشجویان مستعد و پیگیری در کرسی‌های آزاداندیشی دانشگاه زنجان حضور دارند؛ ولی متاسفانه گاها مطالعه مناسب و مطلوبی بر روی موضوع نداشته و ...
گروه فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»، زمانی که مقام معظم رهبری پیشنهاد برگزاری کرسی‌های آزاداندیشی در سطح دانشگاه‌های کشور را مطرح فرمودند و بر این مهم که به هیچ عنوان نباید از «آزادی» ترسید، تاکید فراوانی کردند، بسیاری از دانشگاه‌ها لبیک گفته و خود را در این جریان قرار دادند.
 
بالطبع قرار گرفتن در جریان کرسی‌های آزاداندیشی سختی‌های فراوانی داشته و مستلزم بالا بردن جنبه نقدپذیری از سوی مسئولان می‌باشد، در غیر این صورت به آن نقطه مطلوب و اهداف پیش بینی شده از سوی رهبر نرسیده و مشکلات موجود در سطح جامعه و دانشگاه مرتفع نخواهند شد.
 
یکی از مباحث مهمی که در حال حاضر بسیاری از دانشگاه‌ها را درگیر خود ساخته است، کمیت و کیفیت برگزاری کرسی‌هاست؛ بدین معنا که کمیت کرسی‌های آزاداندیشی از نظر مقام معظم رهبری مهم‌تر است یا کیفیت آن؟
 
قطعا زمانی که امام خامنه‌ای تصمیم به ایجاد این موج عظیم در کشور گرفتند، در وهله اول به تبعات مثبت این کرسی‌ها در جامعه و در بین دانشجویان اندیشیده‌اند که در گروی بالابودن کیفیت این مجالس می‌باشد، اما غفلت از بالابردن تعداد کرسی‌های آزاداندیشی نیز در آینده می‌تواند تبدیل به نقطه ضعف دانشگاه‌ها شود.
 
دانشگاه سراسری زنجان بزرگترین دانشگاه استان محسوب می‌شود که رتبه 137 را در خاورمیانه و رتبه 35 را در کشور به خود اختصاص داده است.
 
اما این دانشگاه در نیمسال تحصیلی جاری تنها اقدام به برگزاری دو کرسی‌آزاداندیشی کرده است که نخستین کرسی 22 آبان‌ماه با موضوع «آیا آمریکا هنوز هیچ غلطی نمی‌تواند بکند؟»و دومین کرسی نیز 12 آذر ماه، با محوریت «دانشجو و دانشگاه» بوده است که هر دو با استقبال خوب دانشجویان مواجه شدند.
  
محسن افشارچی، رئیس دانشگاه زنجان تصریح کرد: فرمان برگزاری کرسی‌های آزاداندیشی زمانی از سوی رهبر فرزانه انقلاب مطرح شد که جریانات هیجانی بر جامعه غلبه کرده بودند، رهبر انقلاب با دستور برگزاری کرسی‌های آزاداندیشی در تلاش برای عقلانی کردن جامعه‌ای بودند که جوانان در محوریت آنان قرار داشتند.
 
وی افزود: متاسفانه مسئولان ارشد وزارت علوم، همواره بر روی کمیت کرسی‌های آزاداندیشی تاکید می‌کنند، بنابراین این ذهنیت غلط نیز در کشور ایجاد می‌شود که اگر دانشگاهی در سطح کشور صرفا در گزارش عملکرد خود اعلام کند که فلان تعداد کرسی برگزار شده است از او تقدیر به عمل آمده و دیگر در پی نتیجه آن در بین دانشجویان نخواهند بود.
 
رئیس دانشگاه زنجان با اشاره به برگزاری تنها دو کرسی آزاد اندیشی در این دانشگاه  بیان داشت: به عقیده من اگر انرژی و زمانی که صرف بالا بردن تعداد کرسی‌ها در دانشگاه‌ها می‌شود را بر روی موضوع، نتیجه و بازتاب آن متمرکز کرد، قطعا به هدفی که مقام معظم رهبری به آن اشاره دارند، خواهیم رسید، ولی این مسئله بدین معنا نیست که از تلاش برای بالا بردن تعداد کرسی ها غافل خواهیم شد.
 
افشارچی با بیان اینکه وظیفه مسئولان دانشگاهی است که دانشجویان را برای حضور هرچه بهتر و بیشتر در کرسی‌ها آماده کنند، افزود: اینکه دانشجو خود سراغ منابع موثق و مفید رفته و برای حضور در کرسی‌ها آماده شود، انتظار زیادی است؛ بنابراین خود دانشگاه با در اختیار قرار دادن سی‌دی و یا کتابچه‌های مرتبط با موضوع و نیز فضاسازی مناسب، باید دانشجوبان را بر روی خط کرسی‌ها قرار دهند.
 
پراکندگی موضوع؛ آفت کرسی‌های آزاداندیشی
 
 
وی بیان داشت: باید از پراکندگی موضوعات در اجرای کرسی‌های آزاداندیشی جدا خودداری کرد؛ چراکه در صورت بروز این امر، فرصت مناسبی برای جولان افراد سودجو مهیا شده و دانشگاه از غایت اصلی خود دور می‌ماند.
 
 
رئیس دانشگاه زنجان ادامه داد: باید بر روی مسائلی مانور داد که لزوم تبیین آن در جامعه محسوس باشد؛ بنابراین مباحثی همچون رابطه با آمریکا، سکولاریسم و مدرنیته جزو مهم‌ترین مسائل روز به‌شمار می‌روند که خوشبختانه دانشگاه زنجان آن‌ها را محوریت اصلی کرسی‌های آزاداندیشی خود قرار داده است.
 
کرسی آزاداندیشی داور نمی‌خواهد!
 
یکی دیگر از درخواست های رهبر انقلاب پیرامون برگزاری کرسی های آزاد اندیشی، این است که این کرسی‌ها در آزادانه‌ترین فضای ممکن برگزار شود، ولی از خط قرمزها عبور نکرده و به کسی هم توهین نشود، به تاکید مقام معظم رهبری کرسی ها باید در فضایی مودبانه و منصفانه برگزار شود.
 
 
ولی به عقیده بسیاری از مسئولان دانشگاهی، به‌ویژه رئیس دانشگاه زنجان، ممکن است داوری که در کرسی آزاداندیشی حضور دارد، یک‌سو نگری کرده و اعتماد را از گروه مقابل سلب کند.
 
افشارچی تصریح کرد: اگر داوری کرسی، بین دو استاد موافق و مخالف مثل مناظره تقسیم شود، قطعا شاهد ایجاد رضایت در هر دو گروه خواهیم بود؛ چراکه بحث کاملا عادلانه پیش خواهد رفت.
 
مصطفی طاهری، معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه زنجان در حالی که تعداد کرسی‌های آزاد اندیشی در دانشگاه زنجان را مطلوب ندانست، حاضر به مصاحبه نشد و گفت: دلیل پایین بودن تعداد کرسی‌های آزاداندیشی در دانشگاه زنجان، بعضی مسائلی است که به رسانه‌های محلی هیچ ارتباطی ندارد.
 
دانشجویان کشش کرسی‌های متعدد را ندارند!
 
محسن شرکایی، مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه زنجان با اشاره به تعداد کرسی های برگزار شده در این نیم سال تحصیلی تصریح کرد: به نظر من برگزاری دو کرسی آزاداندیشی در هر ترم کافی است؛ چراکه اغلب دانشجویان کشش بیش از این را نداشته و شاید دانشگاه نیز با برگزاری تعداد زیاد و پی در پی کرسی های آزاد ادیشی از رسیدن به هدف اصلی خود منحرف شود.
 
وی افزود: خوشبختانه کرسی‌های دانشگاه بیش از پیش در بین دانشجویان جا‌ افتاده و غربت گذشته را ندارند، ولی این مهم فراموش نشود که برای تحقق منویان مقام معظم رهبری باید بیش از این‌ها تلاش کرده و کیفیت این کرسی ها را ارتقا داد.
 
ابوالفضل صابری، مسئول امور سیاسی و تشکل‌های دانشجویی دانشگاه زنجان نیز گفت: برخی رسانه‌ها همواره بر روی مسائلی از جمله اعمال محدودیت از سوی مسئولان دانشگاهی تاکید می‌کنند، ولی خوشبختانه دانشگاه زنجان همواره برای برگزاری کرسی‌های آزاداندیشی پیشگام بوده است؛ ولی این خود دانشجویان هستند که با تنبلی و سستی باعث رشد کند کرسی‌ها در دانشگاه زنجان شده‌اند.
 
این مقام مسئول می گوید: اگر دانشجویان رغبت نشان داده و به اساتید و مسئولان ثابت کنند که توانایی هضم این کرسی ها را دارند برگزاری آن برای دانشگاه کار مشکلی نیست.
 
 
رابطه مطالعه و کرسی‌های آزاداندیشی
  
منصور فرجی، نماینده نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه زنجان تصریح می‌کند: دانشجویان مستعد و پیگیری در کرسی‌های آزاداندیشی دانشگاه حضور دارند؛ ولی متاسفانه گاها مطالعه مناسب و مطلوبی بر روی موضوع نداشته و از مسیر کرسی‌آزاد اندیشی خارج می‌شوند؛ بنابراین دانشگاه باید دانشجویان را به سوی مطالعه بهتر و بیشتر قبل از ورور به جلسه کرسی سوق دهد.
 
فرجی ابراز می کند: برگزاری دو کرسی آزاد انیشی در نیمسال جاری ناامید کننده نیست! ولی جای دارد که مسئولان دانشگاهی در راستای ارتقاء این آمار تلاش کنند، چنانچه در کمیته فرهنگی دانشگاه مصوب شده است، از نیم سال آتی هر دو هفته اقدام به برگزاری یک کرسی خواهد کرد.
 
مسئول امور سیاسی و تشکل‌های دانشجویی دانشگاه زنجان با ابراز تاسف از عدم مطالعه دانشجویان پیش از حضور در کرسی‌های آزاداندیشی گفت: بعضا در کرسی‌های آزاداندیشی برگزار شده در دانشگاه‌ها، شاهد بعضی اعمال نظرهای کوچه‌بازاری هستیم که به دور از شخصیت علمی دانشجویان است.
 
این مقام مسئول می‌گوید: بعضی از تصورات و عقاید خنده‌آوری که دیگر بین عوام و بی‌سوادان نیز منسوخ شده از زبان دانشجویان شنیده می‌شود که این مهم می‌تواند مهم‌ترین آسیب موجود در دانشگاه‌ها و کرسی‌های آزاداندیشی باشد؛ بنابراین مقام معظم رهبری با صدور فرمان برگزاری این کرسی‌ها در صدد بودند تا این عقاید غلط را در بین دانشجویان و محیط دانشگاه حذف کنند؛ چراکه این مهم به ضرر جامعه می‌باشد.
 
مشکلات و تهدیدات امنیتی دانشجویان؛ هرگز
 
رئیس دانشگاه، مسئول نهاد رهبری و مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه زنجان به جرات ادعا کردند که در پس اجرای کرسی‌های آزاداندیشی این دانشگاه، هرگز شاهد برخورد امنیتی و انتظامی با دانشجویان، به دلیل بیان عقیده شخصی‌اشان نبوده‌ایم و همواره همه دانشجویان مخالف، آزادانه نظرات خود را بیان کرده‌اند.
 
بنابراین با بیان مطالب فوق، مشخص می‌شود که کرسی‌های آزاداندیشی برای پرواز، دو بال می‌خواهند که یکی از آنان مسئولان و دیگری خود دانشجویان هستند.
 
حمایت از مسئولان؛ مطالعه، دوراندیشی و صعه‌صدر از دانشجویان می‌تواند کرسی‌های آزاداندیشی را در آسمان دانشگاه‌های کشور به پرواز درآورد و به هدف نهایی که مقام معظم رهبری در ذهن خود دارند، برساند.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
نظرات شما
يک دانشجو
-
۲۹ آذر ۱۳۹۱ - ۰۹:۰۶
سلام؛
آخه کرسي هاي برگزار شده که کرسي نيستند...يا دعواست يا کلاس آموزشي؛خيلي مونده که به حرف رهبر برسيم.
3
0
حسين عبادتي
-
۰۵ دی ۱۳۹۱ - ۲۲:۰۶
سلام
بنده داور دو کرسي برگزار شده در دانشگاه زنجان بودم.
لازم به ذکر است که بجز آن دو مورد که اشاره نموديد چهار کرسي هم با همکاري جهاد دانشگاهي و البته با حضور تعداد کمتري از دانشجويان برگزار شد.
بنده در آن چهار مورد هم به عنوان داور حضور داشتم. اتفاقا فضاي گفتگوي بسيار مناسبي بين دانشجويان برقرار بود. به نظر بنده هم مسئولان و هم دانشجويان در دانشگاه زنجان اهتمام خوبي به اين امر داشته اند.
ليکن ريشه ضعف فکري دانشجويان را بايد در جاهايي ديگر جست. مگر برنامه هاي رسانه ها و مطالب مندرج در سايت ها و روزنامه ها چقدر عمقي و دقيق است که انتظار داريد دانشجو با خواندن آنها صاحب تحليل شود؟
مضاف بر اينکه وقتي عنوان مي شود کرسي آزاد انديشي بايستي افراد صاحب نظر در حد اساتيد بيايند براي بحث.
0
0
پربازدیدترین آخرین اخبار