به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از شیراز، محمدرضا سنگری شب گذشته در افتتاحیه بیست و هفتمین شب شعر عاشورایی کشور که با حضور شاعران آئینی سراسر کشور در مجتمع رفاهی دانشگاه شیراز برگزار شد، کربلا را حادثهای خواند که در تاریخ اسلام امتداد دارد و تصریح کرد: آن زمانی که همه فکر میکردند کربلا تمام شده و درست در غروب عاشورا که هلهله و شادی یزیدیان به پا خواست، پیامرسانی کربلا آغاز شد.
وی افزود: افرادی که در حادثه کربلا در رکاب امام حسین(ع) حضور داشتند، در ادامه راه کربلا نقشآفرینی کردند.
این نویسنده ادبی با تأکید بر اینکه امام حسین(ع) هیچ عنصر اضافهای را همراه خود به کربلا نیاورده بود، بیان داشت: امام حسین(ع) یارانش را برای سفر به کربلا خانه به خانه غربال کرده و گزینش انجام داده بود.
سنگری تصریح کرد: کسانی که در حادثه کربلا در رکاب امام حسین(ع) حضور داشتند، در ادامه راه کربلا نقشآفرینی کردند.
وی با اشاره به چرایی وقوع حادثه عاشورا گفت: اولین سوالی که در مورد رابطه عاشورا به ذهنمان خطور میکند این است که چرا امام حسین(ع) علیرغم اینکه طبق روایات میدانست که در کربلا چه بر سر او خواهد آمد، زنان و کودکان را همراه خود به کربلا برد.
این استاد دانشگاه با بیان اینکه در کاروان امام حسین(ع) به کوفه، جمعا 125 نفر حضور داشتند که از این تعداد 84 نفر آنان شامل زنان و کودکان میشدند، افزود: اولین پاسخی که برای این سوال میتوان داد این است که امام حسین(ع) برای خانواده خود احساس خطر میکردند.
سنگری تصریح کرد: نکته دوم این است که خانواده آن حضرت علاقه داشتند که همراه وی باشند و این علاقه به حدی بود که حتی شرط ازدواج حضرت زینب(س) این بوده که در تمام سفرها همراه برادرش امام حسین(ع) باشد و از این روایت تلویحا این میرسد که حضرت زینب(س) از واقعه عاشورا خبر داشت و در روایتها آمده است که حضرت زهرا(س) از وقوع حادثه کربلا، به حضرت زینب(س) خبر داده بود.
وی به حضور امام محمد باقر(ع) در حادثه کربلا اشاره کرد و گفت: حتی در روایتها آمده است که امام محمد باقر(ع) علیرغم اینکه دارای سن و سال کمی در حادثه عاشورا بود از وقوع این حادثه خبر داشت؛ چراکه دانستن چنین اموری برای کسی که در آینده امام یک امت میشود، طبیعی است همچنانکه حضرت عیسی(ع) نیز زمانی که به دنیا آمده بود، از مادرش در مقابل تهمت دیگران دفاع کرد.