عضو مجلس خبرگان رهبری با بیان اینکه آمریکا نمیتواند از طریق زور با ما درگیر شود، گفت: ایران این قدرت را دارد که یک سیلی محکم به صورت آمریکا بزند و تمام هژمونی او را در دنیا خرد کند.
به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از مشهد، آیت الله علمالهدی ظهر امروز در همایش گرامیداشت 9 دی که توسط بسیج دانشجویی امام حسین (ع) موسسه آموزش عالی فردوس برگزار شد، با بیان اینکه دو واژه بصیرت و فتنه در این روزها بیشتر مورد نظر و توجه است، اظهار داشت: بصیرت و فتنه معمولا در برابر هر تهاجم و برخورد در دو جهت انفعال و مقالبه و رویارویی قابل تصویر است.
وی بیان داشت: گاهی در برابر تهاجمات و برخورد سوژهها طرف مقابل حالت انفعال به خود میگیرد و در این تهاجم شکست و سرکوبی را می پذیرد و گاهی نیز به رویارویی با جریان مهاجم برمیخیزد.
عضو مجلس خبرگان رهبری با بیان اینکه برخورد باید به وسیله ابزار مناسب با تهاجم صورت گیرد، خاطرنشان کرد: تهاجم اگر از نوع زور باشد، مقابله با آن با توسل به قدرت و امکانات نظامی است، اگر برخورد با زر باشد مقابله به وسیله مقاومت و اگر تهاجم از نوع تزویر و فتنه باشد، تقابل با آن با بصیرت امکان پذیر است.
آیت الله علمالهدی با اشاره به اینکه سالروز 9 دی به عنوان بصیرت و فتنه در اذهان و اندیشههای مردم نقش بسته، بیان داشت: فتنه از آن نوع تزویری است که جریان مهاجم از بحرانهای درون یک جامعه استفاده و نیروی خود را وارد آن میکند.
بستر اجرایی فتنه، درون جامعه است
وی بستر اجرایی فتنه را درون جامعه دانست و اظهار داشت: عامل بستر اجرایی بهعنوان یک تصویر مهاجم از طرف دشمن خود انسانها و جامعه هستند؛ یعنی خود مردم موجها را به وجود میآوردند و دشمن با تسلط بر این موجها، موجسواری کرده و مطامع سیاسی خود را هدایت میکند.
عضو مجلس خبرگان رهبری با اشاره به حدیثی از پیامبر (ص) مبنی بر اینکه؛ «من فتنه را در لابهلای خانههای شما می بینم» تصریح کرد: منظور پیامبر (ص) این است که فتنه مثل یک تهاجم بیرونی نیست که جایگاه آن را در مرزها شناسایی کنیم، بلکه بستر فتنه درون خانههای شماست و شما به استخدام دشمن در میآیید.
آیت الله علمالهدی افزود: این موجها و بحرانهای درون زندگی خودتان برای دشمن مرکب میشود و دشمن با سوار شدن بر این مرکب شما را سرکوب، و مطامع سیاسی و قدرتمداری خود را در جامعه شما تثبیت می کند.
وی خاطرنشان کرد: اگر مردم به جای موج، اصل موجسوار را ببینند، این شناخت و بصیرت بهترین درمان برای مقابله با فتنه است.
امام جمعه مشهد بیان داشت: اگر افراد جامعه نتوانند موجسوار را تشخیص دهند و انفعالی برخورد کنند، دشمن بر آنها مسلط میشود و به مطامع خود میرسد و البته این جامعه در برابر تدبیر دشمن سرکوب خواهد شد.
مردم در حماسه 9 دی موجسوار را کنار زدند
آیت الله علمالهدی با اشاره به اتفاقات فتنه 88 گفت: دشمن بهعنوان نیروی مهاجم در کمین بود و پیادهنظام خودش یعنی ضدانقلاب ها و خارج نشینان و مزدوران داخل نشین را مجهز و به صف کرد؛ آنها فقط به دنبال موج بودند تا تمام مبانی دینی نظام ما را سرکوب و جامعه را در جهت اهداف استکباری خودشان به استخدام درآورند.
وی با تأکید بر اینکه تنها اندیشهای که در آن روز موجسوار را تشخیص داد، اندیشه حکیمانه رهبر انقلاب بود، خاطرنشان کرد: ایشان به این امر توجه داشتند؛ خیلی از کسانی که در فتنه بودند فکر نمیکردند زمانی در میدان بازی انگلیس و دشمنان نظام قرار بگیرند، در حالی که دشمن پیادهنظامش آماده و تنها منتظر موج و بحران در درون جامعه بود تا بر آن سوار شود.
عضو مجلس خبرگان رهبری با بیان اینکه این بحران مربوط به قبل از انتخابات و در جریان رقابت بین کاندیداها بود، خاطرنشان کرد: دشمن در عرصه تبلیغات انتخاباتی از جریانهای ضدارزشی عوامل رقیب استفاده کرد تا در جامعه ایجاد موج کند.
آیت الله علمالهدی افزود: رقبای انتخاباتی به سیاهنمایی یکدیگر دست زدند و به جای ارائه نقطه مثبت، در مقام بزرگنمایی نقاط منفی یکدیگر بر آمدند و به جای مطرح کردن خود در جهت براندازی رقیب فعالیت می کردند.
وی خاطرنشان کرد: آمریکا و اسرائیل با بزرگنمایی، درگیری رقبای انتخاباتی را به صورت یک اختلاف جامعه ایرانی در رسانههای جهانی منعکس کردند و برای حمایت از جریان ضدارزشی به میدان آمدند.
عضو مجلس خبرگان رهبری افزود: دشمنان برای موجسواری به سراغ برخی از کاندیداها رفتند و جریان ضدارزشی را به حمایت آنها آوردند و هنوز انتخابات شروع نشده، مسئله تقلب در انتخابات در دهنها پیچید و در این موج مسئله تقلب قرار گرفت.
آیت الله علمالهدی تاکید کرد: کاندیدای شکست خورده بعد از انتخابات، جریان فتنه را رها نکرد و باز هم در قالب نیروی دشمن فعالیت کرد.
وی با بیان اینکه رهبر انقلاب موجسوار را دیده بود، خاطرنشان کرد: کسانی که به موعظه رهبر معظم انقلاب توجه نکردند در چنگال دشمن به موجسواری ادامه دادند، بهطوری که به خدمت دشمن درآمدند.
امام جمعه مشهد با بیان اینکه اکثریت جامعه وابسته به ولایت هستند، خاطرنشان کرد: فتنه سوار بر موج و بحرانهای داخلی جامعه میشود، بنابراین بصیرت این است که افراد، موجسوار را ببینند نه موج را و در حماسه 9 دی مردم موجسوار را کنار زدند.
داشتن بصیرت در عین آزادی گرایش ها
آیت الله علمالهدی با اشاره به اینکه نباید گرایش به افراد و جریان های سیاسی محدود شود، خاطرنشان کرد: اگر روزی در جامعه ما بینش و گرایش سیاسی محدود شود، این جامعه، جامعه آزاد اسلامی نیست.
وی افزود: هر انسانی در عرصه سیاسی دارای بینش خاصی است و انسانها نباید بهخاطر سلیقهها محدود شوند، این در حالی است که ما در عین آزادی گرایشها، باید بصیرت داشته باشیم تا دشمن و تهاجم دشمن را بشناسیم.
امام جمعه مشهد بیان داشت: ما باید در اصل شناخت دشمن مشترک باشیم و آن روزی که احساس کردیم چهره محبوب ما مولد موج و بحران در جامعه است، باید با دید اسلامی به گرایش خود لگدی محکم بزنیم، چراکه ما بصیرت دشمنشناسی داریم و احساسات و عاطفهها نباید سر راه مبانی اعتقادی ما باشد.
آیت الله علمالهدی تصریح کرد: همه گرایشات ما باید در شعاع دین ما باشد که آن شعاع معرفت شناسی اسلامی است؛ ما در حوزه دین در فکر و تشخیص آزاد هستیم، اما اگر روزی بنا شد چیزی را بپسندیم که با جریان دینی ما سازگار نبود، طبیعی است که از آن پسندمان دست برمیداریم نه از دین و مبانی دینیمان.
وی بصیرت لازم را براساس بینش دینی و رصد مسائل از پایگاه دین و تشخیص موجسوار دانست و گفت: اگر نسل جوان ما این بصیرت را داشته باشد، جامعه در برابر تزویر دشمن آسیب نمیبیند.
امام جمعه مشهد بیان کرد: امروز در شرایطی هستیم که تهاجم دشمن در قالب زور به ما، منفعتی را برای آنها نمیتواند کسب کند؛ تهاجم به زور دشمن همانند مقابله پهلوان با بچه 10 ساله ای است که اگر این پهلوان حتی یک سیلی محکم از آن بچه 10 ساله بخورد، این سیلی آبروی او را خواهد برد؛ ما نیز در برخورد با دشمن قدرت زدن یک سیلی محکم به صورت آمریکا را داریم که با این سیلی تمام هژمونی آمریکا در دنیا خرد میشود، برای همین مسئله اقتضا نمیکند که آمریکا با ما درگیر شود.
آیت الله علمالهدی تاکید کرد: ما باید با شناخت موجسوار گرایشات دینی را با دین بررسی کنیم که تنها راهش اطاعت از ولایت و عدم زاویه داشتن با ولایت فقیه است.
وی با اشاره به حضور مردم در 9 دی سال 88 خاطرنشان کرد: آن چیزی که در این روز در وجود مردم بود و در دیگر اجتماعات مردمی مانند مبارزه با شاه یا حتی در دفاع مقدس دیده نمی شد، هیجان غیرقابل ارضای مردم بود که مردم را به صورت خودجوش به صحنه آورد و حتی این حضور میلیونی برای مسئولان نیز قابل پیش بینی نبود.
امام جمعه مشهد تصریح کرد: این هیجان غیرقابل ارضای مردم بهخاطر این بود که با چشمشان دیدند پرچم اباعبدالله (ع) را به آتش کشیدند و مردم ما تحمل این مسئله را نداشتند.