به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از مشهد، حسین یوسفی دیروز در نشست خبری که در حاشیه بازدید سرکنسولگری های کشورهای همسایه از نمایشگاه دستاوردهای آستان قدس رضوی برگزار شد، به بیان ظرفیت های این آستان مقدس پرداخت و خاطرنشان کرد: آستان قدس رضوی بزرگترین مرکز موقوفات جهان اسلام است و وظیفه ماست که کشورهای مختلف را با ظرفیت های آن آشنا کنیم تا بتوان بهره مندی از این قدرت را بیشتر کرد.
وی با تاکید بر اهمیت زیارت پر محتوا و آرام برای زائران تصریح کرد: یکی از مسائلی که مورد توجه قرار دارد زائران غیر ایرانی هستند که در جهت ایجاد بستری مناسب برای زیارت آنان صحن غدیر برای افرادی که به زبان عربی صحبت می کنند آماده شده و طبق زمانبندی، برنامه هایی نیز برای آذری زبان ها در این مکان برگزار می شود و برای اردو زبانان نیز در صحن کوثر برنامه هایی در نظر گرفته شده است.
مدیر روابط عمومی آستان قدس رضوی افزود: برای گروه هایی که از کشورهای مختلف می آیند در رواق دارالرحمه برنامه هایی در نظر گرفته شده و برای فرهیختگان و اندیشمندان سایر ادیان نیز که علاقمند آشنایی با ظرفیت های آستان قدس هستند تدابیری اندیشیده شده است.
یوسفی با اشاره به توانمندی هایی که مبتنی بر وقف ایجاد شده، گفت: این امکان وجود دارد که این توانمندی ها در سایر کشورها همانند سازی شود؛ به عنوان مثال بیمارستان رضوی به عنوان بزرگترین برگزار کننده همایش ها و نشست های علمی در منطقه شناخته شده و در آخرین کنفرانسی که در این مکان برگزار شد متخصصانی از بیش از 40 کشور از پنج قاره حضور داشتند.
وی بارگاه امام رضا (ع) را جلوه گاه هنر، فرهنگ و تمدن اسلامی دانست و افزود: این مکان نمایانگر عصر شکوه انقلاب اسلامی است.
مدیر روابط عمومی آستان قدس رضوی در تشریح توسعه اماکن متبرکه در عتبات عالیات توسط آستان قدس رضوی گفت: این آستان مقدس با راه اندازی رشته کارشناسی مدیریت امور اماکن متبرکه در دانشگاه بین المللی امام رضا (ع) از کشورهایی چون عراق در مقطع فوق لیسانس دانشجو جذب کرده است.
یوسفی با اشاره به ورود این آستان مقدس به فضای مجازی بیان داشت: همواره مشتاقانی برای تشرف به حرم امام رضا (ع) هستند که این امکان برای آنها وجود ندارد، بنابراین سایت هایی راه اندازی شده که به یکی از پربیننده ترین سایت های جهان اسلام بدل گردیده است.
وی سابقه تاریخی هنر و معاری در آستان قدس رضوی را نزدیک به 1000 سال دانست و خاطرنشان کرد: ظرفیت پذیرش زائر از اول انقلاب 10 برابر افزایش، و به همین نسبت اماکن متبرکه نیز توسعه یافته است تا حدی که توان میزبانی از 250 میلیون زائر در سال وجود دارد.
مدیر روابط عمومی آستان قدس رضوی با اشاره به حضور رسانه های بین المللی در روزهای پایانی ماه صفر در این مکان یادآور شد: در روزهای پایانی ماه صفر 16 شبکه برون مرزی به انعکاس تصاویر و برنامه های این روزها پرداختند.