به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از مشهد، حسن علم الهدایی صبح امروز در اولین نشست تخصصی «توسعه زیارت» در تالار رجایی دانشکده ادبیات دانشگاه فردوسی مشهد تصریح کرد: زیارت امام معصوم معرفت، شناخت آگاهانه، عرفان و تاثیری دارد که تفکر بیشتری را میطلبد.
وی افزود: این طرح در سه فاز شناخت، تدوین سند راهبردی و ارزیابی و نظارت انجام میشود.
رئیس پارک علم و فن آوری خراسان رضوی بیان داشت: در این نشست مدل یک شهر زیارتی مورد بحث قرار می گیرد و ما از آحاد نخبگان و صاحب نظران در این حوزه استفاده میکنیم، همچنین در فاز سوم که نظارت و ارزیابی فاز اول و دوم است، در سال گذشته که استانداری خراسان رضوی کارفرما بود ما کار نظارت را انجام داده ایم.
علم الهدایی ادامه داد: مطالعات فاز اول انجام شده؛ اما باید ببینیم که در یک شهر زیارتی دنبال چه هستیم، مدل علمی یا عملیاتی که این امر آیا مبتنی بر دانسته هاست یا آموزه های دینی.
وی با اشاره به اینکه ریشه الگوها باید مورد مطالعه قرار گیرد، تصریح کرد: به لحاظ روابط اقتصادی، اخلاقی، معماری و هنری دنبال چه شهری هستیم و با توجه به قدمت این شهر و تاریخچه زیارت چه کاری باید انجام دهیم تا از بدو ورود به این شهر مذهبی بودن آن را حس کنیم.
رئیس پارک علم و فن آوری خراسان رضوی تصریح کرد: زیارت علاوه بر اینکه محور پیشرفت است، ریشه در فرهنگ زیارتی و هنر ما هم دارد، ما بحث دین، اخلاق و هنر را جدا از بحث امنیت، اقتصاد، معماری و شهروندی نمیدانیم.
علم الهدایی گفت: هویت شناسه یک شهر در همه ابعاد میباشد؛ چراکه زیارت یک معقوله تمدن ساز است.