کد خبر:۲۳۰۵۹۹
استاد پژوهشگاه فرهنگ نهاد رهبری:
وابستگی 92 درصدی بودجه کشور به نفت به نصف کاهش یافته است
استاد پژوهشگاه فرهنگ و معارف نهاد رهبری در دانشگاهها گفت: وابستگی 92 درصدی بودجه کشور در اوایل انقلاب به نفت در بودجه سال آینده به نصف کاهش یافته است.
به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از خرم آباد، حجت الاسلام محمد علی لیالی شب گذشته در کرسی آزاداندیشی «تحریم، مسئولان، مردم» که به همت بسیج دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی لرستان برگزار شد، تصریح کرد: وابستگی بودجه کشور به نفت در بودجه سال 92، 45 درصد است، این درحالی است که اوایل انقلاب این وابستگی 92 درصد بود، با این وجود نیمی از بودجه کشور هنوز به درآمدهای نفتی متکی است.
وی با اشاره به اینکه درآمدهای نفتی انسان ها را مست و دولت ها را از خود بی خود می کند، افزود: 100 سال از اکتشاف و استخراج نفت در کشور می گذرد و هنوز اقتصاد ما تک محصولی و متکی به نفت است.
استاد پژوهشگاه فرهنگ و معارف نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ها با اشاره به ناکامی مدل های اقتصادی پیاده شده در کشورمان گفت: در دولت هاشمی مدل اقتصادی آدام اسمیت در حالی پیاده شد که قرار بود طبق این مدل مصرف گرایی برای افزایش تولید در کشور افزایش یابد، اما مشکل این بود که به دلیل وقوع جنگ، در کشور تولیدی نداشتیم که به واسطه رونق گرفتن مصرف بخواهیم آن را افزایش دهیم و نهایتا دولت هاشمی با تورم 49 درصدی پایان یافت.
حجت الاسلام لیالی ادامه داد: در دولت خاتمی که اصولا به دنبال توسعه سیاسی و تساهل و تسامع بود نیز مدل اقتصادی کینز که به مدل اقتصادی انگلیسی معروف است پیاده شد، این مدل هم با نقدها و فراز و نشیب هایی روبرو شد.
وی با اشاره به اینکه مدل اقتصادی دولت احمدی نژاد به مدل اقتصادی فریدمن که به مدل اقتصادی آمریکایی معروف است نزدیک می باشد، اضافه کرد: پرداخت یارانه ها در کشور به مدل اقتصادی فریدمن نزدیک است؛ طبق این مدل سعی می شود از طبقه محروم جامعه دفاع شود.
استاد پژوهشگاه فرهنگ و معارف نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ها گفت: گروه اقتصاد دانشگاه علامه طباطبایی از مدل اقتصادی آدام اسمیت، دانشگاه تهران از مدل اقتصادی کینز و دانشگاه شهید بهشتی از مدل اقتصادی فریدمن تبعیت می کنند؛ متاسفانه معلوم است اقتصاددانانی که در آمریکا درس خوانده اند، با اقتصاد اسلامی و حوزه علمیه کاری ندارند.
حجت الاسلام لیالی تصریح کرد: امروز همین مدل های اقتصادی منجر به بحران های اقتصادی در سراسر دنیا شده اند و ما نیز از این مدل ها الگو برداری می کنیم، البته در کشور ما هم جواب نداده اند.
وی با اشاره به اینکه اقتصاد لیبرالی دامن کشور را گرفته است، متذکر شد: متاسفانه بعد از 36 سال، نرخ ارز و دلار اقتصاد جامعه ما را بالانس می کنند و با وجود اینکه در تولید علم به رتبه هفدهم جهان ارتقاء یافته ایم، اما در اقتصاد رتبه 90 جهان را داریم.
استاد پژوهشگاه فرهنگ و معارف نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ها گفت: 30 درصد مشکلات اقتصادی کشور متوجه تحریم هاست، 30 درصد متوجه دولت فعلی و دولت های گذشته با توجه به تصمیمات مقطعی که اتخاذ کرده اند و بقیه هم متوجه دلال هایی است که یک روز در بازار سکه و دلار و یک روز در بازار پیاز و سیب زمینی رخنه می کنند.
حجت الاسلام لیالی با رد این ادعا که سرمایه کشور در دست 300 نفر است، خاطرنشان کرد: در حال حاظر 60 بدهکار کلان اقتصادی که ممنوع الخروج هم شده اند، داریم که به اندازه بدهکاری آنان هم وثیقه و سند نزد بانک ها وجود دارد.
وی به توان ایران در دور زدن تحریم ها اشاره کرد و گفت: در حال حاضر هیچ کشوری حق معامله بالای 100 میلیون دلار را با ایران ندارد، با این حال خیلی از مشتریان ما هم آمریکایی ها هستند و همین مسئله داد انگلیسی ها را درآورده است و می گویند آمریکایی ها خودشان تحریم می کنند و از ایران هم خرید می کنند؛ البته این کار از طریق واسطه ها انجام می شود.
لینک کپی شد
گزارش خطا
۰
ارسال نظر
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.