آخرین اخبار:
کد خبر:۲۳۱۰۴۶
در کارگاه «چالش‌های اقتصادی پس از ازدواج» مطرح شد؛

عدم حل بحران درآمد در بدو ازدواج باعث بی‌تعادلی در ادامه زندگی می‌شود

یک استاد دانشگاه گفت: مهمترین بحران بدو ازدواج بحران درآمد است ولی اگر این بحران را به چالش نکشیم و درست حل نکنیم تبدیل به بحران کامل و خطرناک و باعث بی‌تعادلی که نتیجه وحشتناکی دارد، می شود.

به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از شیراز، کارگاه «چالش‌های اقتصادی پس از ازدواج»، روز گذشته توسط نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه شیراز در  تالار مصطفوی این دانشگاه  برگزار شد.

 

علی سوند رومی در این کارگاه که مختص دانشجویان متاهل بود، بیان کرد: زندگی همه ما شبیه رانندگی در جاده است، ممکن است ساختارهای جاده ای کشور ناامن یا خوب و یا بد باشد و فرد زمانی متوجه این امر می‌شود که به مسافرت برود؛ حال این مشکل جاده‌ای به دو دلیل ناامن بودن جاده و بد رانندگی کردن برمی‌گردد.

 

وی افزود: اگر این دو حوزه را بتوانیم خوب تفکیک کنیم می‌توانیم به مفهوم مدیریت زندگی نزدیک شویم. این استاد دانشگاه گفت:خانواده هایی می‌توانند از پس مشکلات بر آیند که نگاه و نگرش چالشی داشته باشند و افرادی که در مقابل با زندگی و مشکلات انفعالی برخورد می کنند از اول بازنده هستند.

 

سوند رومی تصریح کرد: چالشی برخورد کردن شبیه بازی با کودک است؛ اگر زبان ارتباطی با کودک را نداشته‌باشیم آن کودک ما را به بازی می‌گیرد؛ اهمیت چالشها هم شبیه بازی است، اگر نتوانیم برخورد فعال با چالش داشته باشیم. این چالش برای ما مشکل ایجاد می کند.

 

وی اضافه کرد: مهمترین بحران بدو ازدواج بحران درآمد است ولی اگر این بحران را به چالش نکشیم و درست حل نکنیم تبدیل به بحران کامل و خطرناک و باعث بی‌تعادلی که نتیجه وحشتناکی را دارد، می شود.

 

به گفته این استاد دانشگاه چالش به معنای تلاش آگاهانه، مشتاقانه و صادقانه جهت حل مشکل است و اگر برخورد غیرچالشی داشته باشیم دچار اختلالات روان تنشی می شویم که باعث نارضایتی، یأس و واکشنهای عصبی در زندگی می شود.

 

سوند رومی در ادامه را ایده‌آل نگری، دستاوردمحوربودن در مقابل وظیفه محوربودن، رفاه‌طلبی در مقابل تلاش‌گرایی، دیگر‌اغنایی در مقابل خوداغنایی، تصور هدف‌بودن در خود در مقابل مسئولیت‌پنداری خود و شتاب‌زدگی را از عوامل برخورد غیرچالشی در مسائل بیان کرد.

 

وی به تعریف اجمالی این عوامل پرداخت و گفت: ایده‌آل نگری به معنای این است که اگر شرایط زندگی اولیه را قبول کنیم قادر خواهیم بود وارد چالش شویم ودر هیچ زمانی کسی نیست که بدون مسئله باشد.

 

این استاد دانشگاه افزود: اگرتصورمان این باشد که هیچ مسئله‌ای در زندگی‌مان نداشته باشیم وارد تلاش نمی شویم ولی اگر واقع نگر باشیم دنبال تلاش هستیم.

 

سوند رومی با تعریف دستاوردمحوربودن در مقابل وظیفه محوربودن گفت: بسیاری از ما زندگیمان را جوری قرار دادیم که اگر زندگی ما مبنی بر دستاورد محور باشد و احساس رضایت از دستاوردها باشد ممکن است آن دستاورد به دست نیاید.

 

به گفته وی، اگر وظیفه محور باشد با این مشکل روبرو نمی شویم چرا که از وظیفه و فرآیند فعالیتش استفاده می کند. فرآیندی که غیر قابل پذیرش شده تشویق دستاوردمحور زندگی کردن است ولی کسی که وظیفه محور است وظیفه اش را انجام می دهد.

 

این استاد دانشگاه رفاه‌طلبی در مقابل تلاش‌گرایی را این گونه ذکر کرد: فرد به واسطه تعبیر نظام ارزشی خود رفاه طلب است؛ خانواده هایی که رفاه طلب باشند میل به چالش ندارند.

 

سوند رومی بیان داشت: دیگر‌اغنایی در مقابل خوداغنایی باعث می شود که در زندگی دنبال چالش نباشیم.

 

وی با اشاره به معنای تصور هدف‌بودن در خود در مقابل مسئولیت‌پنداری خود عنوان کرد: اکثریت فکر می کنیم در زندگی هدف هستیم و طرف مقابل وسیله ای مثل توپ بازی است.

 

این استاد دانشگاه افزود: انسانی که اینچنین فکر می کند برای حل مشکلات زندگی با مشکل مواجه می شود و باید همه برای او سرویس دهند و اگر قرار باشد به دیگری سرویس دهد با اکراه و اجبار است.

 

سوند رومی با تعریف شتا‌ب زدگی افزود: کسی که درک از زمان ندارد می خواهد یک شبه راه صد ساله را طی کند.

 

وی در ادامه نتیجه نگرش و برخورد چالشی با مسائل زندگی را این گونه بیان داشت:از حل مسائل و مشکلات زندگی احساس رضایت داریم، کسب شناخت و بدست آوردن نتیجه مشترک، افزایش انسجام درونی خانواده.

 

این استاد خانواده گفت: اغلب تعامل خانواده بیرون از خانواده است که بعد از یک مدت احساس تعلق خاطر به آن مجموعه می کنیم؛ تعلق خاطر را در زندگی از دست می دهیم و به آن مجموعه تعلق خاطر خاصی داریم.

 

وی این تعلق خاطر را افزایش احتمال پاسخ مطلوب به نیازهای ضروری همسران و در مسیر رشد و تعالی قرار گرفتن بیان کرد و گفت: رشد در دنیای ارتباط است ولی رشد بدون چالش با دنیای اطراف محقق نمی شود.

 

سوند رومی در پایان مبحث خود به بیان فهرست وار انواع چالشها در زندگی پرداخت و گفت: چالش با مسائل ناشی از اختلافات فرهنگی، چالش با مسائل ناشی از ایجاد محدودیت ها اجتماعی، چالش با مسائل ناشی از بحران درآمد، چالش با مسائل ناشی از اختلالات محیط پیرامون، چالش با مسائل ناشی از شرایط کلان جامعه و چالش با مسائل ناشی از بحران درآمد از انواع چالش های زندگی هستند.

 

این استاد دانشگاه خاطرنشان کرد: برای حل این مسائل باید به یک سری نکات توجه کرد چرا که بدون نگاه و توجه به این مسئله کاری را به پیش نمی برد.

 

سوند رومی یافتن و نگهداری شغل، افزایش سطح فعالیت مولد، مدیریت هزینه ها، کنترل میل به قرض و ایجاد سیستم پس انداز را از نکات حل پالش دانست.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار