به گزارش خبرنگار«خبرگزاری دانشجو» از مشهد، آنجللو ایزی امروز در حاشیه همایش advanced school در جمع خبرنگاران بیان کرد: رئیس انجمن بین المللی iuBMB گفت: ارتباط و همکاری دانشمندان سراسر دنیا عامل در پیشرفت علمی و مانعی در ایجاد جنگ می باشد.
وی بیان کرد: مهمترین دلایل بروز سندرم متابولیک کشیدن سیگار، تغذیه ناسالم، عدم فعالیت فیزیکی، چاقی و آلودگی هوا است.
رئیس این انجمن بین المللی افزود: عواملی مانند آلودگی هوا باعث می شود عملکرد یک سری از مولکول های بدن که وظیفه سوزاندن چربی ها را دارند و همچنین واکنش شیمیایی بدن را مختل می کند که مانع هضم این چربی ها می شود و در نهایت بروز سندروم متابولیک را باعث می شود.
ایزی با تاکید بر اینکه سندروم متابولیک ارتباط مستقیمی با چاقی دارد عنوان کرد: این سندروم زمینه ساز بیماری های از جمله: بیماری های قلبی و عروقی، سکته مغزی، رماتیسم، سرطان و دیابت می شود.
وی ادامه داد: از جمله اهداف برگزاری چنین نشست هایی این است که دانشجویان و اساتید ارتباط مستقیم و نزدیکی با یکدیگر داشته باشند و علاوه بر تبادل نظر علمی در ارتباط با فرهنگ ها و شخصیت خود بحث کنند و نشان دهند که یکدیگر را درک می کنند و جنگ بین کشورها معنا ندارد.
وی اذعان کرد: از جمله عواملی که می توانند این ارتباط را بیشتر کنند عبارتند از: فعالیت معاونان دانشگاهی در این زمینه بخصوص در بحث کمک های مالی و همچنین ارتباط و همکاری دانشمندان دانشگاهی با یکدیگر که راه پیشرفت را هموارتر خواهد کرد.
رئیس انجمن iuBMB با اشاره به اینکه شیوع سندروم متابولیک در سراسر دنیا از جمله آمریکا رو به گسترش می باشد تصریح کرد: شیوع این بیماری در آمریکا 35 درصد است که تخمین زده می شود در سال 2040 به 60 درصد برسد که دولت و وزارت بهداشت برنامه هایی را جهت پیشگیری از این بیماری به اجرا گذاشته اند که عبارتند از: ارائه غذای سالم در مدارس و حذف برخی چربی های مضر در غذاهای فست فودی که تاکنون نتایج مثبتی به خصوص در ایالت فیادلفیا شاهد بوده ایم.
ایزی در پایان با اشاره به اینکه آینده بسیار درخشانی را برای پیشرفت علمی ایران و مشهد پیش بینی می کنم بیان کرد: چاقی بیماری است که مراتب از مرگ ناگهانی مخرب تر است زیرا هزینه درمان این بیماری بسیار بیشتر خواهد بود و هزینه ای که باید برای پیشرفت علم و اقتصاد کشور مصرف شود باید صرف درمان شود.