آخرین اخبار:
کد خبر:۲۳۱۷۱۴
سال آینده؛

نخستین کنگره بین‌المللی قرآن کریم در دانشگاه آزاد مشهد برگزار می‌شود

دبیر علمی نخستین کنگره بین‌المللی قرآن کریم از برگزاری این کنگره با عنوان «انسان و جامعه» در آبان‌ماه سال آینده در دانشگاه آزاد مشهد خبر داد.

به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از مشهد، محمد علی خلیل زاده شب گذشته در نخستین هم اندیشی علمی فرهیختگان حوزه و دانشگاه در دانشگاه آزاد مشهد تصریح کرد: از حدود یک سال و نیم گذشته مقدمات نخستین کنگره بین‌المللی قرآن کریم برنامه ریزی و طراحی های لازم انجام شد.


وی افزود: با 300 قرآن پژوه بین المللی و 70 قرآن پژوه داخلی ارتباط برقرار شده و از این بین چهار سخنران کلیدی خارجی و دو سخنران داخلی انتخاب شده و همچنین از بین اعضای هیئت علمی چند سر گروه نیز انتخاب شده است.


دبیر علمی کنگره بین‌المللی قرآن کریم بیان داشت: تا کنون 230 نفر در سایت ثبت نام کرده و 9 مقاله کامل به دبیرخانه کنگره ارسال شده است که این فرآیند دریافت مقاله تا 14 تیر سال 92 ادامه خواهد داشت و از آن تاریخ تا 24 شهریورماه سال آینده مقالات ویرایش و کنگره 29 آبان به مدت دو روز برگزار می‌شود.


خلیل زاده در خصوص اهداف برگزاری این کنگره تصریح کرد: برگزاری این کنگره از یک جهت یک مسئله دینی و اعتقادی است و از طرف دیگر حیثیت جمهوری اسلامی ایران در میان است که حضور و مشارکت همه را می‌طلبد.


وی در خصوص فعالیت‌های صورت گرفته برای برگزاری این کنگره گفت: برگزاری جلسات متعدد در جهت تعیین محورهای کنگره، راه اندازی وب سایت کنگره به سه زبان فارسی، عربی و انگلیسی، شناسایی بیش از 1500 قرآن پژوه داخلی و خارجی، توزیع پوستر به اقصی نقاط ایران و جهان، ارسال ایمیل به موسسین مراکز اسلامی در آمریکا، کانادا و انگلستان و برگزاری جلسات با روسای دانشگاه‌ها از جمله این فعالیت‌ها است.


معاون پژوهشی و فناوری دانشگاه آزاد به ارائه چند درخواست پرداخت و تصریح کرد: ارائه مقالات پژوهشی برجسته و معرفی کنگره به اساتید و دانش پژوهان و همچنین ارسال کمک های مالی از طرف دیگر سازمان‌ها از آن جمله بود.

 

فعالیت های علمی حول محور قرآن صورت گیرد


در ادامه ناصر پریز، رئیس دانشگاه آزاد مشهد تصریح کرد: فعالیت های علمی باید پیرامون مباحث قرآنی و حول محور قرآن صورت گیرد.


وی با بیان اینکه ابلاغ ابعاد گوناگون قرآن به جهانیان رسالتی بر دوش شیعیان است، با طرح این پرسش که آیا اساتید در این زمینه به رسالت خود عمل کرده اند؟ بیان داشت: استکبار جهانی از دین به عنوان سدی در راه اهداف خود یاد می‌کند، به همین دلیل در دو قرن اخیر به پایه های دین بسیار توجه نشان می‌دهد و به فرقه گرایی می‌پردازد، به همین دلیل در خصوص دین بیشتر باید فعالیت شود.


قائم مقام کنگره «انسان و جامعه» با اشاره به این نکته که اسلام سلفی عربستان و اسلام مدرن ترکیه، اسلامی مسموم هستند، تصریح کرد: در چنین شرایطی ناگهان انقلابی توسط امام(ره) با الگو گیری از اسلام ناب محمدی شکل گرفت.


پریز ادامه داد: استکبار این مدل را باور نداشت و تصور می‌کرد در زمانی کوتاه فرو خواهد پاشید به همین دلیل به طور فیزیکی به آن حمله کرد و دست به ترور و جنگ زد؛ اما به دلیل حمایت های مردمی استکبار به انعفال کشیده شد و در نتیجه دست به توهین علیه پیامبر زدند.


وی افزود: بر همین اساس در سال 88 دانشگاه آزاد مشهد اقدام به ایجاد سلسله همایش های قرآنی کرد و بعد پیشنهاد طرح یک همایش بین المللی را داد که با پاسخ مثبت روبرو شد که تا کنون در این راستا دو فراخوان به مجامع داخلی و خارجی ارسال کرده است.


رئیس دانشگاه آزاد مشهد ادامه داد: با توجه به اینکه مجامع علمی در قبال قرآن مسئولیت دارند تا یاری رسان باشند، اساتید نیز باید در موضوعات میان رشته‌ایی با همکاری یکدیگر و با هم افزایی مقاله‌ای در خور ارائه دهند.

 

طوسی، استاد دانشگاه آزاد مشهد نیز در پایان گفت: باید بر روی معانی و کلمات قرآن بیشتر کار شود تا جنبه جهانی بیابد؛ چراکه دانشجویان تشنه دانستن قرآن هستند.


وی تصریح کرد: راز جاودانگی قرآن در همان کلمه اقراء است، به معنای بخوان که در هیچ کتاب دیگری وجود ندارد؛ چراکه یک بار علمی را به همراه دارد.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار