به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از مشهد، کبیری شب گذشته در نخستین هم اندیشی علمی فرهیختگان حوزه و دانشگاه در دانشگاه آزاد مشهد تصریح کرد: علت اینکه آمریکا در غالب جوانان کشور نفوذ کرده، این است که تعریفی مشخص از مبانی دارند؛ بنابراین ما نیز باید در دنیا حرفی برای گفتن داشته باشیم، در غیر این صورت راه به جایی نمیبریم.
وی با طرح این سوال که آیا قرآن آموزهای در مورد دموکراسی دارد، افزود: غربیها قرآن را به عنوان یک رفرنس علمی قبول ندارند و معتقدند که کشورهای اسلامی زمانی میتوانند دموکرات باشند که سکولار باشند.
استاد معارف دانشگاه آزاد مشهد بیان داشت: در اسلام دموکراسی وجود دارد؛ اما به زبان بین المللی نیست و به دلیل این است که قرآن محجور مانده و وظیفه ماست که بیشتر تلاش کنیم و به جوانان و جهانیان نشان دهیم که قرآن حرف برای گفتن دارد.
تمام فسادهای فردی و اجتماعی به دلیل دوری از قرآن است
در ادامه حکیم باشی، یکی دیگر از اساتید معارف دانشگاه آزاد گفت: چنانچه در جامعه اشکالاتی وجود دارد، به دلیل نهادینه نشدن قرآن است و برگزاری این کنگرهها زمانی ارزشمند است که گامی به پیش باشد؛ چراکه اغلب تصور میکنند که با وجود پرداختن به 12هزار موضوع مقاله در پایان نامههای ارشد و دکترا دیگر به تمام ابعاد قرآن پرداخته شده و نیازی به پژوهش نیست، در صورتی که چنین نیست و قرآن ظرف بزرگی دارد که به این سرعت پر نمیشود.
وی با اشاره به اینکه این کنگره به دلیل جهانی بودن توقع ها را بالا می برد به همین دلیل باید اهداف خود را جهانی ببیند، ادامه داد: از آنجا که ایران قطب عترت جهان است و در این کنگره به این مهمی نباید این مسئله مغفول بماند؛ همچنین در این کنگره باید چند سخنران در مقیاس جهانی دیده شود، در پایان اینکه این گنگره باید دستاوردی خاص داشته باشد و یک گام به پیش برود و مثمر ثمر باشد.
نگاه خطی و یک جانبه در خصوص قرآن باید حذف شود
در ادامه رحیم پور، یکی دیگر از اساتید دانشگاه آزاد مشهد نیز بیان داشت: میتوانیم در عرصههای جامعه شناسی، روان شناسی و دیگر عرصهها با تکیه بر قرآن همراه با دیدگاه انتقادی وارد شویم.
وی با اشاره به اینکه باید یک تحول در تفکر ایجاد شود، خاطرنشان کرد: از دید خطی و یک جانبه در خصوص قرآن باید پرهیز شود و نگاه باید سیستمی باشد؛ چراکه نگاه سیستمی اجازه میدهد در یک بررسی تعامل یک بحث را با بحث دیگر مشاهده و مدل سازی کنیم.