عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبایی با بیان اینکه سلاح هستهای سلاح غیر متعارف است، گفت: ایران به سلاح هستهای اعتقادی ندارد؛ تحریم، یک فشار اقتصادی برای جلوگیری از پیشرفت جمهوری اسلامی ایران است.
به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از رشت، آجیلی روز گذشته در همایشی که به مناسبت روز ملی فناوری هستهای در دانشگاه علوم پایه رشت برگزار شد، با اشاره اینکه داشتن سلاح هستهای به عنوان سلاح استراتژیک دلیل گرفتن حق وتو است، تصریح کرد: برخورداری از سلاح هستهای به معنی پیروزی نهایی در جنگ و عامل بازدارنده حمله احتمالی دیگر کشورهاست.
وی به تاریخچه شروع فعالیتهای هستهای در ایران تا کنون اشاره کرد و افزود: بعد از پیروزی انقلاب اسلامی ایران، آلمان و فرانسه همکاری خود برای ساخت نیروگاه اتمی بوشهر را پایان دادند و این روند متوقف شد؛ در دهه 70 شمسی پروژه هستهای ایران دوباره کلید خورد و حرکت به سمت دستیابی به فناوری صلحآمیز هستهای را آغاز کرد.
عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبایی با اشاره به مفاد قرارداد «انپیتی» و عضویت ایران در این پیمان بیان داشت: طبق مفاد این قرارداد، ایران حق استفاده صلحآمیز از فناوری هستهای تحت نظارت انپیتی داشت؛ طبق این قرارداد کشورهای دارای این فناوری موظف به انتقال دانش خود به کشورهای عضو این پیمان هستند.
آجیلی با بیان اینکه آژانس از ایران خواست تا برای اعتمادسازی باید فعالیتهای هستهای خود را به حالت تعلیق درآورد، ادامه داد: ایران پذیرفت که به صورت داوطلبانه و نه از روی اجبار کار خود را به حالت تعلیق درآورد؛ در پی این اقدام همه تاسیسات هستهای ایران توسط آژانس پلمپ شد و جمهوری اسلامی پای میز مذاکره با غرب نشست.
وی با بیان اینکه ایران به این نتیجه رسیده بود که طرف مذاکره در حال وقتکشی است، تاکید کرد: توقف غنیسازی هدف اصلی غرب بود و آنها تنها راه اعتمادسازی برای آژانس و شورای امنیت را طی نکردن مسیر هستهای برای ایران میدانستند.
استاد دانشگاه علامه طباطبائی گفت: مقام معظم رهبری خواستار آغاز غنیسازی هستهای شدند که به دنبال این اقدام، پرونده هستهای ایران بلافاصله به شورای امنیت برده شد و از حالت فنی آژانس خارج شد و موضوع تهدید امنیت جهانی توسط ایران مطرح شد.
آجیلی با بیان این مطلب که تحریمها، اعلام گزینه حمله نظامی و صدور قطعنامههایی علیه ایران از جمله اقدامات غرب بعد از آغار غنیسازی ایران بود، بیان داشت: مذاکراتی بین ایران و 5+1 اتفاق افتاد و با اینکه غرب میدانست که ما انحرافی در مسئله هستهای نداریم، خواستار توقف غنیسازی شد؛ تمام گرفتاری ایران با وجود همه فشارهای سیاسی و رسانهای این است که غرب حدس میزند که در آینده به سلاح هستهای دست پیدا خواهیم کرد.
وی با بیان این مطلب که مسئله هستهای ایران ابعاد سیاسی و امنیتی دارد و این موضوع فنی نیست، ادامه داد: آمریکا تصور میکرد که با وجود این تهدیدات و تحریمها ایران کوتاه میآید و در مسیر فناوری هستهای قرار نمیگیرد و حالا گرفتار مسئله حیثیتی شده است و نمیخواهد تحریمها را کنار بگذارد؛ چراکه دوست ندارد حق هستهای ایران را به رسمیت بشناسد.
استاد دانشگاه علامه طباطبائی به مذاکرات آلماتی اشاره کرد و گفت: ایران خواستار حق استفاده از فناوری هستهای بدون تعطیلی تاسیساتش است.
آجیلی اقدامات غرب را نشاندهنده دشمنی با ایران خواند و افزود: مذاکره با افزایش فشار بیمعنی است و ایران این را میداند؛ مسئله هستهای ایران عاملی است که غرب میتواند دائما جمهوری اسلامی را مشغول کند و تمام پتانسیل و نیروی انسانی و فکری را درگیر کند و از توجه به مسئله سوریه، حزبالله و فلسطین بازدارد و مانع رسیدن ایران به اهداف بینالمللیاش شود.
وی با بیان اینکه جمهوری اسلامی بدون امتیاز دادن به غرب در حال توسعه و پیشرفت است، خاطرنشان کرد: ایران در حال رسیدن به فناوری استراتژیک هستهای است و در این راه الگویی برای دیگر کشورهاست؛ غرب نمیخواهد که ایران به الگوی مقاومت در دنیا و منطقه تبدیل شود؛ چراکه اگر ایران بتواند در این مقاومت دوام بیاورد، دیگران هم خواهند توانست؛ کوتاه آمدن ایران در این زمینه پیامد بینالمللی خواهد داشت و آن یعنی اینکه مقاومت در برابر غرب بینتیجه است.